Trance радио во македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Zaklinata
  • Време на започнување Време на започнување
Има емисии за транс по радијава (club fm, 103...), како и на нет еден куп, а специјално транс радио не се прави со глупави фб групи и апликации за собирање потписи, едноставно инвестираш пари во опрема, правиш договор со совет за радиодифузија или кој и да беа таму, подмитуваш и цепаш.

Има емисии за транс по радијава (club fm, 103...), како и на нет еден куп, а специјално транс радио не се прави со глупави фб групи и апликации за собирање потписи, едноставно инвестираш пари во опрема, правиш договор со совет за радиодифузија или кој и да беа таму, подмитуваш и цепаш.
Не не друже у право си све е тоа ок. Само чисто информативно.Како би било да има специјализирано радио во Македонија само за Trance музика.
Иначе скроз си у право
позз

Претпоставувам дека групава е твоја... И тоа тазе отворена пред неколку саати.
Anyway, вакво транс радио во Македонија не би ми пречело, ама не би го ни подржал. Е на пример ако има и Psy-Trance програма после 22:00 да речеме - одма ќе ве подржам. И нормално би сакал да има гостувања од мак транс диџеиве со нивни сетови, за целосно уживање. :)

Јас мислам дека раздорот помеѓу екипиве нема да дозволи вакво нешто...или би се концентрирале на претежно комерцијален стил (каде лежат повеќе пари), или пак би пропаднале по неколку месечна голгота...жално, ама Израел и компанија се 90 светлосни години пред нас, на тоа поле.

Одлично би било да се направи радио специјално за клубската музика, но да се слуша низ цела Македонија. Знам дека постои КлубФМ, но тоа мислам дека сигнал фаќа само во Скопје, а ние смртниците од другите места треба да си трошиме гигабајти од интернетот. :)

Одлично би било да се направи радио специјално за клубската музика, но да се слуша низ цела Македонија. Знам дека постои КлубФМ, но тоа мислам дека сигнал фаќа само во Скопје, а ние смртниците од другите места треба да си трошиме гигабајти од интернетот. :)
Абе и ClubFM не се нешто посебно... Претежно се ориентирани на минимал, tech-house, house стил. Некогаш има и progressive, ама побрза електронска музика од тоа нема да најдеш. Транс? Во никој случај. Let alone Psy-Trance or Hard Techno....

СРАЊЕ!
Дури и твоето корисничко име кажува каде си отишла со паметот. (Zaklinata)

Не би сакал бидејќи не ја слушам таа музика.
Но да не бидам многу краток, еве малку прашања за тебе:

Транс Радио се формира со страна на Фејсбук или со длабок џеб пари?
Како мислиш да го формираш радиото и дали малку си запознаена со тоа да водиш некој радио сервис?

И јас сакам да ја формирам во Македонија Бела Куќа, ама за жал неможам преку ноќ и со страница на Фејбук и со нова тема на сите форуми за убаво да спамирам.

Ако мислиш на интернет радио, моја препорака е да не се мачиш бидејќи има 24 320 213 транс, масн, етно, хаус, денс радиа, а твојата музика што ја поседуваш во твојот хард диск слушај ја сама, ти верувам дека имаш добра музика и сакаш да ја споделиш со сите.

Размисли малку зрело, дали е вредно да го губиш драгоценото време на интернет радио и да губиш мегабајти, гигабајти или да сработиш нешто за пари...

Моја препорака е: НИШТО НЕ ПРАВИ НЕПРОФИТАБИЛНО.

Поздрав.

СРАЊЕ!
Дури и твоето корисничко име кажува каде си отишла со паметот. (Zaklinata)

Немој толку hardcore бе братче!
Како и да е, интернет радио и радио (Antenna 5, Club FM, блабла) се два различни поими.
Ако е радио како радио, вистинско радио што се пренесува преку некоја фреквенција имате подршка, кои и да сте. Ако е интернет радио... ништо!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom