Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Демек сеа кога Рамзи ќе се врати треба да му ја скрши ногата на Shawcross?
Или едуардо требаше на Тејлор пошто Арсенал водеше 12 бода кога му ја скршија ногата а не зема титула?
Немој жити се одмазда било па оправдано е сеа нели?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Или едуардо требаше на Тејлор пошто Арсенал водеше 12 бода кога му ја скршија ногата а не зема титула?
Не викам дека е оправдано, ама не дека немало и никаква причина. :smir:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Без разлика, секој старт каде што на противникот му кршиш нога поради твојот остар старт за мене е за осуда и барем 6 месечна суспензија.
Исклучок се оние несреќните стартови над Сисе хахаха

--- надополнето ---

Почнав да го сакам човеков, нема влакна на јазик све си кажува :)
Баеги ме насмеа до сеа сезонава со неговите изјави :)

http://www.goal.com/en/news/9/england/2011/01/24/2321187/charlie-adam-can-be-liverpools-new-xabi-alonso-but-they-have

"If I was him I'd want to play for Liverpool as well. I was never good enough. Played against them once I think, but they never actually wanted me.
"I wouldn't sell my house to someone who wants my house but doesn't offer me the right amount of money."

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Как можеш да га споредеш таа ситуација на Рамзи со таа на Кин? Тогај, кој му га скрши ногата на Валенсија? Фудбал е, се случува играчето сами да си скршат нога, се случува и у дуели, у борба за топка да се случе несреќа у случајо за Рамзи, ама ипак как шо викаш нее оправдано, треба да мисле со таа глава. Ама ситуациите на Кин се други, он размислува и крше нога, со намера, нормално нее тва па ич нее оправдување и е заради нешто друго, не заради топка, победа или слично.

И ти сакаш да кажеш дека Кин не бил коњ, силеџија, џељат итн? Он бил играч со срце а не коњ а?
Немој жити се има еден милион клипови со гадни стартови на Кин
Не знам зошто Балак би бил коњ а Рој Кин не. Порасипани стартови од Кин, со цел да се повреди играч,а не да му земе топка ретко имам гледано :toe:
Колко сте само буквални... Океј е, и двујцата се коњови, зашо сега фудбало е различен од пред 10год? Оти не му дават на Балак да рита? Неможе само да кажеме дека е до правилата. И пред 10год. е имало црвени картони, суспензии, парични казни. Оти Балак и Дрогба сега не рипнат со мајгери у публика? Не е само до правилата, туку до самите фудбалере. Такви, со такво срце се ретки. Маабето беше дека Балак и Дрогба се коњови, не у таа смисла как Кин, далеко се од таква легенда. Них двујцата ги гледам как крупни деца на 14год, шо немат појма од фудбал (не буквално!) и играт фудбал со 10годишници, па ги бутат, ги тепат, га репкат и топката... едноставно играт на сила. И Џерард го сметам за таков, а да не кажам и Руни. :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Ај сеа врати се назад и прочитај пак зашто јас ги споредив Рамзи и Кин.. Баш ги споредив дека не се исти стартови затоа го пишав случајот со Рамзи...
Муабетот ми беше како одговор према Џену Грл дека одмазда во фудбал е уште полоша работа, се случило и сеа не треба да се враќа на тој што ти го направил тоа

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Ај сеа врати се назад и прочитај пак зашто јас ги споредив Рамзи и Кин.. Баш ги споредив дека не се исти стартови затоа го пишав случајот со Рамзи...
Муабетот ми беше како одговор према Џену Грл дека одмазда во фудбал е уште полоша работа, се случило и сеа не треба да се враќа на тој што ти го направил тоа
Па не се исти. Сакам да кажам оти и сега ако Рамзи направе одмазда (не дај Боже) нема да биде как одмаздата на Кин, оти тај шо го повреди него нее исто как Шоукрос на Рамзи. Шоукрос со Рамзи никојпат не е имал ништо, а Кин од соблекувална се закачува и вика "I'll see you out there", на нивните стартови има претходни закачки, за тва не е исто.

В

Вори

Гостин
Ја не знам како полемизирате со Прванов кога на крај секогаш мора тој да испадне во право...

F

fantomX

Гостин
Луд си или се прааш луд? "Дрогба можеби не ми е најомилен и не е вонземско чудо на терен, ама очигледно е доста паметен кога го вели следново:" The Ivorian also believes that injuries to John Terry and other key players has been a key factor as to the slump in form.
“We've had a lot of injured players, and the team has changed from last year. We lost five great players in [Michael] Ballack, [Juliano] Belletti, Deco, [Ricardo] Carvalho and Joe Cole.
И јас не ги оправдувам повредите, они се составен дел на фудбало, ама се голем и значаен фактор у борбата за титула и тука нема спор. Незнам шо се обидуваш да ми докажеш, коо и сам го менеш мислењето или барем забораваш шо си кажал.

И Јунајтед ослабе без Роналдо и Тевез как шо кажах (и на мене ми е досадно тва да ти го повторувам) исто как шо Челзи е ослабел со тие 5 прекалени репрезентативци шо и баш не се "порепрезентативци", попосакувани и толко прекалени как шо викаш ти. Така да и за мене тва не е оправдание, иако е од ного големо значење. Значи се работе за тва шо го кажуваш и ти, колко работе целио клуб. Знам дека Анчелоти га нема таа власт, намерата ми беше да кажам дека воопшто е можело да се купе нешто, ама очигледно имате проблеме, клуубо не функционира как шо треба (кур ги боле), ама нели фудбалерите трчат, тва не се зима у предвид. :) Тука веќе направи споредба на Челзи со Јунајтед, как клуубове не как екипи составени од поединци.

Добро, ти разбираш ли шо значе збооро АКО? Пример, АКО Бразил беше држава у Европа ќе играше на Европско првенство, ама оти нее у Европа не игра. Значи, АКО за Челзи цела сезона играт тие Брума-Мума и освојат пласман у ЛШ е исто как да е завршил прв со Дрогба, Лампард, Тери... се играле шампионски, се давале се од себе. Појасно ли ти е или да ти нацртам?

Баш сакам да видам шо си кажувал летото лани, после заминувањето на Роналдо и Тевез. Не дека не ти верувам, туку да видам шо точно и как си го кажал тва.

Балак и Дрогба? Типични силеџии, тепаче, јас ги викам коњови. За разлика од Флечер со таа исплашена фацичка ама инатлива.
Како и многу пати со тебе, не се разбираме. Ретко која статија од гол.ком ја читам цела. Во случајов конкретен, мислев на насловот: „Челзи прво треба да мисли како да победи два натпревари по ред пред да зборува за титула“. Околу повредите кажав претходно, и не се согласувам со Дрогба, еве да се доизјаснам.

Јунајтед беше на то високо ниво на кое беше со Роналдо и Тевез. Без нив, очигледно дека беше отприлика на нивото на минатосезонскиот Челзи, за нијанса послаб можеби. Значи оттука тргнуваме за сезонава: Челзи ги пушти тие петтмина со само две замени, а Јунајтед се засили со Ернандез. Исчитај го овај параграф неколку пати и се надевам дека КОНЕЧНО ќе видиш и кај е еден од проблемите на Челзи кој се влечи од финалето на ЛШ во Москва и нема да трујаш со глупости.

Ти ми кажуваш АКО ИГРААТ, јас ти кажувам дека тие НЕ ИГРААТ. Шо не ти е јасно пак?

Летото кажав дека Манчестер Јунајтед, Ливерпул и Челзи подеднакво ќе се борат за титула, Арсенал не го коментирам оти е многу непредвидлив, а од Сити чекам да видам дали ќе станат тим. Очигледно за Ливерпул дебело промашив, а и не бев единствен, ама другово не гледам шо е проблем.

Уште ко рече дека Ливерпул има шанси за титула (додуша можи и во право си до негде, и Македонија има шанси да влези во ЕУ во 2011, најкасно 12та) се прашував дали да те перцепирам сериозно, ама испади ко ова болдираново не ти помагаат воопшто.

Ако не знаеш да правеш разлика меѓу коњ и играч со срце, мисли си дека се. :)
За тебе разликата е тоа шо играч со срце е коњ кој игра за Манчестер Јунајтед. И јас то го нареков недијагностицираност, се лутел некој или не.

Oва одмазда беше, Кин колку и да беше остар не би повредил некој без причина

After Eric Cantona's unexpected retirement, Keane took over as club captain, although he missed most of the 1997–98 season because of a cruciate ligament injury caused by an attempt to tackle Leeds United player Alf-Inge Håland in the ninth Premier League game of the season. As Keane lay prone on the ground, Håland stood over Keane, accusing the injured United captain of having tried to hurt him and of feigning injury to escape punishment; an allegation which would lead to an infamous dispute between the two players four years later. Keane did not return to competitive football that campaign. He watched from the sidelines as United squandered an eleven-point lead over Arsenal to miss out on the Premier League title.

Добро, да знам шо треба Дрогба да му напрај на копилето гадно криминално кое Фергусон го спаси од затвор. Ќе најдам начин да му пренесам. Онака, Дрогба од срце да врати...

Колко сте само буквални... Океј е, и двујцата се коњови, зашо сега фудбало е различен од пред 10год? Оти не му дават на Балак да рита? Неможе само да кажеме дека е до правилата. И пред 10год. е имало црвени картони, суспензии, парични казни. Оти Балак и Дрогба сега не рипнат со мајгери у публика? Не е само до правилата, туку до самите фудбалере. Такви, со такво срце се ретки. Маабето беше дека Балак и Дрогба се коњови, не у таа смисла как Кин, далеко се од таква легенда. Них двујцата ги гледам как крупни деца на 14год, шо немат појма од фудбал (не буквално!) и играт фудбал со 10годишници, па ги бутат, ги тепат, га репкат и топката... едноставно играт на сила. И Џерард го сметам за таков, а да не кажам и Руни. :)
Ќе се цитирам...
„Уште ко рече дека Ливерпул има шанси за титула (додуша можи и во право си до негде, и Македонија има шанси да влези во ЕУ во 2011, најкасно 12та) се прашував дали да те перцепирам сериозно, ама испади ко ова болдираново не ти помагаат воопшто.“

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За Џони тоа што го направи? :) Па не беше нешто почист и Балак со Евра на Комјунити Шилдот :)))

F

fantomX

Гостин
За Џони тоа што го направи? :) Па не беше нешто почист и Балак со Евра на Комјунити Шилдот :)))
Никогаш не сум ни рекол дека е почист, а требаше, но шокот кај мене од возвишувањето на тој чин од копилето од одредени недијагностицирани овде беше голем.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Шо му е на Дрогбава бе брааат? :pos:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Одлично сместена топка од Малуда беше тоа, браво.

В

Вори

Гостин
Цеск може да кења до утре,ама голот на Дрогба беше ебење.
Благодарам!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom