Што мислите за Жан Митрев?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Јас не викам дека Жан е лош хирург. Викам дека е просечен, или како секој друг. А не таков каков што се претставува!
Просечен?:uvo:А како се претставува?Ние лугето го фалиме,не се фали самиот тој.
Самото тоа што го спомна Гладиус,Џену Грл,J.Zanneti кажува кој е и каков е.Доволно е.
И да алергија и срце не е исто!
И зошто болните од срце не одаат во Германија и другите земји туку го посетуваат Жан Митрев?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Тој е обичен кардиохирург, ништо посебно.
Такви во Германија во моментот работат 1500 доктори.
.......

А тоа, што процентот на самоубиство во Германија, поради незадоволството од наплатениот труд, е најголем кај хирурзите, и особено кардиохирурзите, исто така му е за признание. Кардиохирурзите од Германија или одат да работат во Англија/Швајцарија, или се самоубиваат.
Или во поретките случаи, во посткомунистичките земји, си фаќаат врски, обеќаат пари, даваат мито, и отвараат приватна кардиохирургија.
......
Па, не живееме во Германија туку во Македонија, каде што еден обичен кардиохирург :)nesvest:) е многу добар и ценет кардиохирург кој помогнал на многу луѓе и многу му го должат животот.
Иако не сакам никогаш да го запознаам или да одам кај него да барам помош, сепак го ценам како човек кој сигурна сум дека многу си го потел гзот за да е толку добар.
Не би го ценеле луѓето толку, за џабе.

А шо ти беше тебе муабетов со самоубиствава само не ми е јасно у кој контекст ти беа па ич не ми е.
Не ме интересираат ни твоите мотиви зашто толку кенкање околу неговиот живот и дело, ама немаш потреба да се истакнуваш.
Кога ќе стигнеш на негово ниво, да се крстат луѓе у тебе, тогаш слободно.
До тогаш - ќут.

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
Во споредба какви доктори има денес најмалце озбилни во работата па за другото да не правиме муабет, Митрев е врвот.
Тука ти подавам рака, и мислам дека си во право :smir:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Јас не викам дека Жан е лош хирург. Викам дека е просечен, или како секој друг. А не таков каков што се претставува!
И јас сум многу задоволен од матичниот лекар кога ми излечи една алергија кога бев прво одделение, и мислев дека е бог. Но не е, си го знаел занаетот просечно, ми ставил инекција и алергијата ми помина.
Истото е и со Жан, го прави она што го прават кардиохирурзите, и ништо повеќе. Нема ништо посебно што тој допринел во кардиохирургијата што денес има место во науката.

Left atrial dissection after mitral operation mimicking severe mitral regurgitation - Опишува операција што направил. Ништо особено во самата операција. Може да се каже дека пациентот бил од поредок тип.

Controlled limb reperfusion in patients having cardiac operations - Што има тука? Јас кога одам во болницата, знаеш ли колку вакви приказки можам да напишам?
Тоа не е допринес за науката, а едно искуство повеќе. И поради тоа се објавува во научните списанија.

Нема специалист во Македонија (а да не зборувам во странство), што не објавува вакви статии, на искуства со пациенти. Тоа го диктира работното место, а не иновативноста и екстраординарноста на специалистот.
Прво, алергија не се лечи. Од алергија се умира одма. Твоето било алергиска реакција и ниту малку не може да се спореди со срцев удар кај 70 годишен човек.
Второ... Да беше Жан просечен немаше да биде она што е денес. Зошто нема друг хирург со сопствена специјалистичка клиника кој што го фалат сите пациенти?
Не знам дали спасувањето на човечки животи со хируршки зафати кои не ги прави секој, не може да се смести во науката.

*07.11.2003: награда за меѓународен научник на годината од страна на International Biographic Centre, Кембриџ, Велика Британија

Да речеш од Македонија да добиеше некоја заслуга, па да збориме дека е обичен хирург што се истакнал.
Ама Велика Британија е позната како една од земјите со најјак научно-образовен систем.

Затоа не збори колку да се каже нешто.

Глупо е кога личните проблеми се искористуваат за исцрнување на професионалната занимација. И немој да ми кажеш дека немаш личен проблем, затоа што од тука - така за човек како Жан Митрев не може да се збори онака како што ти збориш.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
според мене Жан е еден обичен барем...просечен кардиохирург...

Според мене...хирургијата практикувана во Македонија од Жан е ризична. Освен тоа, тој немаше ниту постар лекар да го нагледува кога започна да оперира (Oberarzt), туку започна само как специалист Fachrarzt
Завист, завист, завист, добро утро :icon_lol:. Просечен бил :icon_lol: . Да речеме и да беше така он е одличен кардиохирург, ти смета ли :)?

Ако е ризична ќе му умрат пациентите и ќе пропадне ама напротив пациентите се најчесто доста задоволни. Праксата те демантира 100%.

Сфаќам да ти е криво ама толку алла без усул е дегутантно.

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
А шо ти беше тебе муабетов со самоубиствава само не ми е јасно у кој контекст ти беа па ич не ми е.
Не ме интересираат ни твоите мотиви зашто толку кенкање околу неговиот живот и дело, ама немаш потреба да се истакнуваш.
Кога ќе стигнеш на негово ниво, да се крстат луѓе у тебе, тогаш слободно.
До тогаш - ќут.
Сакам да кажам, дека нормално е кардиохирурзите (како и другите хирурзи) да сакаат да излезат (да не работат во Германија), поради тоа што платата им е многу мала (3500-4000 евра после данок), а работата многу голема, како во времетраење, така и по сложност. Тие што можат, најчесто тоа го прават во англија/швајцарија и австрија, а огромен дел од нив се самоубиваат, што не можат да ја напуштат германија. И да статистиката ми е точна. Тоа е причината зошто Жан е во Македонија, парите, и ништо друго. Иначе ќе работеше за 3500 евра во Германија како секој негов колега Oberarzt.

Јас не сум темата, па и нема да пишам за мене ништо :kesa:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Сакам да кажам, дека нормално е кардиохирурзите (како и другите хирурзи) да сакаат да излезат (да не работат во Германија), поради тоа што платата им е многу мала (3500-4000 евра после данок), а работата многу голема, како во времетраење, така и по сложност. Тие што можат, најчесто тоа го прават во англија/швајцарија и австрија, а огромен дел од нив се самоубиваат, што не можат да ја напуштат германија. И да статистиката ми е точна. Тоа е причината зошто Жан е во Македонија, парите, и ништо друго. Иначе ќе работеше за 3500 евра во Германија како секој негов колега Oberarzt.

Па фала богу. Во Германија само ќе спасува животи. Овде и животи ќе спасува и пари ќе си зема. Не гледам ништо страшно во тоа да бидеш доктор кој гледа се во парите, се додека пациентот е на прво место. Плукај по оние од државните клиники кои и со пари и без пари, пациентите ги гледаат како улични кучиња па дури и полошо.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028

Уште еден доказ дека било попаметен од неговите колеги и дошол тука и
1) му помага на народот
2) заработува пари

Ma не ме интересира ништо за неговата личност, дали допринел за науката или не (шо ти е лејм факт зашто многу доктори ништо не направиле за науката), дали има 1 или 987129038710923 како него кои се самоубиваат или не, дали има брат/жена/дете/мајмун/куче/кисели краставички у фрижидер/и какви гаќи носи...се додека и помага на луѓето и се додека е одличен во она што го работи и луѓето ги гледаат своите деца и внуци како растат заради него.
Најмалку ме интересира статистиката за самоубиства во Германија за кардиохирурзи во муабетов.

И те молам кажи не нешто повеќе за тебе, нема да спиеме вечер ако не ни кажеш.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Си ја брка ли работата - си ја брка
Задоволни ли се однего пациентите - задоволни се
Покажува ли статистиката одлични резултати - покажува ..

шо ме/те заболе каква личност е и како шо наведе Маги дали има брат жена куче мајмун итн итн ... работата си ја извршува професионално ...
за зајадливи, љубоморни мрчатори посебно „непознати“ или „добропознати“ (но задскриени зад аватари) секогаш имало и ќе има за да плукнат по успешноста на некој ...

дај изјава за медиуми ... разобличи му ја „лагата“ ...:tapp:

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
Прво, алергија не се лечи. Од алергија се умира одма. Твоето било алергиска реакција и ниту малку не може да се спореди со срцев удар кај 70 годишен човек.
Второ... Да беше Жан просечен немаше да биде она што е денес. Зошто нема друг хирург со сопствена специјалистичка клиника кој што го фалат сите пациенти?
Не знам дали спасувањето на човечки животи со хируршки зафати кои не ги прави секој, не може да се смести во науката.

*07.11.2003: награда за меѓународен научник на годината од страна на International Biographic Centre, Кембриџ, Велика Британија

Да речеш од Македонија да добиеше некоја заслуга, па да збориме дека е обичен хирург што се истакнал.
Ама Велика Британија е позната како една од земјите со најјак научно-образовен систем.

Затоа не збори колку да се каже нешто.

Глупо е кога личните проблеми се искористуваат за исцрнување на професионалната занимација. И немој да ми кажеш дека немаш личен проблем, затоа што од тука - така за човек како Жан Митрев не може да се збори онака како што ти збориш.
Од алергија се умира? Така ли ве учат вас во Македонија? Кажи му на пациентот кога ќе работиш дека ќе умре поради тоа што има алергија.
И објасни му дека од алергиска реакција ќе го излечиш, ама од алергијата ќе умре.

Има мнооогу пациенти што збориле лошо за него. Имаше една веб страница со многу лоши коментари за Жан, но еве сега не можам да ја најдам. Пишуваше нешто како на пример (сабајле оди во 5.00 на работа за да ги изнесе труповите што му починале од претходниот ден, додека нема други доктори што одат на работа, а знам и други работи али не е темата тоа, и нема да навлегувам во детаљи).

The International Biographical Centre, of Cambridge, England, is a world leader in biographical publishing. Founded over forty years ago, its range of reference titles have earned an international reputation for unrivalled scope and integrity. The International Biographical Centre honours particularly outstanding biographees.
- Значи овде овие ти дават награда доколку твојата автобиографија има посебен интернационален њух. Што значи ова, овие разгледуваат неколку автобиографии секоја година, и оние што имаат меѓународен карактер добиваат како статут (хонорис). Ова кажува Да овој човек има големо меѓународно искуство, работел во Германија, отворил болница во Македонија. Еве за тоа му е наградата. И пак чија заслуга е ова? Дали на Жан или на Кљусев?!
А тоа Кембриџ тебе ти го боде окото? Кембриџ е нешто како град во Англија (читај таун), и во него има како многу универзитети, така и разноразни центри што по никаков начин не се сврзани со престижниот University of Cambridge. :nesvest:

И пак повторувам, немам лични проблеми со Жан, а и не го познавам лично.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Од алергија се умира? Така ли ве учат вас во Македонија? Кажи му на пациентот кога ќе работиш дека ќе умре поради тоа што има алергија.
И објасни му дека од алергиска реакција ќе го излечиш, ама од алергијата ќе умре.

