Electric Universe Live @ La Fiesta Beach, Охрид - 31.07.2010

• Креатор на темата Креатор на темата Бавча
  • Време на започнување Време на започнување
Дојдов јас покасно заедно со Стормрејџ...декор немаше ,али ајде опростено,ефтини пијачки немаше ,пак опростено ама зашто сме толку сјебан народ и мора да ни смета музиката па да биде изгасната...зошто? зошто?...па ти ебам туристите на кои им сметаше гласната музика...па ако сакаат мирен одмор нека одат во планина некаде .

Манс ама ефтинооо... башка то успат им се сјеба на 2 пати нешо и имаше прекини али во глобала беше добро :) и на голема жалост сега видов дека ги неам сликите од таму... :(

Е како вака сега дознавам за журкава? Сите ми збореа ќе идеме на Ван Гог на Бјело дугме и си викам што ќе правам таму, никој да спомне за electric universe.

Манс ама ефтинооо... башка то успат им се сјеба на 2 пати нешо и имаше прекини али во глобала беше добро :) и на голема жалост сега видов дека ги неам сликите од таму... :(

Не можам да ти ја опишам нервозата што ме изеде сабајлето пред да завршат јудиштира кога ми дојде таа мивката и ми рече јас сум сега главна гаси музика!!! :nesvest:
Ај што чекав цела вечер за да свирам последен и што мрцварев еден тон луѓе, него целава журка беше пропуст невиден, срамота! Одам да земам пијачка за мене и за Борис (Electric) типката на шанк ми вика, вие диџеиве по една пијачка имате...WTF??@#%$^$#^!!!?...
Декор? Неонка од комшии, ебемти и декор и се по список! Звук - од дома да го донесев, ќе беше 2 пати погласно! Пари ? Мисловна именка...
Организација - тапа! Цела дешавка - срање за 300 денари бе алоо!!! Колку само ми беше криво за дечките и девојките што платиле толку пари, за да гледаат хаварија во живо...No comment!
Ебаве Охриѓаните, исти останавте (со чест на исклучоци), ние Скопјанишчава сме 94382 светлосни години пред нив во организации и општо се...

FAIL.

Не можам да ти ја опишам нервозата што ме изеде сабајлето пред да завршат јудиштира кога ми дојде таа мивката и ми рече јас сум сега главна гаси музика!!! :nesvest:
Ај што чекав цела вечер за да свирам последен и што мрцварев еден тон луѓе, него целава журка беше пропуст невиден, срамота! Одам да земам пијачка за мене и за Борис (Electric) типката на шанк ми вика, вие диџеиве по една пијачка имате...WTF??@#%$^$#^!!!?...
Декор? Неонка од комшии, ебемти и декор и се по список! Звук - од дома да го донесев, ќе беше 2 пати погласно! Пари ? Мисловна именка...
Организација - тапа! Цела дешавка - срање за 300 денари бе алоо!!! Колку само ми беше криво за дечките и девојките што платиле толку пари, за да гледаат хаварија во живо...No comment!
Ебаве Охриѓаните, исти останавте (со чест на исклучоци), ние Скопјанишчава сме 94382 светлосни години пред нив во организации и општо се...

FAIL.
добро а уствари кој беше ти? :) звукот и кој како за она место беше доволен... иначе плативме по 150 со Zeeger :) али сепак не беше толку лошо

FAIL.
Е брат затоа јас прашував кои се типците што ја организираат журката, пошто знаејќи дека лани Digital Dance како најдобра транс организација во Македонија имаше АПЛА лоша вечер со Таламаска (Седрик воопшто не е крив, ама све останато беше хаос). Иако они колку толку се потрудија околу бината, солидно озвучување, неколку лцд... Стандардни работи како за нив. Ама остатокот - КРШ. Почнувајќи од вецињата (што воопшто ги немаше), па преку местолокација (најлоша во охрид), цени на пијачки, цени на билети (грабеж невиден)... ЛОМ.
Затоа и имав премногу сомневања дека тие Adrenalin Production ќе напраат асална журка. И така и било... Мада вината не е само нивна, туку и на охриѓани, пошто ако можеа лани со полиција да го симнат Седрик од сред сет, сигурно и овдека не било на арно.

Е брат затоа јас прашував кои се типците што ја организираат журката, пошто знаејќи дека лани Digital Dance како "најдобра" транс организација во Македонија

Fixed.

Alfa dimension, Lunatica tribe, Safe Dance,Glowing Flame,Singularity & Satori и други, што претпоставувам не ги знаеш.

Брат тоа ти се све организации што прават underground журки за 1.000 луѓе преку сила. Digital Dance прават журки за преку 3.000 луѓе и ретко има разочарани луѓе кога е во прашање местоположба (од 2008ма најчесто се на Саем), озвучување и осветлување. Овие другиве најчесто се на отворено во некоја затуцана шума/планина со UV светилки и платна, и звук доволен за таква дешавка.

Брат тоа ти се све организации што прават underground журки за 1.000 луѓе преку сила. Digital Dance прават журки за преку 3.000 луѓе и ретко има разочарани луѓе кога е во прашање местоположба (од 2008ма најчесто се на Саем), озвучување и осветлување. Овие другиве најчесто се на отворено во некоја затуцана шума/планина со UV светилки и платна, и звук доволен за таква дешавка.

Нема везе муабетов...

Дечки ојдофте офтопик. Ај да не удирам сатарот (делете бутонот).

Ај стварно... Дај барем кажете што ЧИНЕШЕ на журкава? Никој не спомна ништо за сетот на Electric Universe. Дај барем нив пофалете ги. Закачете некоја слика, видео, ова она...

офтопик : таламаска беа сила 600 луѓе...
онтопик: неам слики ви кажав пошо ми е заебан апаратот касно видов дека немало меморија... сетот како сет али не е филинг без добро озвучење... сепак беше солидно и местото и луѓето беа расположени иако можда немаше ни 100 :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom