NBA Сезона 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата D-Wade
  • Време на започнување Време на започнување
ДЕРОН ВИЛИАМС трампан во Нетси . :vozbud::helou:

the Nets have traded for Deron Williams, while sending Derrick Favors, Devin Harris and two first-round picks to the Jazz. New Jersey will also send Troy Murphy to Golden State, and the Warriors will send Dan Gadzuric to Nets.

Ова што се случува е НЕВЕРОЈАТНО. Никогаш не било вака :)

Уште 20 часа до крај на дедлајнот !

Очекувајте уште некоја трампа, посебно Њу Џерси ! :))

@STEIN_LINE_HQ RT @Lockedonsports: Deron Williams told me it was not his choice. He's stunned. Declined interview until he figures out what it all means

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!

Па не се нормални овие од Јута бе. Ол стар дават за онај Херис слепецо и „надежен“ руки ????
Па пичка му матер ако имат грам мозок овие јас ја !! :nerv:

Дај бе, сигурно нема Орландо да остане без замена за Хауард. Очекувам и од нив нешто до крај на рокот. Иначе добар дил за Џез. Овој Вилијамс е многу проблематичен. Плус тоа и од Фејворс се очекува многу, како најмлад играч во НБА.

Дај бе, сигурно нема Орландо да остане без замена за Хауард. Очекувам и од нив нешто до крај на рокот. Иначе добар дил за Џез. Овој Вилијамс е многу проблематичен. Плус тоа и од Фејворс се очекува многу, како најмлад играч во НБА.

Проблематичен е за противничките тимови. Знам дека ќе го спомнеш случајот со Слоан, но за тоа нема официјални и сигурни докази.

Дерон е еден од ретките што играат одбрана и напад. Не се дава ваков вонсериски играч. Не Харис, не надежни пикови, ништо не го прават овај трејд катастрофален за Јута. E сега може од тие два драфт пика може ќе го најдат следниот Коби или Леброн, не се знае...

И знам дека Дерон беше слободен во 2012, но нека почекаа дотогаш...

P.S Ваквото трампање е малку нефер, но тоа ти е.

Brian T. Smith: Nets' Williams was with Jazz's Price, Millsap, Bell in trainer's room when he saw report. First downplayed it. Made calls, learned truth. Twitter

Jody Genessy: Raja Bell said a bunch of guys were working out in hotel gym and saw ESPN's Ticker breaking the news. Not even D-Will believed it at first. Twitter

Brian T. Smith: Jazz's Bell acknowledged that Williams was not happy about trade. Twitter

Проблематичен е за противничките тимови. Знам дека ќе го спомнеш случајот со Слоан, но за тоа нема официјални и сигурни докази.

Дерон е еден од ретките што играат одбрана и напад. Не се дава ваков вонсериски играч. Не Харис, не надежни пикови, ништо не го прават овај трејд катастрофален за Јута. Слободно нека најдат сега ваков плеј...

P.S И ваквото трампање е малку нефер, но тоа ти е.
Ок знам дека на неколку пати се имаше срчкано со Слоун, ама дали е он крив за неговото заминување не сум сигурен. Мене друго ми е муабетот. Договорот на Вилијамс истекува на крајот на оваа година. Јута можеа да го изгубат без да добијат ништо. Нетс избрзаа. Вилијамс нема да им помогне да влезат во плеј-оф оваа година, тоа сум сигурен. А на крај на сезона може да си замине( што мене ми е логично затоа што нема Нетс со што да го привлече да остане затоа што другите играчи се Фармар, Вујанчич и компанија).
Како и да е ни едниот тим ни другиот не доби ништо посебно затоа што околината е ужаш. Жалосно е за Џез затоа што прво на почеток на сеозна го изгубија Бузер, па после Слоун и сега Вилијамс.

Нетси се селат во нова арена во 2012 и собираат ѕвезди за да си ја оправдаат новата арена. :)

Дерон ќе даде малку иницијатива во заспаната франшиза на Нетси и мислам дека ако не оваа сезона, следната се кандидати за плејоф.

Замина Бузер, сега и Дерон .. Отиде Јута у ку*ац. Па и тимот што ги прибра, кој високо лета - ниско паѓа .... :tapp:

Има трампа меѓу Вашингтон и Атланта. Биби, Крафорд и уште некој иде во Вашингтон, а Хајнрих и уште еден во Атланта. Утре побеќе околу ова:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom