F
fantomX
Гостин
Даворе, и ја велам дека Манчестер Јунајтед е веќе шампион и то без пораз. Ја барем знам зошто мислам така. Ме интересира онака, зошто и ти мислиш така?
Тоа ако се надеваш и се бориш до крај е спортски чин. Да се предаваш и да честиташ предвреме е пичица а не реалност. Хрбрите се борат до крај па макар и последен да си. Значи според тебе нека ми ја дадат титулата и овие тимови како, евертон, сандрленд, астон вила може и на одмор да ги пратат играчите. Зошто да се повредат ако се се знае. не велам дека манчестер не е фаворит и дека има најголеми шанси да осови, али барем се додека има шанса јас не се откажувам од трката, а ако ти си се откажал од челзи за годинава земи гледај тенис до крај на сезонава, пошто си реален тогаш нема потреба да гледаш. И тоа што се надевам за Арсенал не е курчење туку верување во тимот и да не освои ќе им честитам на победниците ферски и ќе кажам дека е заслужено во борба до крај, али предвреме да се предадам никогаш. И моето честитање да знаеш ќе е поискрено отколку твоето сега.Брзи,ај прочитај уште еднаш.Реков дека секој има право да каже дека Челзи е во трка за титулата,па макар и Чех.И затоа се бунев зошто тој ботот нешто друго мрчеше.А,и му објаснив дека јас мислам дека Челзи нема шанси за таа титула,но ете Чех го мисли спротивното.
Тоа не е менување на ставови,голем си мајку му стара 30 години имаш...
А,тоа што им честитам титула предвреме е затоа што сум сигурен дека Манчестер ќе биде шампион.И не е никакво лижење.Само реалност и објективност која вие фановите на Арсенал ја немате.И подобро сега да си го кажам ставот,одколку да се курчам ко вас и на крај да останам со курот в раце.Впрочем како и последниве 4-5 сезони.
Ја знам кога е челзи формиран и што има направено, а сигурен сум дека сум имал поголеми симпатии кон него од тебо уште пред да почнеш да навиаш за него. Али кога пишуваш глупи работи со глупи ти одговарам, затоа изгледа дека е глупо, али тоа си го сватил, а пентата на постот и твојата глупост не. И самиот ти кажав дека ти пишувам на глуп начин за да сватиш, али ни тоа не си го сватил....Ако си неписмен, напрај се писмен. Ако си писмен, а со исказов не го докажуваш тоа, отвори википедија и прочитај. Челзи е формиран 1905 година, а тоа се 106 години постоење и историја. А сега моментално е актуелен шампион и најдобар клуб во Лондон во послдените години.
--- надополнето ---
Колку години нема трофеј арсенал ? 100? :tv:
Јас ќе ти кажам зошто така мисли. Затоа што ти така мислиш....Даворе, и ја велам дека Манчестер Јунајтед е веќе шампион и то без пораз. Ја барем знам зошто мислам така. Ме интересира онака, зошто и ти мислиш така?
Тоа ако се надеваш и се бориш до крај е спортски чин. Да се предаваш и да честиташ предвреме е пичица а не реалност. Хрбрите се борат до крај па макар и последен да си. Значи според тебе нека ми ја дадат титулата и овие тимови како, евертон, сандрленд, астон вила може и на одмор да ги пратат играчите. Зошто да се повредат ако се се знае. не велам дека манчестер не е фаворит и дека има најголеми шанси да осови, али барем се додека има шанса јас не се откажувам од трката, а ако ти си се откажал од челзи за годинава земи гледај тенис до крај на сезонава, пошто си реален тогаш нема потреба да гледаш. И тоа што се надевам за Арсенал не е курчење туку верување во тимот и да не освои ќе им честитам на победниците ферски и ќе кажам дека е заслужено во борба до крај, али предвреме да се предадам никогаш. И моето честитање да знаеш ќе е поискрено отколку твоето сега.
Е јебига,тогаш не сум храбар.
Ја знам кога е челзи формиран и што има направено, а сигурен сум дека сум имал поголеми симпатии кон него од тебо уште пред да почнеш да навиаш за него. Али кога пишуваш глупи работи со глупи ти одговарам, затоа изгледа дека е глупо, али тоа си го сватил, а пентата на постот и твојата глупост не. И самиот ти кажав дека ти пишувам на глуп начин за да сватиш, али ни тоа не си го сватил....
--- надополнето ---
Јас ќе ти кажам зошто така мисли. Затоа што ти така мислиш....
Врска немаш ти ни за Челзи ни кога е формиран ни што има направено. Ти пишуваш глупи работи, јас ти пишав едно, па ти се правиш курназ изиграваш паметњакович пред нас. Оди ако имаш толкав мозок, оди на спортски емисии, поточно фудбалски, дебатирај таму, 30 години имаш, а ти си нашол тука да се замараш со нас, глупи дечишта, ама тоа е ...Ја знам кога е челзи формиран и што има направено, а сигурен сум дека сум имал поголеми симпатии кон него од тебо уште пред да почнеш да навиаш за него. Али кога пишуваш глупи работи со глупи ти одговарам, затоа изгледа дека е глупо, али тоа си го сватил, а пентата на постот и твојата глупост не. И самиот ти кажав дека ти пишувам на глуп начин за да сватиш, али ни тоа не си го сватил....
За првиов болд-само последните години
За вториов болд-Колку само да те потсетам дека Челзи ја немаше освоено Англиската лига цели 50 години????WTF?????Арсенал нема освоено 6 години.Така да мислам дека Челзи е поблиску до таа 100ка отколку Арсенал.Е сега не се спуштам на твое ниво и пак да повторувам што беа Челзи пред да дое Абрамович.Али неможам да одолеам
и ќе ти кажам.Беа само еден просечен тим,којшто Манчестер,Арсенал,Ливерпул и Лидс им ги полнаа мрежите.
Финтата е,ако освои Манчестер,после ќе почне одма да скока како мајмун... „абе ви кажав јас дека ќе освои Манчестер уште во Јануари“ и слични глупости.Значи продолжуваш со глупостите да ги пишуваш. Арсенал дали е мизерен или не нема врска со моабетот и тоа дали сум поголем фан. Значи ако Арсенал е мизерен треба да одам и да се лижам и да честитам на други титула? Едно е да кажеш Челзи не е годинава добар и дека нема да се бори а друго е да се лижеш кај други како демек ти си бил реален. Пази и медаља да не ти дадат за реалноста твоја. Само тресеш цело време глупи моабети. Јас што мислам за Арсенал е моја работа и никаде не сум честитал титула. И самиот не си свесен колку си смешен што еднаш чиститаш титула, потоа кажуваш како Челзи се бори, па пак сега кажуваш ако пратиш Челзи ќе знаеш..... Па добро де мислиш другите не гледаат фудбал а со тоа и челзи не ги гледаат па само ако си фан на челзи ти е јасно и ги пратиш? Само изгледа ти непратиш друго а можеби и за Евертон мислиш дека се Челзи. Сепак имаат плави дресови. А и немора да те читаме со твоите патетики како челзи се мизерни и се готови и да честиташ на други титули, а потоа да се буниш како сте се бореле. Вчера ќе се затепаше за изјавата на Чех како бил во право, а сега кажуваш дека си реален. Одлучи се што е реалноста за тебе не туку мењавај ставови како јас чорапи секој ден.
Вркса немаш ти ни за Челзи ни кога е формиран ни што има направено. Ти пишуваш глупи работи, јас ти пишав едно, па ти се правиш курназ изиграваш паметњакович пред нас. Оди ако имаш толкав мозок, оди на спортски емисии, поточно фудбалски, дебатирај таму, 30 години имаш, а ти си нашол тука да се замараш со нас, глупи дечишта, ама тоа е ...
--- надополнето ---
Па што ме боли мене што се случувало во 1950, 1960 или 1970 ? Си глеам ја да си се радувам на успеси на тимот во сегашноста. Ако те палат титули од пред 30 - 40 години, иди дрк*ј на нив, јас ќе се радувам на сегашните успеси на ЧЕЛЗИ.
Па и ја не сум крив шо сум роден порано.Леле ама муабет направи сега.Па не е крив тој што не е роден порано јеботе![]()
Ти што муабет направи, а не давор. А со тој муабет се гледа дека не ти е соодветен коефициентот на интелегенција со годините.Работата е шо ти си дете и фудбал гледаш сигурно од 2004 година.Шо не гледаш 89 од кога ја пратам фудбал, кога Арсенал го освоија трофејот сред Енфилд и ред други успеси кои ги имам доживеано ја со мојот тим,100 пати повеќе од тоа ти шо го имаш со Челзи.Сега сваќаш??
Јасно ми е што сакаш да кажеш и добро се сеќавам на моабетите, затоа и сега вака им пишувам и тоа е тоа што ме нервира. И затоа на лани на крај пишав честитки за Челзи залужено, али не и на неговите фанови.....Финтата е,ако освои Манчестер,после ќе почне одма да скока како мајмун... „абе ви кажав јас дека ќе освои Манчестер уште во Јануари“ и слични глупости.
Ако по некоја случајност освои Челзи,ќе почне одма со курчење,како неговиот тим е најдобар,Анчелоти боље трењер од Мурињо...
Патем,ако си прател лани што се пишуваше,дотичниот едно 10 пати предвреме им ја честита титулата на Манчестер.