Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
@Boki

не сега дека нешто ви хејтујем али еве јас што мислам за горенапишаното..
После првата слабо одигрна сезона без ниеден трофеј, меси си одии..
зошто..во барса секогаш е така веднаш се наога ,,виновникот,,(без разлика дали е тоа реално или не реално)
запаметиги овие збори..значи јас не викам дека меси нема да игра топ фудбал..тој можебии уште 4 год ке освојува титули со барса
но веднаш следната ако не се освои ништо ке почне да се врши голем притисок врз него односно тој ке биде посочуван како главен кривец..барем мое мислење..и тоа Росел само продава срања, додека ке вага пари од меси тој за него ке биде Бог е после кога нема да биде толку финансиски корисен ке му даде клоца..не верувај на тие..сите таму се лешинари и чакали..

Поглуп пост немав прочитано одамна (не го сфаќај како провокација). Твое мислење е ова и неможеме да ти го смениме, али сериозно... ова се глупости. Да си ја следел Барса редовно барем во последните 4-5 години, немало да ти текне да го пишеш ова.

Да, ама Меси не е купен за 94 милиона и од него не се чека со еден потег да ја решава секоја утакмица, вкупно над 40 по сезона, од него не се очекува секогаш да искичмува играчи и да дава голови секоја утакмица. И што е најбитно, не вреѓа, не напаѓа колеги, тренери и сл, нема конфликти со навивачите(и нема да ги има), не е егоист и индивидуалист, а најбитно од се игра од срце, а не за пари од FCB, што иначе е институција која му обезбеди да може денеска да игра фудбал.

@до сите
значи не свакам ништо како провокација ;))))
тука сме да разменуваме мислења и ставови..не жалам што меси не игра во Мадрид;))))---Е сега зошто мислам така....
Значи Росел изјави цитирам ,,Меси нема НИКОГАШ да си оди,,
е сега реално дали ваков беше ставот и со Роналдињо,Марадона,Лаудруп,Кројф додека беана врвот на своите кариери..искрено одговорете си..
1.Голем клуб како Барса --кога се губи секогаш или е крив тренерот или најдобриот играч и мора да има жртвено јагне...
2.Дали вие навистина мислите дека Меси засекогаш ке игра во Барса...значи тука мислам на тоа НИКОГАШ(во горе напишаното)
3.Гигант како Барса кога губи мора да се форматира...на крај и вие така ја направивте ова екипа со продавањето на роналдињо и деко..мислам на оваа генерација..ке кажете дека денешните носители на играта се од Масија -да ама во тој периот носители на играта беа Деко Рони и релативно Ето..
4.Запаметив една реченица од Игор Филевски кој ја знае Барса како оче наш..
цитирам
,,Барселона нема почесен претседател,,се зборуваше избирањето на кројф,,затоа што клубот кога ке виде или процени дека ти не ,придонесуваш,за неговата игра едноставно ти удира шпиц..
5.Владимир Богоевски(одбојкар кој играл и за Мадрид и за Барселона)
цитирам
,,Разликата во реал и барса е тоа што кога заминуваш од реал сеуште како да кажам си испратен со ,почит,,(ова почит е малку јак збор)(мада сега за оваа почитта не беше така он ја направи реченицата на друг начин ама нешто слично)зошто
кога си отиде Роналдињо тој не беше испратен на висока нога
кога си отиде Лаудруо исто
За Кројф зборувам како тренер мислам дека исто беше(не ме факајте тука затоа што не сум баш сигурен)
истото со марадона
Значи не правете си заблуди дека Меси секогаш ке биде тоа што е денес мое-СУБЈЕКТИВНО најдобар играч во светот
ке дојде време кога нема се да биде како денес..

и значи за крај
и овој Росел и тој Перез и тој Берлускони се лешинари чакали лисици генијалци..
додека имаш сок ке те цедат откако ке те исцедат ке те фрлат како истрошена крпа..бидете свесни за тоа..тоа е денешниот МОДЕРЕН ФУДБАЛ..

Боки ...
се согласувам со тебе дека игра со срце ама ти викам дека Клубот ФКБ нема да го толерира нималку кога веке нема да биде стариот
а и со тоа Вие навивачите-затоа што нај реално Вие ке си барате резултати и одговор на вашата лојалност кон овој клуб..сега ке кажете дека вашата лубов кон ФКБ не зависи од резултатите ама секој клуб кога е во криза бара излез а најлесно е тоа со обвинување на оние кој ја носаат одговорност
-тренерот
-најдобриот играч/и

и за крај со ова не го омаловажувам ни Меси на Барселона како спортско друштво
само изнесувам свое субјективно мислење за работата во клубовите во европа
а Барса ја зедов затоа што овде најбрзо се врши смена на генерации затоа што има КВАЛИТЕТ
а тоа за дека сум навивач на Мадрид нема врска јас го сакам Мадрид и ке го сакам
ама ја почитувам Барселона повеке од секој Гигант во европскиот фудбал поради нејзиниот стил, менталитет и убаавина

Подобро прекини. Џабе пишуваш џиновски постови.
Доволно можевме да сфатиме до каде ти се границите со тоа: 'Кога си одиш од Реал си одиш со почит, а од Барса без':tapp:. Зборуваш за Роналдињо, а не го гледаше натпреварот Барса-Милан од 25 август изгледа. Лаудруп како требаше да го испратат. Со среќа во Реал?!?!? Одличен играч, можеби најголем мозок на таа генерација(ама можеби, оти и Пеп беше исто така во таа генерација).

Честитки до Меси за златната топка!

Меси ќе си оди од Барса:pos2:

Само од реал може после слаба сезона да јадат клоци некои играчи, Меси е дете на Барса и таму ќе ја заврши кариерата! ФАКТ!

Боки
грешка си ..ова најпријателски ти го кажувам
роналдињо кога си отиде не беше ни во добро односи ни со управата ни со тренерот
лаудруп кога си отиде не беше ни во добри односи ни со управата ни со тренерот во тоа време кројф ----најнакрај затоа и премина во Мадрид
значи јас не ве напагам вас како навивачи...тука има голема разлика
туку јас го искажувам субјективното мислење за политиката на Барса-која најнакрај дава резултат
,,Нека игра додека може на високо ниво потоа продавање,,значи тоа кога ке погледнеме реално е совршена политика
јас тоа не го кажам тука ВЛАДИМИР БОГОЕВСКИ

и нај на крај
Овие постови ги пишав за да ги објаснам таквите како РОСЕЛ,БЕРЛИСКОНИ,ПЕРЕЗ,МОРАТИ
ТИЕ КЕ КАЖУВААТ СЕ ДОБРО ДОДЕКА ИМААТ КОРИСТ ОД ТЕЕЕЕБЕЕЕЕЕЕЕЕ во ОВОЈ СЛУЧАЈ МЕСИ
на ова се сведува сето ова пишување кој излезе од колосек :))
и повторно пишувам никогаш не сакам да провоцирам- и по 10 пат ке кажам јас ја почитувам Барселона Спортско Друштво
но и вие треба да сватите дека овој МЕСИ нема секогаш да биде како бог
исто така и ние дека РОНАЛДО нема да биде како струја..

од целиов муабет ти држи само тоа дека на клубот не му оди некој мора да сноси одговорност, прво и секогаш тоа е тренерот! и фиго си отиде од барса, како требаше него да го испратат? е сеа разликата меѓу реал и барса е во тоа што без разлика на резултатите секоја година има нов тренер, дел боске, капело итн.. многу ме интересира шо ќе се деси со мурињо ако не напраи резултат? мада он е сркоз друга приказна сам си створи имиџ на специјален итн, успеа да му го сврти паметот на цел свет, само приметија ситуацијата со интер ги остаи као лајна а сите го бараат назад!

^
Добро па сега..Фиго на нај лош начин ги пра*ба и се согласувам со Барса со тоа што му правеа.и за тренерите си во право..ама сакам да кажам дека таа смена МОРА да се направи..и горе напишав дека системот на Барса може е немилосрден но носи големи ПРИДОБИВКИ !!!

а ова со интер можеш во друга конотација да го ставиш :))))))
Мурињо извади се што можеше да се извади од Интер.ги остави на кора целиот сок им го извади ама освоија и лига, и лига на шампиони.таму он ако останеше ке се заглавеше самиот ..тоа е сосем добра проценка..а тоа Морати што сега плаче..нема врска..само тоа ја потврдува мојата констатација во горенапишаниот пост за таквите како Морати-и компани..
а и најнакрај единствени се Фергусон и Мурињо кои ги дупат на сите овде може да се стави и Пеп ама он малку на покултурен начин им го пика..
ама со нив само така оти ако покажеш слабост...зборувам за новинарите играчите и управата...
таму важи ..или ке ловиш или ке те ловаат

Боки
грешка си ..ова најпријателски ти го кажувам
роналдињо кога си отиде не беше ни во добро односи ни со управата ни со тренерот
лаудруп кога си отиде не беше ни во добри односи ни со управата ни со тренерот во тоа време кројф ----најнакрај затоа и премина во Мадрид
значи јас не ве напагам вас како навивачи...тука има голема разлика
туку јас го искажувам субјективното мислење за политиката на Барса-која најнакрај дава резултат
,,Нека игра додека може на високо ниво потоа продавање,,значи тоа кога ке погледнеме реално е совршена политика
јас тоа не го кажам тука ВЛАДИМИР БОГОЕВСКИ

