Грешка си... Јас не го мразам... Имам голем респект, голем... Едино сум мразел по некој поединец, вака искрено (Руд), али тоа е релеванта ствар...:smir:
Не за тебе, има ного човеци шо го мразат Јунајтед, поштено одсекојпат мее чудило тва и оште неможам да си го разјаснам ЗАШО?! А сакаах да кажам дека без разлика дали е 2001, 2003, 2005 или 2007 (било која година) Јунајтед е на врво и се боре за титула, едноставно се менат неговите противници, Арсенал, Челзи, чат-пат Ливерпул (как резултат на 10годишно собирање сила за предизвик). Јунајтед секојпат е гооре, Арсенал, Челзи, Ливерпул, па сега и Сити (кои се ного себични) играт против Јунајтед, нее интересен веќе.
Тоа болдираното не знам како да го сватам, а и не е битно.
Иначе, сарма направи од цела дискусија со овоа мислење. Ако јас цело време пишувах, 2+3=5, ти викаш: не, 3+2=5. У други зборови, исти курац друго паковање. Ама ајде, демек јас ќе попуштам па да завршиме со воа.
Сфаќам шо сакаш да кажеш, прочитах га целата дискусија у врска со дерби утакмиците од ново, и оште мислам оти не направих сарма. Не свати шо ми беше главнио збор. ПАК размисли за тва как се настанале тие дерби утакмици и 200те години у иднината.
Така де, Рио кажал дека сега има „повеќе квалитетни тима“, само изгледа забораел да кажи дека еден се бори за титула, сам со себе.
Ако толко ти изгледа мизерен твојоо Челзи, ок, нека биде така.
Туку, почнејте кампања, LCHA.
Според мене Фергусон требало да биде прв,Мурињо втор.Венгер тек трет.Зошто ипак поентата е да освојуваш титули со клубот,а не да купуваш 13-годишњаци од Зимбаве,да ги напраиш јаки играчи,и да ти ги земат Реал и Барселона за 50 милиони.
Не дека сакам пак да ти одам контра и да излезе дека заинат одам против твојте гледишта, без разлика шо се работе за Венгер и Ферги на првите две места, неможам да се согласам со твојто мислење. Да, у право си у тва шо го кажуваш, ама не у тај контекст.
Остави ги тие ИФФХС, кој ги знае какви математики и формули прават, ама јас им верувам. Една причина ќе ти кажам само, види го нивото кој од дека почнува, колку пари е потрошил Ферги на играче, колко Венгер, колко Ферги е внесел у клуубо, колко Венгер. Алекс оде на титули, игра за клуубо од друг аспект, Венгер го осигурува клуубо, различни видове на тренере се. Значи да земеш дете од Зимбабве за 100.000 евра и да го напрааш играч, да го продадеш за 10-20м, па од гооре у тај процес на правење играче, и да се бореш за титула (колко-толку) да котираш високо тие 10 год (места у ЛШ) е различна приказна од таа да дадеш 30м за зрел фудбалер как Бербатов, а да бидеш "само" 1-2 места погооре.
На крај краишта да направеш модерен стадион на голем клуб как резултат на твојто менаџирање, без клуубо да запаѓа у некои (поголеми) долгови е стварно вредно. Сега едвај чекам да го видам Венгер у наредните 10год., со повеќе ризик и со друг начин на водење на клуубо (веќе коо среди ного работи). Сигурен сам дека го има и тој генијален план. Шо се однесува до мене, нека бидат и наредните години такви, Венгер увек пред Ферги, а Јунајтед секојпат над Арсенал.
Респект за Арсен.