Дали може да се победи срамежливоста?

Член од
11 октомври 2008
Мислења
52
Поени од реакции
3
Jas po priroda sum mnogu, mnogu sramezliv, na 22godini jas seuste se pokazuvam sramezlivost a posebno vo prisustvo na devojki, ednostavno vo toj moment nemozam recenica da povrzam da se opustam i da kazam nesto.......Ednostavno po priroda sum povlecen i moze samo da se nasmevnuvam a nisto da ne kazuvam.....Sum probuval dosega da ja pobedam sramezlivosta medjutoa ednostavno nemozam, neznam dali toa se slucuva poradi nekoj strav, sebepotcenuvanje, nesigurnost ili nesto drugo, sepak jas se sramuvam, ima li nacin da ja izgubam, taa maana?????

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Pogolema samodoverba - poraboti na sebe , na svojot izglet , obrazovanie , na tvojata spicijalnost . Togash ke imash shto da kazesh , i shto da prezentirash .

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Pogolema samodoverba - poraboti na sebe , na svojot izglet , obrazovanie , na tvojata spicijalnost . Togash ke imash shto da kazesh , i shto da prezentirash .
Само болдираното ти држи вода, другото нема врска. Немора да значи дека ако е убав или образован ќе го сакаат сите. Се е до неговиот карактер.

Инаку пробај секогаш кога ќе се најдеш во некоја таква ситуација да го победиш тоа, да се решиш дека сепак можеш да проговориш нешто т.е. да го победиш срамот. Само така ќе успееш, џабе ќе ти биде ако се спремаш уште од дома. Биди природен, праи се како што ќе ти дое (не буквално се хаха). Вака само ќе пропушташ да запознаваш нови луѓе.

A

Auditore

Гостин
Nothing is impossible односно се се може ако се сака.
Мора да поработиш на себе,да почнеш да се опушташ и да не мислиш на тоа што ќе кажеш и направиш и како тие ќе изреагираат, остави се да иде спонтано..
Верувај во себе никогаш не се потценувај и секогаш се ставај себе си пред било кој..
Секој човек е посебен по нешто,нешто за што е лидер,пробај да го пронајдеш ѕверот во себе и разбуди го..
Поработи на твојот пристап кон женските,биди повеќе во женско друштво..

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Слушај друже можда грешам можда не, али срам од женско немој да имаш, зашто они се јаки додека се облечени, стегнати во гардероба, нашминкани, наоружени со све тоа штикли, трепки, нокти, лакови, фризури, пеглани коси, сјај за уста, сенки, парфеми... и уште што не.
Ако успееш некоја да разоружаш, тоа значи да ја соблечеш гола, и без шминка, ке видиш дека е обична девојка пуна со страв да не и каже некој дека не е убава или дека нешто и фали или нешто има вишок. Ние мажите сме многу по природни, и тука ни е моќта. Биди мажествен. гледај филмови со Клинт Иствуд и нека ти биде идол. :) и одвреме навреме запали џоинт дома и размислувај колку си цар ;)

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Гледај stand up ко луд, за да ти помогне у лингвистика, а пред да се удвараш начукај се.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Абе кулирај беее.Каква срамежливост какви макрачи.Шлапај нешто колку да не ќутиш.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Само со подигнување на самодовербата. Ако имаш самодоверба или барем оставиш впечаток дека ја имаш, срамежливоста нема да се приметува... Цел живот го имам проблемот со срамежливост, така да знам како ти е... Опушти се, во тој даден момент воопшто не размислувај што ќе кажеш, остај само од себе да ти излага и полесно ќе ти биде. :)

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Дали може да се победи срамежливоста?

Само болдираното ти држи вода, другото нема врска. Немора да значи дека ако е убав или образован ќе го сакаат сите.

Znaci ne stanuva zbor dali ke go sakaat ili ne , tuku kako da go pobedi sramot - povlecenosta .

Sekako , so samodoverba koja se steknuva na nacin ....

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Бев и јас срамежлива на времето,се срамев дури и кога одев на гости кај баба ми:nesvest:ама после увидов дека не добивам ништо од тоа,ја победив срамежливоста,имам поголема самодоверба.И на крај си реков:Никој не е нешто повеке од мене па да се срамам.Ако се срамиш,како ке фатиш девојка?Батали го срамот и уживај во животот зошто е само еден :wink:

C

Cool Hand Luke

Гостин
Nothing is impossible односно се се може ако се сака.
Мора да поработиш на себе,да почнеш да се опушташ и да не мислиш на тоа што ќе кажеш и направиш и како тие ќе изреагираат, остави се да иде спонтано..
Верувај во себе никогаш не се потценувај и секогаш се ставај себе си пред било кој..
Секој човек е посебен по нешто,нешто за што е лидер,пробај да го пронајдеш ѕверот во себе и разбуди го..
Поработи на твојот пристап кон женските,биди повеќе во женско друштво..
Само со подигнување на самодовербата. Ако имаш самодоверба или барем оставиш впечаток дека ја имаш, срамежливоста нема да се приметува... Цел живот го имам проблемот со срамежливост, така да знам како ти е... Опушти се, во тој даден момент воопшто не размислувај што ќе кажеш, остај само од себе да ти излага и полесно ќе ти биде. :)
Токму така, само спонтано. Наместо да мислиш што да кажеш, немој ништо да кажуваш. Сугерирај си себеси - да молчиш! Ако нешто треба да се каже самото ќе излезе, не се грижи, не ќе можеш да го спречиш.
Тоа за наоѓање на ѕверот во себеси, може треба да даде едно самопосматрање од страна, ко да е некој друг.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Срамот може да се победи ако успееш да го префрлиш на друг. За да го направиш тоа, ќе мораш директно да се соочиш со противникот кој сака да ти го наметне срамот. Во таа борба гледај го противникот во очи и вешто сокриј го твојот срам со убава насмевка. Потоа обиди се да го нападнеш со самодоверба привлекувајќи му го вниманието и не дозволувај со неговиот шарм да ти влее недоверба во твојата веќе започната стратегија за напад. Продолжи со умерено темпо на напад и биди сигурен дека на полувремето самодовербата ќе ја превземе целосно иницијативата, а на крајот на мечот ќе бидеш победник... (Ако сакаш ова да ти се исполни пробај го против пет противници, а потоа кажи им го на пет срамежливци)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Најлесна работа на свет.
Пикни си у глава дека си највечи фраер, дека сите сакаат да бидат ко тебе и дека сите се инфериорни у однос на тебе и фурај, ако успееш у тој филмд а се стаеш веруј ми нема чоек шо нема да го импресионираш и нема да има цура шо нема да моеш да ја креснеш. Исто така...од што срам? Да кажеш нешто па некој да ти се смее, кој кур ти смеј им се на нив, биди погласен по храизматичен и едноставно уфурај се дека си доминантен и дека си во право.
Али проблемов верувам ти е за девојки...а бе остај тоа шо ти делуваат дека ни ги боли стапот и шо зборат ко шмизли...само покажи самодоверба и после ко маченца се :))

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пикни си у глава дека си највечи фраер, дека сите сакаат да бидат ко тебе и дека сите се инфериорни у однос на тебе и фурај...а бе остај тоа шо ти делуваат дека ни ги боли стапот и шо зборат ко шмизли...само покажи самодоверба и после ко маченца се :))
ова ^
шо е најтрагично у право е чоекот, слушај го

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Кога би отишол на лекар и би ти кажал дека имаш уште 48 часа живот, дали и понатаму би сесрамел или би го зел животот у свои раце и би се обидел максимално да ги искористиш тие 48 часа?

Kajgana Shop

На врв Bottom