Може ли да се направи милон долари-евра во Македонија?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.490
Поени од реакции
11.440
може бе ама фалсификат не еден два милиона ке ти направам:vozbud:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Поштено нема шанси, а непоштено може многу повеќе :)

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Не е се така како што изгледа... :)

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Не е се така како што изгледа... :)
Тоа поќе звучи самосожалувачки... често знаеме да плукаме и да викаме непоштено спечалено оти алтернатива на тоа е да признаеме дека ние не можиме да го направиме истото.. нормално на крај памет не ни паѓа да бидиме самокритични..
Значи ова е за тие што имаат поштено спечалено (ги има!) на кои не му го признаваме оти ние ке испадниме некадарни..

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Многу фирми и индивидуалци вртат и повеќе од милион евра...ама вртат...не е тоа вистински профит. Можам и јас да направам обрт од милион евра, а фактичкиот ќар од тој обрт да ми е 15 евра...

Малку се тие што со бизниси ограничени само во границите на државата можат да направат милион или повеќе евра чист профит. Сепак, има. Телеком, мобилните оператори, ЕВН...Фершпед...Велија... :)

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Многу фирми и индивидуалци вртат и повеќе од милион евра...ама вртат...не е тоа вистински профит. Можам и јас да направам обрт од милион евра, а фактичкиот ќар од тој обрт да ми е 15 евра...

Малку се тие што со бизниси ограничени само во границите на државата можат да направат милион или повеќе евра чист профит. Сепак, има. Телеком, мобилните оператори, ЕВН...Фершпед...Велија... :)
И колкав процент е то од вкупната вредност на тие бизниси на пазарот.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
во македонија да заработиш милион еура или долари на легален начин е невозможна мисија,а со мучки (криминално дејство)би успеал нормално со амин на власта би направил и повеке, а нај безболно би спичкал милионче на конто кога би бил премиер на држава која има милион и кусур кротки и послушни овцички кој би ги молзел и шишал без да бекнат............

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Милион евра не е голема пара.......врие пари и будали по светот. Пресудно во заработката на еден милион е смислувањето на начин како да створиш закривување во финансискиот простор, а со тоа и вртлог кој ќе усмери дел од тој ОГРОМЕН проток на пари на конто со кое ти раководиш.
А тоа може само на еден начин, на една точка да концентрираш голема маса...дал од идеа, пари, потреба,или иновација....што ќе створи разлика во потенцијали и најнормално: ТЕЧЕЊЕ... :) кон длабнатината...на чие дно е твоето конто...
Тука Македонија не е битна..., единствено е фино делот од таа пара која ја ТРОШИШ за лично функционирање да ја трошиш во неа...зошто е БЕЗОБРАЗНО ефтина, како секоја бедна средина на овој свет... Инаку после заработката на првиот, лесно е да направиш два... :)
И не заборавајте дека секое твое трошење е заработка за некој друг....и пумпа која цица, ствара нови пари од енергијата на секој жив створ кој плива во таа огромна река на пари :)

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.867
Поени од реакции
4.564
незнам поназад дали некој кажа, али јас ке кажам за два примера од Велес
- мислам дека сите имате слушнато за Трајко Леов, типот што донесе 2 ферари од кои едното беше свадбен поклон, започнал прво со лимарска работилница, сега има фабрика за производство на бојлери и греалки и други апарати за кои не сум сигурен, колку во сиот тој процес бил чесен - јас не сум компетентен да кажам, има и др велешани на форум па нека шпекулираат (јас само ќе споменам дека многу ги експлоатира работниците со ситни пари), инаку Леов доживеа фијаско кога имаше локални избори, тогаш градоначалник стана Аце Коцевски
- сигурно сите велешани знаат за Шалето, (Шалев) незнам како се вика, знам дека му е генерација на тато и ми има кажуванодека на времето почнал со трактор, па си купил камион, па како му растеше бизнисот добутка до шпедициска компанија, потоа отвори царински терминал, а сега има и фабрика за лимарија, незнам точно која и е намената, знам дека има и бензинска пумпа, овие последните три се под името „Брако“- ќе се повторам пак, не сум компетентен јас да кажам колку е чесно заработено

П.С. заборавив да споменам дека Леов влегува во бизнисот за недвижнини, моментално има изградено 3-4 огромни згради вострогиот центар на градот

Благодарам на вниманието, останете со нашата програма

Kajgana Shop

На врв Bottom