Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Ако гледаах така и ако ти га кажеех таа детска работа главечки ќе се фрлеех од некоја зграда.Абе дури и ко ќе имате зошто да ме „стрелате“ не знајте како треба, можи оти Дено го нема. Очигледно само него можи да му текни да ми го „плесни“ очигледното: второпласираниот и четвртопласираниот од англиска Премиер Лигата ги совладаа лидерите на шпанска Примера и италијанска Серија А соодветно. Мошне поштено звучи. Но сепак, мислам се разбравме оти озбилните комантри одат по реваншите. Вклучувајќи го и дуелот на титаните во својата класа - данскиот и англискиот шампион.
манс, не дупи чоек.
Нормално дека по реваншите ќе се дискутира, но сепак и овие победи не се за потценување со оглед на фактот дека се совладани екипи кои доминираат во домашните првенства!Абе дури и ко ќе имате зошто да ме „стрелате“ не знајте како треба, можи оти Дено го нема. Очигледно само него можи да му текни да ми го „плесни“ очигледното: второпласираниот и четвртопласираниот од англиска Премиер Лигата ги совладаа лидерите на шпанска Примера и италијанска Серија А соодветно. Мошне поштено звучи. Но сепак, мислам се разбравме оти озбилните комантри одат по реваншите. Вклучувајќи го и дуелот на титаните во својата класа - данскиот и англискиот шампион.
манс, не дупи чоек.
Абе има разлика во сакање и очекување. И јас сакам Челзи, не само во финале да ој, туку и да освој ЛШ шо побрзо. Ама не го очекувам то, барем оваа сезона сигурно не.Не бе најсериозно, пишав на почеток на сезона дека сакам такво финале, си стојам на тој став.
Шо е смешно, ко прво чисто се сомневам дека е вистина.
Абе наречи ја и бебешка работа, ама то шо го пишав е целсоно вистинито, само треба да ги видиш табелите во трите национални првенства.Ако гледаах така и ако ти га кажеех таа детска работа главечки ќе се фрлеех од некоја зграда.![]()
Колку е то „слаба како што некој сака да прикаже“? Ко прво никогаш не сум делел лиги на слаби и јаки. Можам да ги делам, прво по квалитет, и тука велам дека Примера за мене ја има истата квалитативна предност пред Премиер исто ко Манчестер Јунајтед пред своите конкуренти. Не би сакал да се изразувам во класи пошто не е за така работата, можеби би рекол „чекор понапред“, со тоа шо Премиер не оди напред, туку стагнира со тенденција да оди наназад. И нема да речам среќа, фала богу (иако второто полувреме на овие Ариевциве смрдеше на среќа), но овие дуели и натаму не го менуваат моето мислење околу лигиве.Нормално дека по реваншите ќе се дискутира, но сепак и овие победи не се за потценување со оглед на фактот дека се совладани екипи кои доминираат во домашните првенства!
Знам сега дека ако нешто несакано се случи ќе речеш дека е среќа или слично но сепак се покажа со овие натпревари дека Англиската Лига не е толку слаба како што некој сака да прикаже![]()
Откај да знам јас дали е вистина или не, Хари си изјави така, смешно ми е што човеков само праќа понуди по секакви фудбалери, има играчи за 3 тима.Абе има разлика во сакање и очекување. И јас сакам Челзи, не само во финале да ој, туку и да освој ЛШ шо побрзо. Ама не го очекувам то, барем оваа сезона сигурно не.
Шо е смешно, ко прво чисто се сомневам дека е вистина.
Абе наречи ја и бебешка работа, ама то шо го пишав е целсоно вистинито, само треба да ги видиш табелите во трите национални првенства.
Колку е то „слаба како што некој сака да прикаже“? Ко прво никогаш не сум делел лиги на слаби и јаки. Можам да ги делам, прво по квалитет, и тука велам дека Примера за мене ја има истата квалитативна предност пред Премиер исто ко Манчестер Јунајтед пред своите конкуренти. Не би сакал да се изразувам во класи пошто не е за така работата, можеби би рекол „чекор понапред“, со тоа шо Премиер не оди напред, туку стагнира со тенденција да оди наназад. И нема да речам среќа, фала богу (иако второто полувреме на овие Ариевциве смрдеше на среќа), но овие дуели и натаму не го менуваат моето мислење околу лигиве.
Арсенал да го искоментирам еве, очекувам да оди далеку и заедно со Баерн Минхен се двете екипи за кои сметам оти одат до крај во ЛШ сезонава, или барем една од тие две сигурно.
Блазе си му, некои немаа ни за еден, добро сега, за еден и пол имаат.Откај да знам јас дали е вистина или не, Хари си изјави така, смешно ми е што човеков само праќа понуди по секакви фудбалери, има играчи за 3 тима.
Што е најбитно, сите го одбија зимаваОткај да знам јас дали е вистина или не, Хари си изјави така, смешно ми е што човеков само праќа понуди по секакви фудбалери, има играчи за 3 тима.
И? Така се споредуват квалитетто на првенствата? Вторио у Англија го победи првио у Шпанија? Или Петтио у Англија го победи првио у Италија?Абе наречи ја и бебешка работа, ама то шо го пишав е целсоно вистинито, само треба да ги видиш табелите во трите национални првенства.
Секако дека не. Да се споредуваа така, Премиер Лигата ќе беше убедливо најквалитетна. А моментално го нема ни епитетот најквалитетни, па камоли убедиливо.И? Така се споредуват квалитетто на првенствата? Вторио у Англија го победи првио у Шпанија? Или Петтио у Англија го победи првио у Италија?![]()