Камерите и радарите на МВР ставени во функција + презентирана „Пази радар“ апликација

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Кога сме мрзeливи,крајно егоистични дебили со испрани мозоци никој не ни е крив...
Нашата моќ и нашата одговорност ја препуштаме во рацете на...оние кои “знаат“ што е добро за нас !??!??
И ги плаќаме секојдневно за да не подјебнуваат !???!?

П.С.
Има и полошо...

Anti-terrorism laws used to spy on noisy children !?!???????!???????

n investigation by The Sunday Telegraph found that three quarters of local authorities have used the Regulation of Investigatory Powers Act (RIPA) 2000 over the past year.
The Act gives councils the right to place residents and businesses under surveillance, trace telephone and email accounts and even send staff on undercover missions. Surveillance operations aimed at individual homes and businesses can last for months. Calderdale council in West Yorkshire began "direct covert surveillance" targeting one business in May that is still going on.
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2696031/Anti-terrorism-laws-used-to-spy-on-noisy-children.html

The UK government is about to spend $700 million dollars installing surveillance cameras inside the private homes of citizens to ensure that children go to bed on time, attend school and eat proper meals. Now the government is embarking on a scheme called “Family Intervention Projects” which will literally create a nanny state on steroids, with social services goons and private security guards given the authority to make regular “home checks” to ensure parents are raising their children correctly.Around 2,000 families have been targeted by this program so far and the government wants to snare 20,000 more within the next two years. The tab will be picked up by the taxpayer, with the “interventions” being funded through local council authorities.
:tapp::tapp::tapp:

http://www.express.co.uk/comments/viewall/115736

On Friday, this study, entitled A Report on the Surveillance Society, was picked over by a select group of government mandarins, politicians, police officers and academics in Edinburgh. It is unequivocal in its findings, with its first sentence reading simply: "We live in a surveillance society." The information commissioner, Richard Thomas, endorses the report. He says: "Today, I fear that we are, in fact, waking up to a surveillance society that is already all around us."

The academics who compiled the study based their vision of the future not on wild hypotheses but on existing technology, statements made about the intentions of government and private companies and studies by other think tanks, regulators, professional bodies and academics.
http://www.heraldscotland.com/uk-2017-under-surveillance-1.827970

Наздравје...

Г

Господ

Гостин
He who would trade liberty for some temporary security, deserves neither and will lose them both!

Добро запамтете го ова.One day,It'll strike you a like a million lightnings.

С

Спенсер

Гостин
Активисти за човекови права, каде сте?
У срце маваш директива... е ај,каде се???

иначе,нека снимаат... незнам само што корист ке имаат,и која будала 24/7 ке ги гледа снимките.....

Г

Господ

Гостин

иначе,нека снимаат... незнам само што корист ке имаат,и која будала 24/7 ке ги гледа снимките.....
Штом имало будала да го воведе ова...не знам,не ја потценувај глупоста на денешниот човек :)

Х

Ханзо

Гостин
За Британциве, отидени се у Јурумлери. Дали Орвел бил пророк или па овие многу се навлекле на него и на секоја страна имаат по еден "Oh what a marvelous idea, old chap" восклик, не знам. Тоа со децата е чисто лудило.
За нас, како кученца трчкаме кон постариот брат со желба за признание од негова страна. Злоупотреба, meet cameras. Cameras, meet злоупотреба.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.958
А значи затоа во вецето на грчка граница пишува "Објектот е под видео надзор".

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Далеку поефикасно е да стават камери по магистралните и автопатиштата. Таму се гине од брзо возење и лошо претекнување, скоро секојдневно...премногу. Најнов пример е вчерашната несреќа кога загинаа 4 патници.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Активисти за човекови права, каде сте?
Чекаат пари од Сорос фондација и сличните на нив, тоа активист за човеково право како професија дојде мајку му.....
Ти како човек ако чекаш некој кој што чека пари од некој таму да се избори за твоето право си завршил работа готово, ако сам не се избориш ништо од твоето право.

--- надополнето ---

П.С. Кој ја има читано тоа предизборната програма на ВМРО ДПМНЕ и дали таму пишува ако победат на избори дека ќе постават камери на секој ќош?

Круме

Life, Get One!
Член од
28 март 2010
Мислења
449
Поени од реакции
32
Не заборавајте да се смеете на раскрсници... :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Значи наместо пиштол (за протекција) сите веќе да си носете камера !

Just in case you didn't know, Macedonia is the biggest Big Brother Show evaaaar !!!

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Денес на раскрсници, а утре и по дома ќе ни стават камери.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635

доагаат двајца копилљана помали од мене, фаци средношколци...ИНСПЕКТОРИ ти биле, дај снимкиките од кражбата ми викаат додека некултурно и селски ја голицкаат и и се запуштаваат на колешката помала дури и од нив...им ги даваме....ми се јавуваат после два дена...абе баче немаме ваков програм дај конертирај ги во нешто полесно....

ги конвертиравме користејки бесплатно програмче од интернет симнато за 2 минути...им ги дадовме третиот ден....ги обработија седмиот...дотогаш седум граници лоповите преминаа...хорацио гомна да јаде....

никој нема да ги гледа, ке ги користат

во случај на грабеж да пратат правец на движење
како инадзор при обезбедување на конвои и делегации
за уцена на швалери и курвари кој се онадат на јавни места

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Камерите се наменети за безбедност во сообраќајот. Секој голем град во светот ги има на улиците.
Е сега не знам колку ќе бидат мајстори овие нашиве, па да овозможат поврзување на камерите со GPS системот за навигација, така што на твојот GPS уред ќе можеш да дознаеш каде има гужва каде колите стојат подолго време во место, каде улиците се празни и можеш слободно да возиш.

Патем кога ќе се спомне снимање оние со гревови на душите први креваат бунт. Кај нас на работа кога поставувавме камери за видео надзор недела дена на глава ни се качија оние што бегаат прерано од работа, оние што куцаат по неколку картици за евиденција на време одеднаш (својата и на колегите од канцеларијата) и слично.

Досега имам забележано на бул.Александар Македонски на делот кај Стив студентскиот. Таму имаш две групи на возачи. Едните возат до 60 на час додека другите слободно газат колку им идат колите. Потоа кај трафиките кај Холидеј Инн. Некаде по весниците читав дека ќе бидат казнети оние кои не застануваат на пешаци, ама некако чудно се поставни камерите, не знам дал ќе фаќаат пешаци на пешачкиот премин.

Други места на кои ќе има камери се надвозникот меѓу Ченто и Маџари и можеби едно од најопасните места во градов, рампа Маџари, каде што годишно гинат еден куп луѓе.

И сега она што можеби ќе ве смири малку: Камерите ќе почнат да функционираат кога целосно ќе бице склопена мрежата. Тоа секако не значи дека не треба да ги почитувата сообраќајните правила пред да се случи тоа.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Незнам што толку ви пречат камерите...несакате да бидете селебрити:smir:?? Доколку немаш планирано да направиш некоја глупост немаш потреба да паничиш и да се плашиш. Ова во другите западни земји го има уште пред 10-15 години па ништо.

--- надополнето ---

Чекаат пари од Сорос фондација и сличните на нив, тоа активист за човеково право како професија дојде мајку му.....
Ти како човек ако чекаш некој кој што чека пари од некој таму да се избори за твоето право си завршил работа готово, ако сам не се избориш ништо од твоето право.

--- надополнето ---

П.С. Кој ја има читано тоа предизборната програма на ВМРО ДПМНЕ и дали таму пишува ако победат на избори дека ќе постават камери на секој ќош?
Секогаш на крај се криви политичките партии...! Си размислил ли дека можеби таа/тие политички партии го прават ова за утре кога ќе преминеш улица да не те залепи некој со 120 и да си оди дома како ништо да не било? Кога влегуваш во дуќан или маркет да купуваш, не те снимаат камери од секој ќош? Тоа не ти ја нарушува приватноста?

S

smart ass

Гостин
Одлично!!!

Треба повеќе слобода и за МВР-ова од причина што имаме раст на криминалот и Девијациите,Наркоманија(12 годишни зависници..)...треба ингеренциите на МВР да се зголемат.

И не да кукате ПРИВАТНОСТ...оти истите кењате врз МВР кога имаме Исчезнато дете,некој џанак краде,па убива некои се испотепале и Х причини кои за да се СПРЕЧАТ или ДЕМОТИВИРААТ бара МВР да има зголемени ингеренции.

Толку.

--- надополнето ---

Размисли:)

Клучните раскрсници,возилата,регистарски таблици ЛИЦА(некои барани:)) + алфите...Ми звучи добро САМО во пракса да се изведе Добро,а верувам ќе успее.

И таке во секој град па и на понекоја "критична" улица ил маало камера може.

И после Х време тие лица ќе ја откријат шемата(the pattern=suicide) на ПИМП ови,на Трговци со Оружје,наркотици...:)

Ч

[/COLOR]П.С. Кој ја има читано тоа предизборната програма на ВМРО ДПМНЕ и дали таму пишува ако победат на избори дека ќе постават камери на секој ќош?
Станува збор за МВР и истото не е нечија Партиска сопственост(за граѓаните е,за нивна заштита,заштита на нивниот имот и сл..)-едноставно МОРА ваква мерка-Бучо размисли-ова е на ДОЛГ РОК утре без разлика која партија ќе дојде на Власт МВР сепак ќе има на долг рок одредена предност пред гореспоменатите девијантни појави.

Значи ако не правиш ништо ЦРНО-против Уставно-немај мака:)

Далеку поефикасно е да стават камери по магистралните и автопатиштата. Таму се гине од брзо возење и лошо претекнување, скоро секојдневно...премногу. Најнов пример е вчерашната несреќа кога загинаа 4 патници.
Стасавме за жал и до црна бројка од 8000 жртви на сообраќајни несреќи,Бројка која беше четири пати помала 90-ти.

ДЕНЕС!!
Ни ја трујат Младината и таа бројка расте(илјадници) а трошоците за лечење се УДАР врз фондот за здравство-како НОК Аут во права смисла.

Kajgana Shop

На врв Bottom