Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Guardiola: "Con un jugador perfil Mascherano estaré satisfecho"

Вели дека би бил среќен со играч од типот на Маскерано. Сите би биле задоволни, велите дека прави само црвени картони и дека само за тоа е добар, но незнам дали го гледавте на светското, како створен е за оваа филозофија што ја наметна Пеп. Одлично би било да дојде, дефинитивно би била најдобрата одлука ова лето:smir:

Guardiola: "Con un jugador perfil Mascherano estaré satisfecho"

Вели дека би бил среќен со играч од типот на Маскерано. Сите би биле задоволни, велите дека прави само црвени картони и дека само за тоа е добар, но незнам дали го гледавте на светското, како створен е за оваа филозофија што ја наметна Пеп. Одлично би било да дојде, дефинитивно би била најдобрата одлука ова лето:smir:
А кој знае подобро? Пеп или "тие"? Секако дека wannabe експертите.Чим они викаат дека Маскерано не чини,значи не чини,безразлика што Пеп го сака.

Guardiola: "It's true that we’re looking for a player with the profile of Mascherano. If we sign another midfielder, the squad is complete."

Guardiola: "In theory we have three centre-backs, but with Abidal and Busquets, we actually have five."

На утрешниот натпревар, ке му биде доделен некаков си орден на Роналдињо, и ќе биде прикажано видео од неговите игри во Барселона на Камп Ноу.

Утре ке биде спектакл,кралот се враќа на Ноу Камп,се надевам ке му пуштите да даде еден гол:)

Утре ке биде спектакл,кралот се враќа на Ноу Камп,се надевам ке му пуштите да даде еден гол:)

Да е до мене би му дозволил и по едно полувреме да игра за двете екипи и ајде веќе време е да се врати Милан кај што треба во самиот европски врв

Е да,тоа би било прекрасна идеа,да одигра по едно полувреме за двете екипи,али видиш не им текнало изглеа на организаторите.
Тежок е патот за враќање кога ке излезеш од колосек подолго време,али ке биде во наредниве 1-2 години,зависи како ке се одвиваат работите.

Утре очекувам спектакуларен пречек за Роналдињо, пречек каков што му доликува на еден од најдобрите фудбалери кои заиграле во Барса, фудбалер кој остави огромен белег и потпис во клубот, играч кој со својата магија го маѓепса секој љубител на фудбалот, играч кој ја однесе Барса на врвот во Европа и Шпанија, фудбалер кој го понижи Реал среде Мадрид, фудбалер кој доби громогласен аплаус среде Бернабе...фудбалер кој ќе остане засекогаш во срцата на многу фанови на Барса !!

п.с ForzaMilan, едно голче не е проблем :)

Едно не е проблем,али ако почне у негов стил:) да не плаче Ноу Камп? шала шала:)

Ке биде спектакл,како што и му доликува на таков играч,многу направи за вас,и го заслужува ова.

Маскерано е добар за црвени да прави за друго ништо јас незнам што сте запнале по него толку самата Барса ке се заебе со тој трансфер..
за Ибра смешно па пола плата да му даваат а пола Барса нека направи трансфер политика Ибра = Пато па да се биде ОК а не тие Бориело го нуделе..смешно
da da i tiago silva pokraj pato :)

--- надополнето ---

Не ми се верува какви се шпекулации излегуваат во јавност. Имаат ли тоа англиските весници уредници што ќе прочитаат што иде во штампа бе? Не само што ќе сме го дале Ибра во Милан на позајмица дури и ќе сме му плаќале 50 % од платата (6/7 милиони евра годишно) само за он да може да оди и да им помогне на Милан не освојат трофеј уште 10 години.

Знам дека на дресовите на Барса им пише УНИЦЕФ ама сепак не сме добротворна организација ниту глупи да плаќаме пари за некој играч да игра ЗА ДРУГ КЛУБ. А и да не се лажеме ако си иде Ибра имаме огромна дупка во нападот што нема да може да ја покриеме до следното лето. А за тоа да се вклучи Бориело во трансферот не сакам ни да коментирам, не знам како заврши во Милан, очигледно веќе со години не бираат кого ќе купат, ама таков играч е далеку од нормата потребна да се игра во Барса.

Жал ми е ако им кршам филм на некој навивачи на Милан ама ја да сум на нивно место воопшто не би се надевал на ваков трансфер.Доволно е само да си повтори човек на глас „Барса и Милан ги трампаа Ибрахимович со Бориело, Барса ќе доплати уште 6 милиони евра“ за да сфати каква тешка заебанција е ова. Знам дека звучи како бајка за навивачите на Милан ама за жал тоа и е - само бајка.

П.С. Иначе честитито нов фан клуб и да прославиме многу трофеи во него и да се испише побрзо и од претходниот кој го наполнивме за помалце од една година.

ke vidime kako ke bide
galijani e star lisec ke go izigra rosel jas mislam

Пораката на Роналдињо :

As you all know, I don’t normally talk in public a lot and I’m not one for big farewells, but I would like to take advantage of this occasion to thank you all for everything we shared together during the five years I defended the Barca shirt. They were certainly the best years of my life, both professionally and personally. I honestly think we enjoyed so much whilst we were together.
I don’t like farewells and I prefer to think this will be a chance to meet with old friends and renew friendships and relationships we had in the past.
Coming back to the Nou Camp is very special for me. This will always be one of my favourite stadiums and one where I enjoyed myself so much and hopefully helped the Barca fans to enjoy themselves too.
A sincere hug to all the Barca family and especially to Sandro Rosell.
Ronaldinho.

Ме наежи...
Дефинитивно еден од најголемите играчи кој го носел дресот на Барселона.
Ќе биде запамтен засекогаш :)

Вели дека се договорил со Милан. Останува она најважното, да се договорат двата клуба. Ако е така како што се шпекулира, тогаш заборавете на ова. да плаќа некој 60% од платата на играч што не игра во тимот? Може Галијани подобро од тоа. Како и да е, ова е само една медиумска игра, не верувам дека ќе си оди Ибра, заслужува уште една шанса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom