Дали повторно се разгорува Балканот?

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Абе исти сте! Разлика меѓу вас нема! Тие се похрабри, и само то. Вас једино шо ве праи народ, е омразата према нас, Албанците. Ништо друго. Знај си го ова! А таа омраза, ви ја засадиле србите. Да во право се Бугарите коа викаат дека Србите ви напраја нација. И сега не ме замарај со нискоинтелегентни постови, оти се серев до сега.
Vie isti ste...kako mozes da sfatis deka ne gi sakam Albancite...gi sakam i pocituvam Albancite,ama definitivno koga ke se potencira nesto sto ne e fer,togas ne e fer...

Eh Picasso toa fali vo vasata nacija...ziveete vo druga drzava i nemate pocituvanje prema nea...

Makedonija i Albanija imaat mnogu dobri odnosi,i edinstveno jas ja priznavam taa drzava za drzava i za nacija...nikoj drug...

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Да, тие не делеле град, држава, институции, со фрустрирани како вас. Штета, ама не пропуштиле многу убајни. :)
Imam jadeno,pieno,spieno kaj Albanci...ama moze ubavo da se vidi deka kako i sekoja religija i nacija ima i losi i dobri Albanci,kade sto moras da se soglasis...

I nemoj da mislis deka imam nesto protiv islamot koga i samite znaeme kolku pati e revizirana biblijata...edinstveno ima individualci koi ja koristat religijata za ostvaruvanje na nivnite politicki celi...

Jas cenam,poradi toa sto tie Albanci kade sto sum bil ne bile... kako tebe. E toa e dokaz.

Nemoj da mislis deka Albanofobijata e prisutna vo Makedonija...bas naprotiv ima islamski fundamentalizam...e bas taka e koristena religijata za ostvaruvanje na politicki celi na Balkanot...normalno ne kaj site Albanci,ama kaj mnozinstvoto Albanci prisuten e islamskiot fundamentalizam,bez razlika dali ti toa ke si go sfatis kako provokacija,Albanofobija, i tamu sto ti znam...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Koj кога дошол овде од африка?
Преди доста години,когато тук немало хора. Ти нали не очекуваш живота на планетата Земja да е почнал от Балканот?!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Преди доста години,когато тук немало хора.
е ај полека, после многу години без хора, дошле едни хора, па пред 3.000 години имаме македонски хора, па пред 1400 години имаме бугарски хора, па пред 1000 години имаме српски хора па пред 700 години турски хора, пред 100 години албански хора па пред 50 години југословенски хора. Некои си останале некои си исчезнале...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
е ај полека, после многу години без хора, дошле едни хора, па пред 3.000 години имаме македонски хора, па пред 1400 години имаме бугарски хора, па пред 1000 години имаме српски хора па пред 700 години турски хора, пред 100 години албански хора па пред 50 години југословенски хора. Некои си останале некои си исчезнале...
А ти нали не очекуваш живота на планетата Земja да е почнал на Балканот? Баш затова ти велам-сите сме от Африка и това коj прв дошал тука е тотално без значение. Битно е коj сега е тука.
Ти продолжуваш да ми даваш години како броjки... не зборувам за броjки...,а зборуваме принципно. Преди 20 000 години,ни бугари,ни македонци,ни срби,ни турци и така натаму не са били на Балканот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
А ти нали не очекуваш живота на планетата Земja да е почнал на Балканот? Баш затова ти велам-сите сме от Африка и това коj прв дошал тука е тотално без значение. Битно е коj сега е тука.
Значи и турците во бугарија се исто како и бугарите. Без никаква разлика кој кога и од каде дојде.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
KOSOVO :

Population:
1,804,838 (July 2009 est.)

Age structure:
0-14 years: 27.7% (male 260,678/female 239,779)
[see also: Age structure - 0-14 years country ranks ]
15-64 years:65.7% (male 617,890/female 567,939)
[see also: Age structure - 15-64 years country ranks ]
65 years and over: 6.6% (male 50,463/female 68,089) (2009 est.)
[see also: Age structure - 65 years and over country ranks ]

Ti kazuva nesto statistikava?
Na covek koj barem malku znae matematika posle sogleduvanje na brojkive mu stanuva mnogu jasno deka MNOZINSTVOTO Albanska populacija na Kosovo, rapidno se iznarodila i zgolemila vo izminative 5 decenii( od Vtora Svetska vojna do den denes).

Komparacija, 65.7 % mladi lugje, sprema 6.6% postari od 65 godini, koja kazuva edna od dve dilemi - Ili Kosovarite se stari samo 50 godini, ili deka Kosovarite gi spaluvaat starite nad 65god???Koe kje da e?????????

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Mozeme da zaklucime deka ako se razgori Balkanot togas ke bide poradi edna i edinstvena pricina: Kosovo e tempirana bomba koja vo sekoj slucaj moze da eksplodira...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Значи и турците во бугарија се исто како и бугарите. Без никаква разлика кој кога и од каде дојде.
Сите во Европа са така,не само турците во БГ или албанците во РМ или во Косово ...
Живота на Земjaта не почнал от Балканот....

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
KOSOVO :

Population:

Age structure:

Na covek koj barem malku znae matematika posle sogleduvanje na brojkive mu stanuva mnogu jasno deka MNOZINSTVOTO Albanska populacija na Kosovo, rapidno se iznarodila i zgolemila vo izminative 5 decenii( od Vtora Svetska vojna do den denes).

Komparacija, 65.7 % mladi lugje, sprema 6.6% postari od 65 godini, koja kazuva edna od dve dilemi - Ili Kosovarite se stari samo 50 godini, ili deka Kosovarite gi spaluvaat starite nad 65god???Koe kje da e?????????

О капацитет! Не ме засегаат бе твоите статистики и бројки. Ако Македонците од Егејот си заминале (без разлика на причините) и денес таму живеат свесни Грци, тоа ти е крај, откажисе од Егејот. Така и со Косово. Јас и ти не можеме интелектуално-иусториска битка да водиме, оти немаш познавања, и цело време, ќе ме нервираш и ќе треба да те вреѓам. Ќе ме симниш до твое неандертално ниво. Зато, реалноста е реалност! Денес, 90% од народот во Косово сака независно Косово.

Иста споредба можеме да напраиме и со Македонија. Колку и да се албанци, ете ќе ти го напраам кеифот под 20% (пошо не сакам да спорам со луѓе како тебе, оти замараат и не разбираат ништо), колку и да сакаат и да инсистираат да се поделат и анектираат во рамки на некаква Голема или Етничка Албанија, мнозинството во оваа земја, не го сака тоа и тоа нема да се деси. КРАЈ!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
KOSOVO :

Population:

Age structure:

Што интересно има... ако средната взраст на хората во Косово е мала- да речиме 65 (тук просто предпоставувам,не знам колко е),то наполно нормално старите над 64 години да са мал процент. Това е убаво за нив. Нациjaта им е млада имал многу повеке млади,отколкото стари и това е супер. Ако има голема раждаемост исто са нормални тези броjки... Не разбирам што е интересното...

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Патем, не јајте од она гнасното и смрденото, оти Србите можат да крекаат колку сакаат, Косово је Репубљик, со Бонстил, со америчка поддршка (најсилна на светот), признаена од сите големи сили во светот, како историски, така економски, финансиски, нафтени, енергетски, ВОЕНИ, нешто што Србино го фрустрира и мора да тресе глупости.

