Фан Клуб: Барселона

A

Auditore

Гостин
Реков и јас тоа. На Педрито изгледа требаше да му се донесе конкуренција за да почне голови да дава. Од кога потпишаа со Афелај Педро игра во невидена форма. Уште и Афелај да игра така, таа страна ќе биде убиствена.
Да, плус на тоа ко ќе надоврзеш дека Афелај може да игра на повеќе позиции, ќе биде гадно.
 

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Људи мои, јели ово могуче? Совет од мене: Уживајте во овие години, за кога остарееме, на внуците да им раскажуваме за мистериозната екипа на Барсалона(мистериозна затоа што не се знае кој играч од која планета е, све вонземјани). За овој прекрасен оркестар. За Барселона на Пеп Гвардиола, на Тито Виланова и цел стручен штаб, на одличниот Валдес и ѕверот Пинто, на Пике и Пујол, на Милито и Абидал, на Алвес и Максвел, на Бускетс и Маскерано, на Чави и Иниеста, на Кеита и Џефрен, на Педро и Виља, на Адриано и Бојан и на момчето кое свири на повеќе инструменти истовремено, на Лео Меси! Да не ги заборавиме и Роналдињо и Деко, Ето и Анри, Ван Бронхорст и Белети, Рајкард и Лапорта, на многу други кои се дел од ова неколкугодишно владеење со фудбалската топка, а и да им посакаме добредојде на Афелај и Фабрегас и многу други.
Овие дечки погоре(и многу други, нека ми простат што не се сите споменети) се феномени на своето време. Ќе бидат запаметени и ќе останат во срцата на милиони фанови.

Без сомнение и без преувеличување, Барселона на Пеп Гвардиола е НАЈДОБРАТА и НАЈМОЌНАТА екипа во историјата на модерниот фудбал(од '90 па наваму). Ниту Барса на Кројф, ниту Милан на Капело, ниту Јувентус на Липи, ниту Манчестер на Фергусон, ниту Бразил со Роналдо и Ривалдо, нути пак галактичниот Мадрид не се истакнувале толку многу над конкуренцијата.
Оваа Барселона доминира и со играта и со резултатот.
Горд сум што сум фан на Барселона и благораден сум што живеам токму во ова време.
VISCA BARCA
+1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Едноставно, уживање!!!

Петка за Еспањол и Реал! Померачки здравје!
 

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
93
Померачки ќе беше Еспањол да испаднеше годинава, али то е.
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.279
Поени од реакции
17.958
Померачки ќе беше Еспањол да испаднеше годинава, али то е.
Не бре вака е поубаво ќе си ги плескаме цело време :):)

И ајде еве и од мене нека е честито победава. Натпреваров не го гледав (уште жалам за тоа), ама од хајлајтсот Педро, Меси и Виља ги убиле. Кои топки беа само тоа за головите тоа беше чудо некое.
Педро се повеќе и повеќе се развива, ќе биде одлично крило од него тоа е сигурно. Виља почна да ги корисит шансите, не погодува повеќе стативи и пречки, Чави и Иниеста и понатаму со нивните пасови ги пореметуваат дефазивците. Со овакво темпо имаме големи шанси да срушиме мнгоу рекорди годинава, како тргнале со давањево голови многу е загрозен рекордот на Реал од 107 гола. Жал ми е само што Меси нема да го сруши рекордот на дадени голови во полусезона, ама добро нешто да се остави и за наредната година. Плус годинава мислам дека можеме без проблеми да одиме на двојна титула Примера+ЛШ, а ако не се преморени играчите да одат и на Купот иако мислам дека не треба многу многу да се замараат со Купот, до каде стигнат до таму. Евентуално ако не планира Пеп пак 6ката да ја освои :)
Како и да е луѓе бидете горди на оваа Барселона, оти секој играч си е приказна за себе, како што кажаа погоре како да се од друга планета. Бидете горди што живеете во ова време кога Барселона меле се пред нив, и само уживајте во фудбалот кој што го играат. Другото само ќе си дојде.
 
I

IBIZA SOUND

Гостин
http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=733048&idseccio_PK=803
navivacite go nagraduvaat pedro so MVP na mecot so espanol za odlicnata igra

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=733050&idseccio_PK=803
eve nesto interesno
ja sum za :)

--- надополнето ---

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=733053&idseccio_PK=803
alves uste ednas javno kazuva deka saka da ostane vo barsa,no ne po sekoja cena
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.279
Поени од реакции
17.958
Абе каков Торес какви играчки. За шо ќе ни е Торес, па и Цеск сега.
Го купија Афелај, кој може да игра на повеќе позиции, се купи и Виља и зошто да се зема Торес. Торес е супер играч, стварно сакав да дојде во Барса, ама пред да се купи Виља. Сега кога се купи Виља, ако се донесе и Торес Бојан и Педро нема да знаат што е тоа топка. Цело време ќе влегуваат од клупата во 70та или 80та минута и нема да биде тоа тоа. Таман Педро почна да израснува во едно одлично крило, зошто поради доаѓање на уште една ѕвезда да се упропасти тоа???
Ни Торес ни Фабрегас. Посебно не Торес.
За Фабрегас може да се размислува таму по 1-2 година кога веќе Чави ќе биде печен за во пензија и ќе мора некој да доаѓа да го замени. Плус тогаш нема да биде толку скап како сега и ќе се земе за помалку пари. Во летниот пшероден рок ако се купува нешто треба да се купи стопер. Пујол е веќе при крај, Пике си е стандард, Милито е повеќе повреден отколку што игра. Неможеме само на младите да се ослонуваме во големи натпвреари ќе ни треба искусен стопер. Можеби требаше летово да направат напори за да се донесе Кјаер, ама тоа е. Сега нека му ја мислат да купат некој стопер, оти со тројца стопери цела сезона не се мине.
 

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
^ Аха, еден одбрамбен е must have... го имаме Хенрике, али реално дечково не е од калибарот на Барселона. Го имаме и Касерес во Севиља и за него сум воздржан, али ќе видиме како ќе биде.

Знам дека од наредната сезона Фонтас ќе добива се повеќе шанса, али тој е сеуште млад и неможе да се носи со сите предизвици. Така да, мора да се земе некој што ќе може да покрие на таа позиција.
 

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.451
Поени од реакции
22.132
100 милиони за Цеск и Торес?
Ајде, за Цеск разбирам, ама зошто ни е Торес. Ако се донесе Торес, ќе мора да се шитне некој од нападот. Меси, Виља, Педро, Бојан, Џефрен, Афелај. Педро, Џефрен и Афелај не играат како ЦФ, ама ако се доведе Торес како класичен шпиц, по крилата ќе играат Меси и Виља, а тоа би значело клупа за Педро, Бојан, Џефрен, Афелај!!!
Не верувам во оваа шпекулација за Торес, а за Цеск, нема потреба да се спомнува. :):)
 

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.019
Поени од реакции
22.926
Торес нека си игра Лига Европа,а Фабрегас нека се надева на Карлинг куп годинава.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom