- Член од
- 31 јули 2010
- Мислења
- 9
- Поени од реакции
- 0
Ме интересира доколку некј нешто знае,како може да се заштити одреден нов артикал(бренд) кај нас да ја добије ознаката R -(All rights reserved).
Си ги помешал малку поимите и ознаките: )Ме интересира доколку некј нешто знае,како може да се заштити одреден нов артикал(бренд) кај нас да ја добије ознаката R -(All rights reserved).
покрај тоа од погоре, МНОГУ ВАЖНА работа за "заштита" на еден производ е да имаш капацитет да го произведуваш, рекламираш и пласираш на пазарот, па нека е за почеток тоа и само македонскиот локален. Инаку, ако промовираш нов интересен производ колку и да е заштитен, конкуренцијата бргу ќе направи своја варијанта...па може да се случи купувачите и да заборават на ОРИГИНАЛОТ , ако не е доволно присутен...Фала на Одговрите ми помогнавте,,веке бев и до заводот за заштита.
Како информација не е скапо да се заштити производ за Македонија е 6000 денари,со валидност од 10 години.
а за заштита на трговска марка во европа е 900 швајцарски франци и за секоја држава во која сакате да заштитет е 100 франци .
Се соголасувам со твоето мислње,конкретно во мојот случај месечните капацитети на производство се близу 90 тони ,конкретно во мојот случај заштита ја правам бидејки планирам да пласирам во друга држава.покрај тоа од погоре, МНОГУ ВАЖНА работа за "заштита" на еден производ е да имаш капацитет да го произведуваш, рекламираш и пласираш на пазарот, па нека е за почеток тоа и само македонскиот локален. Инаку, ако промовираш нов интересен производ колку и да е заштитен, конкуренцијата бргу ќе направи своја варијанта...па може да се случи купувачите и да заборават на ОРИГИНАЛОТ , ако не е доволно присутен...
90 toni mesecno????....respektabilna brojka..pa duri i seno da e inaku se na ovoj svet , pa duri i najfinite kosuli i najskapite avtomobili..vsusnost, na kraj se vrednuvaat pri prodazba na kilo...Се соголасувам со твоето мислње,конкретно во мојот случај месечните капацитети на производство се близу 90 тони ,конкретно во мојот случај заштита ја правам бидејки планирам да пласирам во друга држава.
Шо произведуваш Кај планираш да извезуваш...респект :bravo: Само со извоз можеме да ја спасиме економијатаСе соголасувам со твоето мислње,конкретно во мојот случај месечните капацитети на производство се близу 90 тони ,конкретно во мојот случај заштита ја правам бидејки планирам да пласирам во друга држава.
Да одговорам и на 2Шо произведуваш Кај планираш да извезуваш...респект :bravo: Само со извоз можеме да ја спасиме економијата
Ме интересира доколку некј нешто знае,како може да се заштити одреден нов артикал(бренд) кај нас да ја добије ознаката R -(All rights reserved).