и нај на крај
Овие постови ги пишав за да ги објаснам таквите како РОСЕЛ,БЕРЛИСКОНИ,ПЕРЕЗ,МОРАТИ
ТИЕ КЕ КАЖУВААТ СЕ ДОБРО ДОДЕКА ИМААТ КОРИСТ ОД ТЕЕЕЕБЕЕЕЕЕЕЕЕ во ОВОЈ СЛУЧАЈ МЕСИ
на ова се сведува сето ова пишување кој излезе од колосек :))
и повторно пишувам никогаш не сакам да провоцирам- и по 10 пат ке кажам јас ја почитувам Барселона Спортско Друштво
но и вие треба да сватите дека овој МЕСИ нема секогаш да биде како бог
исто така и ние дека РОНАЛДО нема да биде како струја..

Роналдињо кога си отиде беше затоа што Пеп сакаше да си отиде. Ако останеше тој, ќе немаше место за Меси да се пробие, немаше да може да ја добива таа слобода во играта, а Рони немаше да прифати полимитирана улога. Едноставно заминувањето на Роналдињо е одлука на Пеп и на управата. А ако гледаше ќе видиш дека Роналдињо не играше 2 месеци пред крајот на сезоната, цела последна сезона играше 2-3 натпревари и потоа паузираше на уште толку.

А дека Меси ќе биде жртвено јагне во тимот ако бележиме слаби резултати, не би се согласил. Ако е тогаш Пеп тренер, биди сигурен, дека вината тој самиот ќе си ја префрли на себе, не на играчите. Весниците ќе пишуваат на насловни и ќе се тргне притисокот од некој поединец или општо земено - целиот колектив. И ќе го направи тоа со многу префинетост и стил, не како Мурињо и секогаш ќе биде запаметен како таков, барем од нас навивачите. Како што ќе го памтиме Меси, Чави, Иниеста и општо целата оваа генерација, зошто искрено незнам кога ќе се роди пак ваков тим.

Ауууу шо не се изначитав
Значи никој никаде не рече дека Меси засеркогаш ќе игра во оваа форма како што е сега. Фасла богу и Меси е човек и тој некогаш ќе доживее пад на формата. Не е можно играч да игра иста игра на 23 години и иста игра на 32 години.
Да не беше Барселона Меси можеби никогаш немаше да заигра фудбал поради неговата болест. Значи Барса се реши да ги плаќа сите оние лекувања за Меси, само за тој да заигра за Барселона. Меси сам не верувам да замине некогаш од Барса (сам да побара трансфер) исто како што не верувам дека и управата некогаш ќе го избрка. едноставно премногу направи за Барселона во последниве години за така лесно да му ја дадат ногата. Ако веќе сакаш така Раул и Гути??? Зошто они си заминаа од Реал Мадрид. Легендите на клубот и триста други глупости. Јас Раул го поштувам како играч (еден од ретките од Реал), ама не му требаше таа глупост да ја прави и на крајот на кариерата да си заминува од Реал. Колку и да не добиваше шанса нека ја седеше уште една сезона во Реал, плус годинава со оглед на тоа нападот шо го имате можеби и почесто ќе влегуваше, никогаш не се знае. Ама според мене тоа на Раул беше една огромна грешка - цел живот го помина во Реал, па требаше таму да се пензионира. Овоа е исто како да кажеш дека Чави, Џерард, Дел Пиеро, Буфон ќе си заминат од своите клубови. Сите тие имаат премногу направено за така лесно они да го напуштат тимот или пак да им ја дадат клоцата. Тоа е разликата помеѓу играње со срце и играње кај што даваат пари.

Може некој да ги потврди или демантира гласините дека Џек Вилшер има Барса ДНК?

@Ice
pa dobro donekade si vo pravo...
ama seti se deka i xavi razmisluval da ja napusti barca zatoa sto imal nedostatok na minutaza..
gerrard za malku ova leto ke preminese vo Real
buffon celo vreme se spekulirase deka ke go napusti Juve...
znaci eve sto sakav da kazam ovie 3 posta koi sto izgledaa kako referati..
-deka barca ima eden brutalen no mnogu dobar mehanizam na tranzicija na generaciite (od Masija vo A-timot)
-deka tie ,,gazdite,, gi molzat igracite dodeka se vo ekot na karierite
-i deka koga togas mesi nema da bide na ovaa nivo ........................

dosto e veke za ovaa teme samo se vrtime vo krug :))) ;))))

abe aj sho ke bide ke vidime posle nekolku godini,ne mozeme da zboruvame uste od sega
messi ja ima taa privilegija kako xavi i iniesta sho ne veruvam deka ke bide prodaden, no ne znaeme sho ke bide posle 7 8 godini
svetot e topka i se vrte sekako

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom