Barclays Premier League 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Oд ФИФА лани му доделија да суди финале на СП, така да не знам што е толку проблемот?
Чисто „процедурално“, секој кој го гледал финалето знај дека баш и не е за некое гордеење неговото судење.

А ФИФА и УЕФА можат на кловној ко тој Оберон од Норвешка да му дадат да суди завршница на голем турнир, па никому ништо.

Чисто „процедурално“, секој кој го гледал финалето знај дека баш и не е за некое гордеење неговото судење.

А ФИФА и УЕФА можат на кловној ко тој Оберон од Норвешка да му дадат да суди завршница на голем турнир, па никому ништо.
Јас спомнав дека му го доделија, а не како судеше!
Но сепак не може да ти доделат да судиш финале ако си ебиветар судија:toe:

Јас спомнав дека му го доделија, а не како судеше!
Но сепак не може да ти доделат да судиш финале ако си ебиветар судија:toe:
Зато ќе се докажиш дека си ебиветар кога ќе го отсудиш доделеното финале. :icon_bigg

--- надополнето ---

Да де.. И на финалето судеше за Јунајтед... :О
Во мислите, можеби....

Зато ќе се докажиш дека си ебиветар кога ќе го отсудиш доделеното финале. :icon_bigg
.
Јас и ти може да полемизираме до утре сабајле, но ништо нема да заклучиме освен дека судењето во Англија оваа сезона е КАТАСТРОФА!

Хммм ако имам време ќе побарам статистика сам утре и баш ќе поставам колку им судел на другите големи тимови...
пошто викаш судел на дербиња тогаш треба и за другите да има исто отсудени натпревари и баш ме интересира дали е или не е така...
во најмала рака е сомнително тоа што баш Веб има судено највеќе натпревари :)

Хммм ако имам време ќе побарам статистика сам утре и баш ќе поставам колку им судел на другите големи тимови...
пошто викаш судел на дербиња тогаш треба и за другите да има исто отсудени натпревари и баш ме интересира дали е или не е така...
во најмала рака е сомнително тоа што баш Веб има судено највеќе натпревари :)
Па Веб нема судено на Јунајтед против некоја "помала" екипа.. Eве на кои утакмици има судено од 2009, па број сеа ти...

http://refworld.com/referee/24/0 Тука имаш и од Август 2008..

Значи еве една статија за судиите од таму ја видов сликата...
Многу вистина има во ова, сепак и тие се луѓе и мора ама мора да имаат афинитети кон некој клуб без разлика дали сакале или нејќеле и дали е намерно или потсвесно...

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/9379989.stm

не е упатено значи само кон манчестер фанови... општо цело судење во англија е такво... многу затворено

Хауард Веб имал наклонетост кон нас, Крис Фој не давал картони, уште каква слика ќе излезе? :icon_lol:

Добро тогаш, како смеел навивач на Јунајтед на свој миленик да му дава црвен картон?

Manchester+City+v+Manchester+United+Premier+JkZzUIFKkuvl.jpg

И ова, од пред 2 години, кога имаше обид Ливерпул конечно да го направат шампион... безуспешно...

Хауард Веб имал наклонетост кон нас, Крис Фој не давал картони, уште каква слика ќе излезе? :icon_lol:

Абе слика не слика факти си се факти :) да можеби се вртат бројките за да се докаже нешто ама јас видов вистина во текстот незнам за вас

едит: зборам за судењето у целина не за манчестер

Абе слика не слика факти си се факти :) да можеби се вртат бројките за да се докаже нешто ама јас видов вистина во текстот незнам за вас

едит: зборам за судењето у целина не за манчестер
Koja vistina ja vide ziti se, daj prosvetli ne molim te?

дека судењето во англија е различно од другите земји. премногу е затворено, не зборуваат судиите со јавноста, одма се казнуваат фудбалери за било какви коментари во врска со судиите, само 16 судии судат во премиер лига, секој судија можеби (несвесно) е наклонет кон некоја екипа, одлуките им се повеќе према појаките клубови... да продолжам?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom