Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сите односи во природата и целиот универзум се засноваат на суштинскато, најесенцијално својство на се што постои во универзумот-волјата за моќ. Ѕвездите како најголеми тела привлекуваат планети, ја воспоставуваат својата моќ над нив и се формираат сончеви системи. Истото е својствено и за предметите. Некој предмет кој стои на масата, на некој начин воспоставува моќ над неа. Земјата воспоставува моќ над растенијата со тоашто ги држи цврсто без да можат да се одвојат, а тие пак растат што е мкожно повеќе, стануваат повисоки, поголеми, ја зголемуваат својата моќ со цел да се одвојат од земјата. Секое животно се бори за сопствената територија и настојува, по можност, да освои туѓа територија. Така е и со најмоќните животни на планетава-луѓето, кои настојуваат да ја зголемат својата моќ. Тоа го прават не само индивидуално, туку и организирано во групи при што формираат држави. Целата историја, почнувајќи од појавата на човекот до денес претставува борба за моќ. Човекот е само суштество на кое му дошол редот да владее со земјата во овој период. Ова што го нарекуваме историја е само периодот на владеење на човекот со земјата се до неговото исчезнување, исчезнување на човековата цивилизација и доѓање на нова цивилизација формирана од некое друго суштество кое еволуирало за да може да воспостави моќ над другите суштества на земјата на земјата како што тоа го има направено човекот. Што е тоа живот? ЖИВОТОТ ПРЕТСТАВУВА САМО ИЗРАЗ НА ФОРМАТА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА МОЌТА. Аналогно на ова, смислата на животот се состои во зголемување на моќта. Што е тоа добро? Добро е се што ја зголемува моќта. Тоа може да биде: љубов, здравје, работа, висока интелигенција, финансиска моќ, политичка моќ, апсолутна и безусловна слобода и многу други нешта.
Убава филозофија....ама тотално погрешна.
Јас ке ти кажам кој те натера вака да мислиш...кривецот е Дарвин, и опстанокот на појакиот.
Кривци се тие што ја поставија материјалистичката филозофија и уште ја фураат и покрај квантната механика.
Крив е и Ниче у овој твој случај, ама немал намера
Oн бил гениј ама бил и луд за жал, глеј да не прифатиш нешто од таа негова лудост.
Воља за моќ = инфериорити комплекс........ ова е вистината
Признавам воља за живот, ама не по секоја цена...зошто ?
Затоа што живиот Бог е во сите нас.
Ке искористам нешто од евангелието по Тома
Isus je rekao: Ako vam vaše vođe kažu: Vidite, kraljevstvo je na nebu - tada će ptice nebeske biti prije vas tamo. Ako vam kažu: Ono je u moru - tada će ribe tamo biti prije vas. Već kraljevstvo je u vama i izvan vas. Ako ga prepoznate, biti ćete prepoznati i prepoznati će te, da ste Sinovi živoga Oca. Ali ako se ne prepoznate, onda ste (duhovno) siromašni i siromaštvo ste (duhovno).
Објаснување за ова нема баш да најдеш туку треба да осознаеш.
Мислиш ќе се отепаш барајќи до точка каде што мозокот ќе ти стане каша попара од зилион влијанија и ќе дојдеш до заклучок дека не е ни битно и се ќе ти биде рамно.
Toa sto zivotot ne e ok ima potreba preku metafizika ili preku religija da se objasnuva i opravduva apsurdot na postoenjeto!