Ако се дели Косово, т.е. северниот дел на Србија да му се даде, автоматски, јужна србија, со Прешево, Медвеѓај и Бујановац ќе и се дадат на Косово и крај. :)

--- надополнето ---

Што интересно има... ако средната взраст на хората во Косово е мала- да речиме 65 (тук просто предпоставувам,не знам колко е),то наполно нормално старите над 64 години да са мал процент. Това е убаво за нив. Нациjaта им е млада имал многу повеке млади,отколкото стари и това е супер.
Ах бе пријателе, бе, на кој ќе му кажиш? Не гледаш ти, ако не постоевме ние, Албанците, немаше кој да го мразат, и немаше нација да оформат. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Sega muabetot se svede koj e postar jajceto ili kokoskata.

Da gi ostaime religiite koi sto vrska nemaat so Srpskiot nacionalizam koj sto ja rasturi i Jugoslavija se so edna cel za dominacija nad ostanatite narodi i narodnosti i nivna okupacija e sega prasanjeto e zosto toa ne im uspea i priprer plus za ostanatite narodi na Balkanov kako zavrsuvaat nacionalistickite apetiti za dominacija pred se aludiram na Albancite posto nivniot nacionalizam e najistaknat posle Sprskiot, i nivnata zelba za dominacija, ni drugite narodi ne se nesto ponazad vo ovaa ideja Spskiot kazav bese najgolem i znaeme kako zavrsi, Albanskiot e vo podem, Bugarskiot sekogas bil problem plus samo razlikata kaj Bugarskiot e sto nema teritorijalni pretenzii i poveke e manipulatorski, Makedonskiot isto taka belezi rast vo poslednive godini i toa e rizicno, Grckiot isto taka nema teritorijalni pretenzii, ne za dzabe Balkanot se narekuva Bure Barut i veruvajte bilo koj konflikt na Balkanov raga uste najmalku tri novi konflikti ...
Kako ne e bitna, sto ne ratuvaat Srbija i Crna Gora ili Makedonija.
Cudno e sto zboris samo za Srpski nacionalizam. Neznam kolku godini imas no prvi so nacionalizam pocnaa Albancite od Kosovo, posle niv hrvatite i na kraj muslimanite od Bosna. Isto kvazi nacionalizam imase i vo Makedonija koj uglavnom bese nasocen prema Srbija predvoden od probugarskoto vmro dpmne. Do vojna vo EX JU dojde poradi toa sto bese dovedena pod znak prasalnik idninata na Srbite koj ziveea vo Hrvatska i Bosna. Nemozes bre ti da ja cepis Bosna od Srbija koga vo taa republika ziveea pola Srbi.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Што интересно има... ако средната взраст на хората во Косово е мала- да речиме 65 (тук просто предпоставувам,не знам колко е),то наполно нормално старите над 64 години да са мал процент. Това е убаво за нив. Нациjaта им е млада имал многу повеке млади,отколкото стари и това е супер. Ако има голема раждаемост исто са нормални тези броjки... Не разбирам што е интересното...
Proguglaj Kosovo fertility rate, in the past 50 years, i ke ti stane se jasno : Kako od malcinstvo se stanuva mnozinstvo. Edinstveno zalosno e deka stotici iljadi od tie novorodeni deca, kako reper za obrazovanie i kultura gi imaat raznoraznite KOMANDANTI, so crni bradista, namesto likovi kako Njuton,Anstajn,Dostoevski,Kafka,Paskal itn itn

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Proguglaj Kosovo fertility rate, in the past 50 years, i ke ti stane se jasno : Kako od malcinstvo se stanuva mnozinstvo. Edinstveno zalosno e deka stotici iljadi od tie novorodeni deca, kako reper za obrazovanie i kultura gi imaat raznoraznite KOMANDANTI, so crni bradista, namesto likovi kako Njuton,Anstajn,Dostoevski,Kafka,Paskal itn itn
По многу различни начини се станува от малцинство-мнозинство. И со зголемуване на раждаемоста, и со миграциja и со голем морталитет на мнозинството и со уште многу методи...
Това как Косово ке гради различни системи-безбедностен, образователен,културен и така натаму си е работа на граганите на Косово.

Kajgana Shop

На врв Bottom