Gojak YNWA
Ракот на Хелси
- Член од
- 12 јануари 2009
- Мислења
- 1.946
- Поени од реакции
- 866
Ајде ќе почнеме од последниот дел. Ме натера да ја извадам биографијата на Торес која што мислев дека у живот више нема да ја отворам. Само за да ти докажам дека не си толку паметен колку што мислиш. Еве ти мал дел околу капитенската лента.Ни Манчестер Јунајтед бил секогаш на врвот, ни Ливепрул бил секогаш на врвот. Периодите се најразлични, на пример, кога Ливерпул начисто растурал Челзи бил пред банкрот.
Една од главните причини зошто Челзи е купен од Роман Абрамович е нивната способност да изборат пласман во ЛШ пред преземањето од негова страна. Растечки клуб, додуша малку се нејасни работењата на Бејтс. Другите се то шо е во Лондон и во кој дел од Лондон.
А зошто па да не му веруваш бе? И сам ко шо кажуваш, мислиш дека тој и од порано размислувал за заминување, шо го потврдува и Торес сам (за ова можиш да му веруваш, а? Пошто така ти одговара за барање налудничави „причини“ за негово напаѓање). Интересот на Челзи се заоштрува точно во тоа време за кое зборува Торес, со наводни одбиени понуди од 28 и 35 милиони фунти. Торес побарал од Ливерпул да се разгледаат. Ко видел оти сакаат насила да одбијат секаков обид од Челзи со намера извлекување појќе пари и чекање на други клубови, поднесува барање за трансфер. То шо Ливерпул игра манипулативно и то доведе до носење на работата до последни минути од месецот, е друга работа.
Тие пари шо ги плати Челзи нема ни одблиску да ги врати. Клубот, за жал, се уште не е толку голем светски бренд ко шо треба да биди. Дали Абрамович ќе продај јахта или не многу, и не ме инересира.
Секако дека се бара највисоката понуда од тие шо ги има. Ама педерска манипулација е панично да бараш понуди од други клубови преку ноќ оти не ти се допаѓа и така страшно високата сума за играч кој сака да се оствари тој трансфер.
Торес не ни има шо да ви објасни, а изгледа како да смета оти треба нешто да објаснува. А не треба. И то е страшното, шо тој мисли дека треба нешто да објаснува. Човекот очигледно не верува во вечни клубови, шо треба да прај, да се преправа пред глупите скаузери дека мисли поинаку? Бар искрено си кажува бре.
Зато Ливерпул нема освоено 20 години титула во Англија покрај Фергусон и Јунајтед пред се. Сега ти ми бладаш за „староста на играчите на Челзи“, нешто шо Фергусон се обиде да го протне минатава сезона во неговити игри на зборови во борбата за титулата. За ова можи мала помош и од некој фан на Интер, дали е точно дека тимот на Интер кој го елиминира Челзи минатата сезона беше во просек појќе од две години постар од тимот на Челзи,а подоцна стана и Европски Шампион? И покрај тоа, последните три нови играчи на Челзи имаат по 23, 23 односно 26 години. Стар тим? Не биди смешен, Фергусон бар сметаше на нешто со бладањето. Ремонтот е одамна почнат, исто ко шо беше запрено трошењето на Абрамович одамна само касно запалија гомнојадачите. Едно 2-3 години покасно. :pos2:
И најдов интерен текст околу фамозната капитенска лента. Но не, за глупите скаузери то значи оти Торес е судбина за нив, ко само тие да постојат на светов и во вселенава.
Torres has spoken lately of the beguiling story of how his best friends in this working-class town, a 30-minute train ride from the centre of Madrid, decided to each have a tattoo done on their arm three or four years ago.
Gestures such as this are not uncommon in Spain, where small gangs of friends often make a non-aggressive pact among themselves to show mutual commitment.
In Torres’ group the choice was a tattoo and, as is the flavour in England, something foreign is seen as cool. Just as ‘Vorsprung durch Technik’ has acquired a place in British life via a TV advert, in Spain the phrase that has sunk deep into the national consciousness is ‘You’ll Never Walk Alone’.
Why it is of such resonance is unclear, but it is not because of the Liverpool association we have. That difference could be seen in Torres’ friends’ slight twist.
‘We’ll Never Walk Alone’ is what they decided upon. They were obviously not Liverpool fans, not then anyway, but Torres knew the connection and shied away from it.
He was 22 and Atletico Madrid’s captain and hero. A tattoo would have looked like a come-on to Anfield and a betrayal of his beloved Atletico. So what the friends did was get Torres a new captain’s armband and write ‘We’ll Never Walk Alone’ on its inside.
It would be their secret. But in his new autobiography, El Nino — ‘The Kid’ — Torres explains: ‘When I was playing for Atletico Madrid against Real Sociedad, I was battling with a defender and the captain’s armband I was wearing came loose and fell open.
'As it hung from my arm, you could see the message written on the inside, in English: “We’ll Never Walk Alone” … an eagle-eyed photographer spotted the picture and I was immediately linked to Liverpool.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1217766/Why-Liverpool-hotshot-Fernando-Torres-knew-hed-walk-alone.html#ixzz1D5lvp0Ed
Not many fans sang the sont that day because most of them didnt know the words yet. But by the following week, you could make it out pretty clearly and i grew and grew until virtually everyone sang it. Sometimes, it feels like they must have sung it a hundred times a game. Its incredible. I cant thank them enough.
The words are brilliant,almost unbelievable, and so is the story behind it. It all starts with the captains armband my friends gave me when i was still in Madrid, with `We will never walk alone` written on the inside. The Liverpool fans have always taken that as a sign that i was one of them all along: so they wanted everyone else to know it too and they wanted me to feel like a true Red. They have succeded. I feel a genuine affection towards Liverpool One of these days I might just surprise my friends by getting a tattoo that says We Will Never Walk Alone... That photo revealing the armband proved to be a premonition. I never imagined that one day life would lead me to Liverpool.
И додека сме тука само да кажам дека последното поглавје на книгата се вика I wil never walk alone. Извини ама you can walk alone!
За првиот дел. Ок е чим ги ставаш во иста кошница Ливерпул, Манчестер и Челзи кога станува збор за минатото. И јас сега кога ќе зборам за топ тимови, последниве сезони, ќе го стаам Ливерпул на прво место, па Барса и Интер.
За Торес ќе те замолам да не ми мудруваш затоа што ако ги пратиш неговите интервјуа последниве 2 недели од кога почна да се збори за неговото доаѓање во Челзи како опција тогаш и те разбирам зашто вака размислуваш. Ќе ти ја дадам книгава негова, прочитај ја а можеш и да ја задржиш. После ке правиме муабет за Торес и зашто секој навивач на Ливерпул е повреден од неговото заминување.