NBA Сезона 2010/2011

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Дали вечер Мајами може пак да го добие Лејкерс? Ми се чини дека ја имаат вистинската игра за ЛЕјкерси. И ако Вејд постигне 25-26 поени би требало Мајами да слави, според мене:toe:

G

grande-juve

Гостин
Дали вечер Мајами може пак да го добие Лејкерс? Ми се чини дека ја имаат вистинската игра за ЛЕјкерси. И ако Вејд постигне 25-26 поени би требало Мајами да слави, според мене:toe:
Нормално дека може да победат, само веројатноста е мала. Многу лоша е атмосферата во Мајами, барем според мене, еве Крис Бош на прес конференција почна да плаче како не играл на своја позиција, дека сега ќе почне повеќе да ја бара топката, Вејд вика дека клупата има слаб придонес зашто многу малку минути добиваат резервите, значи почна да се гледа јавно мало незадоволство кај играчите од тренерот. И не може да очекуваат со two and a half man да направат нешто повеќе. Вејд и Џејмс против Портланд имаа 69 поени и пак цело време беа во негатива, може против тимови со помал процент од 50, тешко против посилните тимови. Знам дека се трети во исток и во топ 6 во нба, ама не ми изгледа веројатно да направат нешто повеќе во плејоф, јас мислам дека полуфинале или финале во исток им е максимум, од исток мислам дека Чикаго ќе биде преставник во големото финале.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Нормално дека може да победат, само веројатноста е мала. Многу лоша е атмосферата во Мајами, барем според мене, еве Крис Бош на прес конференција почна да плаче како не играл на своја позиција, дека сега ќе почне повеќе да ја бара топката, Вејд вика дека клупата има слаб придонес зашто многу малку минути добиваат резервите, значи почна да се гледа јавно мало незадоволство кај играчите од тренерот. И не може да очекуваат со two and a half man да направат нешто повеќе. Вејд и Џејмс против Портланд имаа 69 поени и пак цело време беа во негатива, може против тимови со помал процент од 50, тешко против посилните тимови. Знам дека се трети во исток и во топ 6 во нба, ама не ми изгледа веројатно да направат нешто повеќе во плејоф, јас мислам дека полуфинале или финале во исток им е максимум, од исток мислам дека Чикаго ќе биде преставник во големото финале.
Апсолутно си во право.
Зато и вчера напишав дека му треба психијатар некој поасолен во Мајами. Како бе, прво тренеро излегва на прес и кажва дека тимот му плачел во соблекувална ?? На шо личи то ? После Бош се жали не имал улога во тимот како шо треба да има, па Вејд за резервите ... а да ќутеа малце и меѓу себе да го решеа проблемот наместо да јадат лајна на прес ?
Според мене мали му се шансите да стигнат до финале на Истокот, а камо ли до големото финале. Едноставно премногу се занесија и си мислеа дека се собраја тројцата и ќе газат се пред нив. Епа дечки, жалам, али не оди така.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Топ утакмици вечер. Тешко Мајами вечер, Гасол и Бајнам ќе доминираат на центарските позиции. Тешка утакмица за Њу Јорк против Далас. Сега може да се види силата и тоа дали напреднале барем малку после трејдот.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Big game tonight ha ?! :)

Натпревар по мерка за Мајами, кој ако го добијат не само што ќе ја прекинат серијата од 5-6 порази по ред, туку и психички доста ќе ги крене и мотивира за финишот на сезоната и бркањето на водечките екипи во целокупниот пласман, пред се на Чикаго кој е втор на Истокот. Ел Еј ќе влезе со добра форма во овој напревар, пред се мислам на убедливиот триумф против СА во неделата.

Сума сумарум, ќе биде интересен и неизвесен меч. Ако судиме по моменталната форма, Ел Еј е далеку во подобра позиција, нооо гостинската победа на Мајами во првиот дуел меѓу овие две екипи го остава отворено прашањето ..

:tv:

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
во колку часот по нашки е ЛАЛ - мајами? :)

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
сигурно од 1.....по шо еден другар ми рече во 3....
И да,кај ќе ја даваат!? :) :smir:
Од 1 ти е друже. Од 3 и 30 е Далас-Њу Јорк па од 4 и 30 Денвер-Феникс. На стрим ќе ја има

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
А да му предложиме на ТНТ да напрат едно студио кај нас и да ги анализираме утакмиците во живо ? Нека дават по двајстина иљади месечно доста се :icon_lol:
Па богами спремна екипа има тука за анализи да ти кажам искрено. Исти сме ко ТНТ секој со различно мислење ама иаме некоја поента( ако се лажеме)

Јас сум Чарлс Баркли, стоп.:pos:

Глеаме до крај вечерва? :)
Сосе анализите на утакмиците ќе не фати 7 сабајле. Who cares :)

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
за некои минути почнува утакмицата... уфф
мислам дека ЛА конечно заиграа како шо треба, се повеќе и повеќе личат на оној шампионски тим, додека Мајами полека влегува во сите оние полемики кои ги имаше на почетокот после потписок на големата тројка... нетрпение, неусогласеност, очаен тренер, мизерна клупа...
вечерва ќе бидат прекинати сериите(ЛА победи, Мајами порази) и продолжени... многу интересен дуел во кој повеќе мотив за победа мислам дека имаат ЛА поради поразот дома на божиќ...
како и да е со среќа и да гледаме прекрасна утакмица а би сакал и продолжение да има...
и да ГОУУ ЕЛ ЕЈ !!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom