F
fantomX
Гостин
Еден „од нигде никаде“ милијардер, не го освежи, туку го однесе Челзи на едно ниво погоре од то шо беше. А шо беше? Ајде бе, ко си играш курназ-покурназ-прилепчнаец терај до крај. Роман Абрамович ерата почнува од јуни 2003. А шо се случува во мај истата година? Шо тогаш прави тој подпросечен Челзи, еден мајски ден на Стемфорд Бриџ во Лондон? Поштени 2-1 во последното коло во директна борба за пласман во ЛШ против - види чудо - Ливерпул! Со Стеве кој пука од мака и заработува црвен картон во 90та минута. Така Челзи се вмешува во врвот на Премиер Лигата, башка куп успесите неколку години пред то. Следниот месец, доаѓа тој проклет за некого, Абрамович, благодарение на кого Челзи од екипа која претендира за место околу врвот, сега станува екипа која претендира НА врвот.Абе реално гледано Ливерпул си тоне. И веројатно ќе продолжи да тоне додека не успее некој да им влее малку самодоверба на тие пичките што трчаат по теренот.
Се засилуваме со ништо повеќе од просечни играчи, и со тоа никаде не се оди. Благодарение на комбинацијата слаби постапки на Бенитез во последните 2 сезони + алчните јенки (такозвани газди) Ливерпул си стана ништо повеќе од просечна екипа. Ако до средината на оваа сезона се соземат колку толку под Хоџсон ќе биде добро, па до крај да истуркаат до пласман во ЛШ. Во секој случај Ливерпул ќе си добие нови газди до средината на октомври најкасно, така да од овој трансфер период толку. Ако биде купен од некој што може да даде милиони за добри засилувања во јануари ќе се сменат многу нешта.
Бај д веј еден фан-фект за другариве навивачи на Челзи: пред да ве земе Абрамович не бевте ништо повеќе од просечни, а да не зборам дека и пред тој да го купи Челзи, клубот има само една титула и тоа во сезона 1954-55 ... така да, ДА вас ве освежи милијардер. Get over it. Се разликувате од Сити со тоа што немаше Абрамович до толку многу пари, а и попаметно си ги одбравте играчите и го начекавте Мурињо во добар момент.
И јас уште не разбирам шо не е јасно тука? Можеби тоа шо сега гордите „никогаш не чекориш сам“ позајмувачи на соодветната песна од мјузиклот „одпреддедоноја“ очајно посакуваат некој нивен Абрамович? Истите тие кои мислат дека прават голема работа со скандирање You have no history на дуелите со Челзи; а не беа баш среќни кога конечно добија потврда за вистинската слика на тој Ливерпул и од фанојте на Челзи на Енфилд во мај со скандирањето од страна на овие вториве - You are an ancient history. Чудна, чудна работа.
Стварно сум изненаден како болната аргонација на Манчестер Јунајтед не го направи тоа шо беше побарано од нив и од Кантона - да се вратат кога ќе освојат 18 титули. Или можеби ја чекаат 19-тата за да го направат тоа, знаејќи ги, не би ме зачудило. Со еден голем транспарент, на сред Енфилд - Here we are....and we won 19! Со Кантона пред постерот, во живо. Додека Коп ја слави фамозната ancient history со „позајмената песна“.
Отворете тема ако сакате, Ancient history of Liverpool FC and English football (на пример) - и плукајте по Челзи, Манчестер Сити, Манчестер Јунајтед...по кој сакате, пошто ќе бидите во право. Или на темата за ЛШ одете и исплукајте по Челзи и по Манчестер Сити, па и по Манчестер Јунајтед од негде. Иако и за таму е потешко, пошто Ливерпул моментално не настапува во ЛШ.
Значи првата идеа моја можите да ја прифатите. Овде? Овде не. Пошто од натпреварувањето кое го носи оваа тема Ливерпул има се на се 4 победнички медали, еден од ненормално добриот десен бек избркан од Челзи и уште три од „играчот кој е подобар од Меси“ и толку ги возбуди фанојте на Ливерпул иако е само еден одвишок од тој таму некој си....Челзи.
Реченицата е малку поинаку - You WERE Liverpool.I ja mislam deka Gerrard e pogolema legenda za nasiot klub od Jamie Rednap. Kako i da e muabetoto na THE CARPENTER e deka Liverpool e tim kojsto bez razlika na finansiska sostojba i na toa koi sve igraci igraat ke bide GOLEM KLUB , ednostavno ( WE ARE LIVERPOOL ) . A tie sto zborat kako CHelsea i City "investirale" vo svojata idnina , ne se svesni tokmu tie dva kluba kolku go unistija fudbalot ... Napravija za sekoj igrac sto znae dva gola da dade da s eplaka po 30 milioni.
AGAINST THE MODERN FOOTBALL ( malce mi e postov kasa popara , ama mi se spie i sum podnapien i ic ne mi e gajle)
„Против модерниот фудбал“ ? Јебига, и јас сум против многу работи од целово модерно време, па тешко можам да ги сменам. Некои воопшто не можам.

Пачеко кој за 2-3 години ќе плачи за Шпанија? Извини, ама за ова следниов коментар....Ливерпул има неколку highly-rated младинци моментално кои ќе се отворат за неколку години... но ни мене не ми е тоа муабетот.![]()
...е сосема погоден.Ливерпул е паднат веќе 20 години, он вика имал хајли рејтед младинци...

Во преговори сме за купување.А и Давор, фала што ме потсети ... камо ви титула во ЛШ?