Дали може да се победи срамежливоста?

Член од
20 октомври 2011
Мислења
59
Поени од реакции
18
Jas po priroda sum mnogu, mnogu sramezliv, na 22godini jas seuste se pokazuvam sramezlivost a posebno vo prisustvo na devojki, ednostavno vo toj moment nemozam recenica da povrzam da se opustam i da kazam nesto.......Ednostavno po priroda sum povlecen i moze samo da se nasmevnuvam a nisto da ne kazuvam.....Sum probuval dosega da ja pobedam sramezlivosta medjutoa ednostavno nemozam, neznam dali toa se slucuva poradi nekoj strav, sebepotcenuvanje, nesigurnost ili nesto drugo, sepak jas se sramuvam, ima li nacin da ja izgubam, taa maana?????
не е ништо страшно едноставно ке си ја зголемиш самодовербата и егото кога ке одиш на таа карта дека не е таа нешто повеќе од тебе едноставно ке најдеш заеднички теми на дискусија, или некогаш јас кога ке се укочам со малку вотка се оди поглатко

Член од
24 октомври 2011
Мислења
71
Поени од реакции
28
Ракија и винце во комбинација. :)
Доволно е да си свесен дека си премногу срамежлив, па малку по малку сама по себе таа и ќе исчезне.

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Ако еднаш се опуштиш незначи дека си го сменил карактерот

Член од
29 јуни 2011
Мислења
13
Поени од реакции
4
Пријателе сега ке ти кажам
По природа ја сум срамежлив,не многу ама сум
Се е до самодоверба,поврзи си го у глава поимот самодоверба со што све се граничи и ке го добиеш одговорот на твоето прашање.Поработи на својата самодоверба,вгради си мислење у глава дека си вреден,убав,успешен,пробај да се убедиш у тоа и ке успееш.Не викам дека е лесна работа,години и години се гради самодоверба ама подобро да почнеш некако така?

Член од
2 декември 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
ae pa koj kur jas imam krivi zabi pa ne se sramam i zenski i maski sve oklu sebe nauci dve tri fori gleaj nekoe comedy filmce vlezi vo nekoj film sto drugitte go nemaat i ke bides cool a so toa sto ti si cool ke se izgubi i sramezlivosta vo tebe zatoa sto znaes deka si cool i nemoj da se zamisluvas deka si cool ako nemas fakti ! zato sto ke te ishisaat a ako ednas te ishishaat togas tesko tebe
peace !

Kajgana Shop

На врв Bottom