Нема повеќе бесплатно гледање на Англиската Премиер лига!

M

Mario Gómez

Гостин
big deal, никад не гледам англиско и талијанско. :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Јас не пратам фудбал, па така не се замарам многу со ова, само ми е чудно како може да се откупат правата за емитување на некоја територија, а тој канал воопшто не се емитува таму, некако апсурдно е.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
104
Поени од реакции
20
Само на тој начин ќе се опаметат колку толку кога сите ќе ги игнорираат и ќе немаат со кого да манипулираат повеќе.
Нека пропаднат гнидите белосветски.
хаха јак е муабетот за наводен коментатор, се кладам никој нема намера да го слуша Игорче and co.

п.с. предност плус е што хдми резолуција има 90% покриеност.
Ај по ред ...

1. Се согласувам со тебе за ГНИДИТЕ (ако мислиш на Велија и Ѕинго) не убија бе со тоа турските серии :tapp:
Еве им сега простор и време да пуштат и по некоја од Пакистан биле фантастичнои :uvo:

2. Коментатори ! Мислам дека е доволно апсолвирана темата ... Не така дамнешно е времето кога Светското го следевме на ХТВ барем зборувам за себе и 40-тина пријатели кои секојдневно гледавме ХТВ... Констатација, има многумина наши коментатори кои и за оние Великаните Хрватски се измислени, а да не правам споредба за Српските посебно не оние кои изминативе години работат на Спорт Клуб (премногу често ги следам) вистонска КАТАСТРОФА СЕ ... Освен име на играч кои најчесто го промашуваат друго и не знаат да кажат ..

3. ХДМИ резилуција 90% !!!!???? Алоо за што збориш ти ? Најверојатно мислиш на HD !!! Е сега ако процитас малку ке видиш дека Спорт Клуб (СК) не емитува во ХД резулуција (кој има можност да ги следи ќе се увери во тоа). Патем СК ќе емитува во 4:3 формат, а колку јас се сеќавам Сител лани емитуваше во 16:9....

Неможам само едно да сватам - како тоа сме ние Македонците сити на било каков неуспех на македонец (човек или компанија сеедно) ...
Па зарем мислите дека се што е странско е подобро од нашево !?
Работава и Гом.. да е странско да е ама е послатко од нашето...

АМАН БЕ ВЕЌЕ ...

Ова е катастрофа на цела држава. Не сите имаат можност (финансиска - техничка итн, итн...) да следат Т-Home, Boom, Кабелски ТВ ...

Се прашувам кога и дали држаата ќе се освести и ќе лупне многу милиончиња за да ја оправат МТВ - без силна Национална ТВ, ќе ни се случуваат Ѕинговци и Велиевци, да не заборавим и Штерјовци..

--- надополнето ---

Јас не пратам фудбал, па така не се замарам многу со ова, само ми е чудно како може да се откупат правата за емитување на некоја територија, а тој канал воопшто не се емитува таму, некако апсурдно е.
Може друже и тоа за цел Балкан ....

Лани ХТВ не пренесуваше Реал - Барса бидејки Арена Спорт кој ги имал регионалните ексклузивни права не им го дозволил тоа .... Вака беше објавено на веб страната на ХТВ која претрпе огромни критики за киксот.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Не се разбирам многу како одат овие работи, малце ми е глупаво што странски канал ги откупува правата за пренос во нашата земја. Се надевам дека ќе се најде некое решение да го следиме бесплатно како до сега, ако не ќе барам чаре со сателитска или слично.

Не планирам да доплаќам специјално само за да гледам 2 - 3 натпревари неделно, и онака со овие 450 денари што ги земаат кабелскиве понудата на канали е катастрофа.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Неможам само едно да сватам - како тоа сме ние Македонците сити на било каков неуспех на македонец (човек или компанија сеедно) ...
Малку оф топик ама кога го спомна ова, ми се сврте во глава овој клип

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Ај по ред ...

1. Се согласувам со тебе за ГНИДИТЕ (ако мислиш на Велија и Ѕинго) не убија бе со тоа турските серии :tapp:
Еве им сега простор и време да пуштат и по некоја од Пакистан биле фантастичнои :uvo:

2. Коментатори ! Мислам дека е доволно апсолвирана темата ... Не така дамнешно е времето кога Светското го следевме на ХТВ барем зборувам за себе и 40-тина пријатели кои секојдневно гледавме ХТВ... Констатација, има многумина наши коментатори кои и за оние Великаните Хрватски се измислени, а да не правам споредба за Српските посебно не оние кои изминативе години работат на Спорт Клуб (премногу често ги следам) вистонска КАТАСТРОФА СЕ ... Освен име на играч кои најчесто го промашуваат друго и не знаат да кажат ..

3. ХДМИ резилуција 90% !!!!???? Алоо за што збориш ти ? Најверојатно мислиш на HD !!! Е сега ако процитас малку ке видиш дека Спорт Клуб (СК) не емитува во ХД резулуција (кој има можност да ги следи ќе се увери во тоа). Патем СК ќе емитува во 4:3 формат, а колку јас се сеќавам Сител лани емитуваше во 16:9....

АМАН БЕ ВЕЌЕ ...

Ова е катастрофа на цела држава. Не сите имаат можност (финансиска - техничка итн, итн...) да следат Т-Home, Boom, Кабелски ТВ ...

Се прашувам кога и дали држаата ќе се освести и ќе лупне многу милиончиња за да ја оправат МТВ - без силна Национална ТВ, ќе ни се случуваат Ѕинговци и Велиевци, да не заборавим и Штерјовци..

--- надополнето ---

Лани ХТВ не пренесуваше Реал - Барса бидејки Арена Спорт кој ги имал регионалните ексклузивни права не им го дозволил тоа .... Вака беше објавено на веб страната на ХТВ која претрпе огромни критики за киксот.
за хтв не знам ама ако мислиш дека на спорт клуб (српската) се лоши коментаторите тогаш 100% не си гледал спорт клуб. дури и кога даваа мулти пренос италианска-чампионшип-белгиско... секогаш имаат информации а на секое финале вршат пренос 30 мин. пред почетокот така да за ова си грешка

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073

Не ми беше тоа прашањето, ако Арена Спорт кај нас не се емитува тогаш како има она право да ги откупи правата за емитување на наша територија, не сум правник ама ова некако нема логика.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Животна желба ми е ништо од фудбал да не се гледа на тв :) Изгледа почнува да ми се исполнува малку по малку :)

Член од
30 јануари 2010
Мислења
104
Поени од реакции
20
Малку оф топик ама кога го спомна ова, ми се сврте во глава овој клип

БРАВООО МАЈСТОРЕ - ТОКМУ НА ТОА МИСЛЕВ (уште приказната за козата и комшијата да ја убацеа и ќе беа комплетни) .... БАЛКАНЦИ (од судбина не се бега)

--- надополнето ---

за хтв не знам ама ако мислиш дека на спорт клуб (српската) се лоши коментаторите тогаш 100% не си гледал спорт клуб. дури и кога даваа мулти пренос италианска-чампионшип-белгиско... секогаш имаат информации а на секое финале вршат пренос 30 мин. пред почетокот така да за ова си грешка
Чекај малку .... Прво СК не пренесува Италијанско (туку Арена). Велиш 30-мин пред натпревар на секое финале !!!! Вообичаено (99%) 15-мин пред натпревар започнува меѓународен пренос (прашај во секоја ТВ и ќе ти кажат ... А за коментаторите работа на вкус ... Патем СК го следам од 2006 кога се појави на Сателитска во пакет на ТОТАЛ ...

--- надополнето ---

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Животна желба ми е ништо од фудбал да не се гледа на тв :) Изгледа почнува да ми се исполнува малку по малку :)
И што ќе има на ТВ, филмови не може да пуштаат од новите бидејќи тоа е пиратерија, само серии и политика и некое кретенско реалити шоу, и после се прашуваме зошто сите сакаат да бидат како Боки 13. Барем со фудбал некако се потполнува простор ако не за друго.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
104
Поени од реакции
20
Не ми беше тоа прашањето, ако Арена Спорт кај нас не се емитува тогаш како има она право да ги откупи правата за емитување на наша територија, не сум правник ама ова некако нема логика.

Сега најчесто ги продаваат регионално тв правата (особено тоа важи за Балкан и дел од ЕХ руските земји - барем помалите) ...
Се јавува агенција ги купува и потоа ги препродава на ТВ ...
Ова не важи за Шпанија, Италија, Германија, Франција, Англија (додуша В. Британија е во едно) а мислам (не сум 100% сигурен) дека СКАНДИНАВЦИТЕ одат во пакет ....

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Ех тоа ти се вика капитализам. Плати па клати

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Еве шанса некоја Македонска телевизија да врши пренос од Македонското првенство, ќе се зголеми популарноста на првенството, а со тоа и гледаноста...

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Ај по ред ...

АМАН БЕ ВЕЌЕ ...

Јас не ги познавам тие, и неам познанства во коментаторската свера, и не ме брига колку се добри... нит па се замарам со Српско/Хрватски.
Најповеќе уживам во коментаторството на Дејв Робертс,Ден О`Хеген,Џими Хил,Енди Греј(можеби ако сте играле Фифа ќе ви звучи познато) и тако даље, оние кој ги застапуваат ESPN,BBC,Setanta.. .

Зборам за Сателитска, пренесители и ресивери, Скај-Спортс франшизата која ја има во Англија - Италија - Германија.
Канал + во Франција и Шпанија и Фокс - спорт. ХДМИ е приклучокот, фул хд 1080p а не како преносите на СП што беа и финалето во ЛШ, во 560ка.
4:3 е бидејќи не е во фул хд, така се емитуваа демек хд преносите... а Сител немаше дигитален приемник и никад нема да има.
И кој уствари ги спомиња Спорт Клуб, и такви полу професионални срања, па Албанската нуди три пути поголем квалитет, имаат 5 посебни приватни програми 24/7 спорт.

Не се ситам само ја согледувам неспособноста на одговорните лица за оваа работа, тоа е се, а воедно нит се замарам бидејќи веќе 3 год. како неам гледано МК програма.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Еве шанса некоја Македонска телевизија да врши пренос од Македонското првенство, ќе се зголеми популарноста на првенството, а со тоа и гледаноста...
зависи од која страна гледаш... трибините пак ќе бидат празни сите пак ќе седат пред телевизор.
atanaskostovski
не сваќам што сакаш да кажеш реков дека спорт клуб http://www.sportklub.info/ оваа телевизија имаат супер коментари и дека вршат доста добар пренос. спорт клуб често минатата сезона знаеше да врши мулти пренос-италианско 2 натпревари или пак италианско-белгиско-чампионшип. а 30 мин. пред натпревар беше финалето на чампионшип и на челзи-портсмут. ете на страницата имаш контакт ако не веруваш прашај

Kajgana Shop

На врв Bottom