Има мнооогу пациенти што збориле лошо за него. Имаше една веб страница со многу лоши коментари за Жан, но еве сега не можам да ја најдам. Пишуваше нешто како на пример (сабајле оди во 5.00 на работа за да ги изнесе труповите што му починале од претходниот ден, додека нема други доктори што одат на работа, а знам и други работи али не е темата тоа, и нема да навлегувам во детаљи).
Постојат смртоносни алергии брат.Опасна е алергијата,не е обичен грип.
Ај ми кажи ти мене не дај боже ако те фати срцето кај ке одиш да се лекуваш?кај просечниот Жан Митрев кој со многу труд и мака го постигнал она што е денес и ако ти го спаси животот ке му направиш и споменик а не само да му заблагодариш што ти спасил животот.Или ке заминеш во Германија или Бугарија или кај некој друг кардиохирург ама ке ти одземе повеке време?
Болдираното:Како баш не можеш сега да ја најдеш таа веб страница или не постои :tv:
И не е Жан Митрев семокен па да ги врака мртвите во живот,зависи кколку ти е слабо срцето.Не му умирале само нему пациенти побогу:nesvest:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дечково отвори тема и се запусти :) Сите до еден што коментирале на темава се без зборови за Жан Митрев,а еден цврсто не убедува дека сме грешка.Интересен процент :))
На ден прават по 12/13 операции,спасуваат животи,отвараат срце...Зарем треба да се коментира повеќе ако се собере колку операции се извршуваат годишно?Умира некој не велам не,но умира оној што дошол на операција со сите органи во квар,нормално дека нема да преживее.Косоварите веќе за Бог ќе го прогласат.

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
Постојат смртоносни алергии брат.Опасна е алергијата,не е обичен грип.
Ај ми кажи ти мене не дај боже ако те фати срцето кај ке одиш да се лекуваш?кај просечниот Жан Митрев кој со многу труд и мака го постигнал она што е денес и ако ти го спаси животот ке му направиш и споменик а не само да му заблагодариш што ти спасил животот.Или ке заминеш во Германија или Бугарија или кај некој друг кардиохирург ама ке ти одземе повеке време?
Болдираното:Како баш не можеш сега да ја најдеш таа веб страница или не постои :tv:
И не е Жан Митрев семокен па да ги врака мртвите во живот,зависи кколку ти е слабо срцето.Не му умирале само нему пациенти побогу:nesvest:
Постојат смртоносни алергии. Ама да се каже алергија не се лечи. Од алергија се умира одма. Тоа може само Гладиус и Жан Митрев да го каже (се надевам) :vozbud: хаха малку на мајтап ме потера...па и време е да се нашалиме

За страницата потрошив 15 мин но никако да ја најдам. имаше најмалку 20 нег. коментари. Или беше на утрински или на дневник на веб страницата, во полето коментари. можеби 1 година помина од кога ги читав.

Мене лично ако ме фати и ако сум дома (не дај боже), та да стигне до операција,
//приоритетно наредени//
1. ќе земам хеликоптер брз помош и правец англија или франција
2. ќе земам хеликоптер и правец во Софија
3. ќе идам кај Таџер
4. ќе идам кај Жан
5. ќе умрам

I

Intex

Гостин
Ништо лошо не му мислам.

Инаку, Непознат, ти си бабата шо пее „врати ми го срцето“, па сереш за Митрев?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Постојат смртоносни алергии. Ама да се каже алергија не се лечи. Од алергија се умира одма. Тоа може само Гладиус и Жан Митрев да го каже (се надевам) :vozbud: хаха малку на мајтап ме потера...па и време е да се нашалиме

За страницата потрошив 15 мин но никако да ја најдам. имаше најмалку 20 нег. коментари. Или беше на утрински или на дневник на веб страницата, во полето коментари. можеби 1 година помина од кога ги читав.

Мене лично ако ме фати и ако сум дома (не дај боже), та да стигне до операција,
//приоритетно наредени//
1. ќе земам хеликоптер брз помош и правец англија или франција
2. ќе земам хеликоптер и правец во Софија
3. ќе идам кај Таџер
4. ќе идам кај Жан
5. ќе умрам
Аха да и ке стигнеш на време.
Страницата не постои...А и да постои баш сакам да видам што пишуваат за него.Лошо?А овде ние сме будали што кажуваме дека типот е звер а не просечен како што го кажа ти.
Ме пресмеа за болдираното право да ти кажам.Жив и здрав да си.
Па ако е смртоносна значи не може да се излечи Oh my dear бисер до бисер :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom