Serie A 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
F

FuckYouAll

Гостин
И јас тоа го мислев. Не е можно на една Борусија Дортмунд која никаде ја нема последнава деценија цело време стадионот да им е полн а на врвни екипи од Италија да им е полупразен. Или картите се прескапи, или на луѓето во Италија не им е до фудбал и се преокупирани со други работи.
Абе не само Борусија Дортмунд, кога се игра во Германија нема стадион празен, и последните две да играат пак полни се.
А не верувам дека на италијанците не им е до фудбал, нив фудбалот им е во крвта.:toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Доволно е за да видиш кон каде води неговата работа ...
1. Повреди ко никогаш до сега во последниве 15 години, ниту 1 тренер на Интер го немал тој проблем до сега.
2. Од можни 36 бодови, освои 20
3. Го изгуби единствениот трофеј кој Интер не го освоиле во својата историја, Евро Супер Купот, а од старт тргна со кардинална тактичка грешка, Станкович играше крило.
4. Дебитатнт во ЛШ целосно ги надигра, т.е., ги декласира во Лондон.
5. Во дерби со Милан, круцијален меч, стартува со Матераци кој 4 пати стартувал у последни 50 натпревари на Интер, човек кој пред негови очи дур го водеше Ливерпул пред 3 години направи црвен картон у 30та минута ( а целта му била да го сопре Ибра, wtf ?! ), уз тоа додади го и моментот со Кордоба ко десен бек, и моментите кога Камбијасо и Сантон се подготвуваат за да влезат во игра а место нив у последен момент влагаат Коутињо и Бијабијани ...
Кога сме кај дерби мечевите, 0 поготоди со Јуве-Рома-Милан

И да не набројувам, има многу, бајаги, ова сеа у рок од 20 секунди што ми текна, значи мал милион причини за негативна критика, али што друго да се очекува од лудак, не лош тренер, лудак ...
Таква задна линија со Милан да извадиш, и да вршиш драстични промени во тим кој освоил Се едноставно треба да си луд, бидејќи и лош тренер гарант немаше да стартува со Матриксот против Милан ( не поминаа ни 5 минути а одма тој потег се покажа ко деструктивен ) и гарант немаше да врши енормни промени на она што Мурињо тука го остави.

Мене чудно ми е што постојат фаци кои сеуште веруваат во Бенитез а грешките ги лоцираат на друго место ( дури и Мурињо го обвинуваат за моменталниве повреди а не гледаат дека и Барса такоџе лани имаа скоро ист број на натпревари и цел тим на СП, пола од нив стартери на Шпанија ), али ок, форум, интернет ... :toe:

Точно е ова шо го напиша ама еве: Која е целта да смениш тренер по 10 кола? т.е. шо очекуваш? На сред сезона некој да го прероди тимот? Не одат работите најсјајно ама барем сеуште е во топ 4(ок, 5ти ради гол разлика).
Еве ти пример со Јувентус лани со Закерони, поарно да го остаеја Ферара барем немаше до 7мо да пропадни. Од друга страна можиш да го гледаш Раниери во Рома како контрадикција на ова шо го зборам, ама колку тренери се такви, мислиш дека некој од нив ќе биди гаранција за успех? На крај краева сепак е коцкање, па можи да го остај да потера уште некое време па ако го испушта тимот од раце клоцата.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.980
Друже, сега излегоа информациите од состанокот помеѓу синот на Морати, Бранка и Бенитез, состанок каде бил присутен и Морати ако не се лажам, нареден кикс и дефинитивно ке значи отпуштање на Рафа, а под кикс се подразбира и нерешено со тим ко Киево на пример ...
Горенабројаните факти едноставно ја прелеаа чашата, како и да ја вртиш Интер лани беше европски шампион и не можат очигледно да си дозволат да го менуваат Рафа кога и дефинитивно ке отпаднат од битката за титулата, Рафа во моментов како што разбрав е условен само на победи и покрај истите, условен е и со освојување на Светското Клупско првенство, ако догура до таму ( бидејќи пример, кикс сега во Верона и добива отказ ).

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Друже, сега излегоа информациите од состанокот помеѓу синот на Морати, Бранка и Бенитез, состанок каде бил присутен и Морати ако не се лажам, нареден кикс и дефинитивно ке значи отпуштање на Рафа, а под кикс се подразбира и нерешено со тим ко Киево на пример ...
Горенабројаните факти едноставно ја прелеаа чашата, како и да ја вртиш Интер лани беше европски шампион и не можат очигледно да си дозволат да го менуваат Рафа кога и дефинитивно ке отпаднат од битката за титулата, Рафа во моментов како што разбрав е условен само на победи и покрај истите, условен е и со освојување на Светското Клупско првенство, ако догура до таму ( бидејќи пример, кикс сега во Верона и добива отказ ).

И шо после то?
Спалети? Барези? Ќе го реши проблемо?
Не дека го бранам Рафа, ама ти кажвам дека со промена ќе биди потребно време шо сигурно ќе се одрази долгорочно на резултатите.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.980
Не можеш да знаеш, лани Рома кога го доведоа Раниери го условија да избори место во Европа а максимумот кој не беше морален беше 4то место во лигата, на крај Рома за малце не стана и првак на Италија ...

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.794
мењање тренер ти е мач со две острици, иако се сомневам дека некој моментално би можел да го води интер полошо од бенитез.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
едноставно иди момент кога се прелева чашата и се преминува долната граница од зацртаните цели.....mission fail-ајт со здравје.....

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Дали знае некој како се движат цените за сите утакмици во Италија, во споредба со другите големи Европски лиги ??
Некако многу празни трибиниве кога не играат Јуве, Милан, интер и Рома.
TESSERA DEL TIFOSO е прчината заради која трибините во Италија се попразни, посебно оваа година... ова е закон кој наложува купување некој вид на картичка со која гледачите би влевале во стадионите да гледаат утакмица, со картичките би имало поголема прегледност кај оние ултрас групи, односно кога поединци би правеле глупост на трибини полесно би ги идентификувале, бидејќи знаат кој се влегол на стадионот... за овој закон нормално највеќе против се ултрас групите во Италија, еве на Лацио Курва Норд пред почетокот на сезоната имаа пратено писмо каде кажуваат дека даваат "оставка" од навивање на трибини, но сепак не испадна така. Овој закон беше причина зошто Олимпико не беше полн на дербито Лацио-Рома, ултрасите на Рома Курва Суд ја следеа утакмицата пред стадионот.
еве клип како ги прославуваа головите надвор од Олимпико

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
опаа заминува росела доаѓа ново чупенце...овој пат во милан :)

101117115735barbaraberl.jpg

Barbara Berlusconi, 26-godišnja kći Milanova predsjednika i talijanskog premijera Silvija, spremna je zaposliti se u nogometnom klubu svog oca.
Iz Milana su priopćili da se nasljednica sastala s klupskim dopredsjednikom i Berlusconijevom desnom rukom Adrianom Gallianijem kako bi raspravila najbolje opcije koje se nude unutar radne zajednice AC Milana.

Uključivanje Barbare u rad našeg kluba svjedoči važnosti koju AC Milan ima za obitelj Berlusconi, te potvrđuje namjeru obitelji da se klub zadrži na vodećim pozicijama talijanskoga i europskog nogometa, stoji u priopćenju Milana.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
опаа заминува росела доаѓа ново чупенце...овој пат во милан :)

Прегледај го приврзокот 36928

Barbara Berlusconi, 26-godišnja kći Milanova predsjednika i talijanskog premijera Silvija, spremna je zaposliti se u nogometnom klubu svog oca.
Iz Milana su priopćili da se nasljednica sastala s klupskim dopredsjednikom i Berlusconijevom desnom rukom Adrianom Gallianijem kako bi raspravila najbolje opcije koje se nude unutar radne zajednice AC Milana.

Uključivanje Barbare u rad našeg kluba svjedoči važnosti koju AC Milan ima za obitelj Berlusconi, te potvrđuje namjeru obitelji da se klub zadrži na vodećim pozicijama talijanskoga i europskog nogometa, stoji u priopćenju Milana.
Се поише жени у фудбалов браво браво!!

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Точно е ова шо го напиша ама еве: Која е целта да смениш тренер по 10 кола? т.е. шо очекуваш? На сред сезона некој да го прероди тимот? Не одат работите најсјајно ама барем сеуште е во топ 4(ок, 5ти ради гол разлика).
Momentalno e taka, no Roma e bod zad Inter,Fiorentina na 3...ako Inter prodolzi da igra kako sto igra vo posledno vreme, i ako znaeme koi timovi se pred nego.....togas ke e zeznato....mnogu zeznato i tesko ke e. (Neroazuri ne e ova provokacija....samo glasno razmisluvam). Godinava ima poveke od 5 tima koi ke se borat za mesto vo LS.
p.s. U pm neka odi ova latinicava.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Momentalno e taka, no Roma e bod zad Inter,Fiorentina na 3...ako Inter prodolzi da igra kako sto igra vo posledno vreme, i ako znaeme koi timovi se pred nego.....togas ke e zeznato....mnogu zeznato i tesko ke e. (Neroazuri ne e ova provokacija....samo glasno razmisluvam). Godinava ima poveke od 5 tima koi ke se borat za mesto vo LS.
не е провокација ништо што напиша туку е чиста реалност само премногу се стегаш додека пишуваш и мислиш дека ќе ти се нафрлиме одма со постовите..искажи се јасно и гласно дека реално оваа сезона Интер е за никаде бидејќи и во нашиот фан клуб го имаме сите тоа мислење за тимот моментално..и нели виде дека сите ама апсолутно сите фанови на Интер во форумот чисто го прифатија заслужениот пораз од Милан иако клубовите се најлути ривали......реално гледано Ето во тимот игра нинџа и ако не беше тој кој знае на какво тереџе ќе бевме досега како тим....!

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
не е провокација ништо што напиша туку е чиста реалност само премногу се стегаш додека пишуваш и мислиш дека ќе ти се нафрлиме одма со постовите..искажи се јасно и гласно дека реално оваа сезона Интер е за никаде бидејќи и во нашиот фан клуб го имаме сите тоа мислење за тимот моментално..и нели виде дека сите ама апсолутно сите фанови на Интер во форумот чисто го прифатија заслужениот пораз од Милан иако клубовите се најлути ривали......реално гледано Ето во тимот игра нинџа и ако не беше тој кој знае на какво тереџе ќе бевме досега како тим....!
Ne sakam da ostavam mesto nitu da pomisli nekoj deka provociram.
Prasanje na vreme e koga i na Eto ke mu sku%ci da igra sam po 90 min.

F

FuckYouAll

Гостин
TESSERA DEL TIFOSO е прчината заради која трибините во Италија се попразни, посебно оваа година... ова е закон кој наложува купување некој вид на картичка со која гледачите би влевале во стадионите да гледаат утакмица, со картичките би имало поголема прегледност кај оние ултрас групи, односно кога поединци би правеле глупост на трибини полесно би ги идентификувале, бидејќи знаат кој се влегол на стадионот... за овој закон нормално највеќе против се ултрас групите во Италија, еве на Лацио Курва Норд пред почетокот на сезоната имаа пратено писмо каде кажуваат дека даваат "оставка" од навивање на трибини, но сепак не испадна така. Овој закон беше причина зошто Олимпико не беше полн на дербито Лацио-Рома, ултрасите на Рома Курва Суд ја следеа утакмицата пред стадионот.
еве клип како ги прославуваа головите надвор од Олимпико
Сигурно ти не очекуваш на стадион да има само ултрас групи.:)
Мене ме копка тоа што не одат фамилијарно, како во Англија, Шпанија, Германија и т.н.
Можеби се картите скапи(што не ми се верува)?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Сигурно ти не очекуваш на стадион да има само ултрас групи.:)
Мене ме копка тоа што не одат фамилијарно, како во Англија, Шпанија, Германија и т.н.
Можеби се картите скапи(што не ми се верува)?
епа еве замисли, Курва Суд односно јужната кривина на стадионот каде што се ултрасите на Рома е голема да речеме една петина од целиот стадион(мои проценки), а една петина од осумдесет илјади е шеснаесет илјади, значи се работи за голема бројка... но законот TESSERA DEL TIFOSO е една од причините поради која стадионите во Италија не се полни, можеби цената на картите е тука некаде со оние во Англија,Германи,Шпанија, но треба да земеш во обзир и стандардот на граѓаните во тие држави, дали секој може да си дозволи да оди на стадион, еве за Шпанија незнам, но грашаните на Германија и Англија сигурно имаат поголем стандарт од оние во Италија, па затоа се повеќе моќни да плаќаат карти и да гледаат натпревар на стадион...
За во Германија сум слушнал и нешто друго, демек таму посебно се плаќале спортските канали и биле многу скапи(ова така имам слушнато), па затоа народот повеќе му се исплаќало да оди на стадион отколку дома да гледа, не сега дека повеќе му се исплаќа, но кога би дал толку пари да го гледа натпреварот на ТВ ќе даде уште некој денар и ќе оди ќе си го гледа на стадион...
друга причина за непосетеноста во Италија се и самите ултрас групи, тие го прават идењето на стадион не безбедно за обичниот љубител на фудбалот, затоа и обичните семејстава се плашат да не испаднат повредени од стадионот, сепак не е убаво да седиш на стадион да гледаш утакмица и во исто време да се пазиш да не влезеш случајно во некоја тепачка или пак да се пазиш да не те погоди некоја бакла(ова ти се само примери)
друга причина би била опаѓањето на квалитетот и атрактивноста на првенството, али за ова имаме зборувано нема потреба да се коментира!

има и други причини овие ми паднаа на памет.

Kajgana Shop

На врв Bottom