Дали повторно се разгорува Балканот?

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Слобо е крив за сите гомна на Балканов и затоа најголем губитник е Србија. Србија до Токија постала је ко Нокиа. 1990год понудено членство во НАТО и ЕУ на цела ЈУ ама Слободан и Тугман го одбиваат тоа со скриени намери поделба на Босна . Војна во Словенија потикната од Србија, Војна во Хрватска потикната од Србија и велико српските интереси, геноцид во Босна потикнат пак од Србите за поделба на туги теритоории, војна на Косово пак потикната од Србите за одземање на туѓи територии, од Македонија однесоа се што можеа да однесат дури и штекерите од касарните, Македонската полиција и војска беа оставени на цедило и доколку решеше Србија Македонија ке ја окупираше за 24 часа што и беше нивни договор со Грција за поделба на Македонија, затоа и прашањето за гранциата за држеше отворено , дефакто немажше граница а штом нема таа може и по меѓународни закони да се мења и на крај да заврши во Битола што и беше цел. Фала богу некој што им застана на лудите идеи на Милошевиќ ако не им застанеше ќе имаше и денденес војна

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Слобо е крив за сите гомна на Балканов и затоа најголем губитник е Србија. Србија до Токија постала је ко Нокиа. 1990год понудено членство во НАТО и ЕУ на цела ЈУ ама Слободан и Тугман го одбиваат тоа со скриени намери поделба на Босна . Војна во Словенија потикната од Србија, Војна во Хрватска потикната од Србија и велико српските интереси, геноцид во Босна потикнат пак од Србите за поделба на туги теритоории, војна на Косово пак потикната од Србите за одземање на туѓи територии, од Македонија однесоа се што можеа да однесат дури и штекерите од касарните, Македонската полиција и војска беа оставени на цедило и доколку решеше Србија Македонија ке ја окупираше за 24 часа што и беше нивни договор со Грција за поделба на Македонија, затоа и прашањето за гранциата за држеше отворено , дефакто немажше граница а штом нема таа може и по меѓународни закони да се мења и на крај да заврши во Битола што и беше цел. Фала богу некој што им застана на лудите идеи на Милошевиќ ако не им застанеше ќе имаше и денденес војна

Вистинскиот виновник е отоманската империја и ширењето на гомното од религија на овие простори.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
А и Византија која дозволи да се населат словените овде.
Да не се населеа словени немаше после ни дел од нив да преминат во ислам и да се колат со оние словени кои преминале во христијанство.

Член од
12 јануари 2010
Мислења
87
Поени од реакции
23
А и Византија која дозволи да се населат словените овде.
Да не се населеа словени немаше после ни дел од нив да преминат во ислам и да се колат со оние словени кои преминале во христијанство.
Така ако гледаме пред 1000 години кој е крив и зошто ќе излезат 500 виновници и не ќе знаеме кој е вистинскиот остаја историјата од пред 700 години гледај сега последниве 2-3 децении и иднината на македонија

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Така ако гледаме пред 1000 години кој е крив и зошто ќе излезат 500 виновници и не ќе знаеме кој е вистинскиот остаја историјата од пред 700 години гледај сега последниве 2-3 децении и иднината на македонија
Исламот тојде овде пред 700-800 години
тогаш негде и србите се населија тука
А македонија си беше тука од памнтивек, и прд бугари и пред албанци и пред срби... Овие новите, доселениците цела беља ја прават.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Вистинскиот виновник е отоманската империја и ширењето на гомното од религија на овие простори.
Sega muabetot se svede koj e postar jajceto ili kokoskata.

Da gi ostaime religiite koi sto vrska nemaat so Srpskiot nacionalizam koj sto ja rasturi i Jugoslavija se so edna cel za dominacija nad ostanatite narodi i narodnosti i nivna okupacija e sega prasanjeto e zosto toa ne im uspea i priprer plus za ostanatite narodi na Balkanov kako zavrsuvaat nacionalistickite apetiti za dominacija pred se aludiram na Albancite posto nivniot nacionalizam e najistaknat posle Sprskiot, i nivnata zelba za dominacija, ni drugite narodi ne se nesto ponazad vo ovaa ideja Spskiot kazav bese najgolem i znaeme kako zavrsi, Albanskiot e vo podem, Bugarskiot sekogas bil problem plus samo razlikata kaj Bugarskiot e sto nema teritorijalni pretenzii i poveke e manipulatorski, Makedonskiot isto taka belezi rast vo poslednive godini i toa e rizicno, Grckiot isto taka nema teritorijalni pretenzii, ne za dzabe Balkanot se narekuva Bure Barut i veruvajte bilo koj konflikt na Balkanov raga uste najmalku tri novi konflikti ...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Зошто јас да не верувам дека битушанецот е донесен од српската кралевина во Македонија , дадено му е земјиште од иселените албанци, и сега игра на двојна карта , ем македонец , ем србин со изгорена душа за Косово.

Вистинските македонци , кога се зборува за србите одма им текнуваат називите : Јужна Србија , непризнавање на МПЦ , одземено оружје од касарните и оставање на македонската армија гола и обидите да се спречи независноста на Македонија со инфлтрирање на србофили во македонската политика ( нешто по калапот на битушанецот , кој сака да седи на две фотелји , ем македонец ем србин), ако си антички македонец тогаш крајно си против славјаните кои ја уништија таа силна Македонија , и од голем народ , денеска направија народ од 1.5 припадници.

Зарем секогаш треба да има војна за да се освестат луѓето :

Македонија е составен дел на Србија , како тоа браќата ?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Potekloto na Albancite(osobeno na tie od Kosovo) e od Kavkaz, masovni preselbi na Albancite se izvrseni za vreme na Otomanskata Imperija(po 15 vek). Albancite kako narod se hibrid na dve etnicki i kulturno razlicni edinki - Toski i Gegi, ednite se avtohtoni na ovie prostori(Arvaniti - hristijani), drugite doseleni od Kavkazot od strana na Turcite, za sirenje na Islamot na Evropsko tlo, i svoevidna brana od Evropskata Avstro Ungarija.

Bajkite za Iliri, moze da si im gi citate na decata, pred spienje za slatki snista...

Kosovo bilo i e Srpsko, a stoticite manastiri i crkvi postari i od koj bilo materijalen dokaz za postoenje na Albancite na negovata teritorija, samo go cementiraat stavot deka Kosovo e Srbija
Дете бе, и што на крајот ако било така. Што ако се донесени Албанците на Косово? Еве да кажеме дека се донесени, пак тоа на крај не менува ништо, над 90% од народот кој живее таму зборуваат Албански јазик и не сакаат да живеат во една држава каде ќе биде администрирана од страна на Срби. Крај!

Друго за Манастирите и сите други прикаски (пошо ако нема прикаски, вие и Србите никако не ќе опстојувате никаде и никогаш)...

Уште во изградбата на Пеќката Црква (центар на целата Патријаршија) на Цкрвата цртани се овакви фигури и личности

Луѓе со кечиња!

Дечански Манастир, изграден 14 век, далеку пред Карпошовото востание!

Ја опишува смртта на св. Сава, нормално албанци со кечиња!

19 век фотографија, кој и што го брани Дечанскиот Манастир

Бели кечиња!

Одборот на Дечанскиот манастир!

Албанци со кечиња и правослано-Словенски имиња!

Далеку пред Карпошовото востание. Зато не јајте гомна, и ќутете, оти еден документ да постиравте за миграции на народи, досега ќе ја решевте целата ваша "приказна"...

Значи ние сме ги граделе манастирите, сакаме ги рушиме, сакаме ги трансформираме во хареми, шо сакаме прајме! Разбра (и ти и битлушанец!)?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Potekloto na Albancite(osobeno na tie od Kosovo) e od Kavkaz, masovni preselbi na Albancite se izvrseni za vreme na Otomanskata Imperija(po 15 vek). Albancite kako narod se hibrid na dve etnicki i kulturno razlicni edinki - Toski i Gegi, ednite se avtohtoni na ovie prostori(Arvaniti - hristijani), drugite doseleni od Kavkazot od strana na Turcite, za sirenje na Islamot na Evropsko tlo, i svoevidna brana od Evropskata Avstro Ungarija.

Bajkite za Iliri, moze da si im gi citate na decata, pred spienje za slatki snista...

Kosovo bilo i e Srpsko, a stoticite manastiri i crkvi postari i od koj bilo materijalen dokaz za postoenje na Albancite na negovata teritorija, samo go cementiraat stavot deka Kosovo e Srbija
Недеjте се чепка,сите идеме от Африка....

--- надополнето ---

Исламот тојде овде пред 700-800 години
тогаш негде и србите се населија тука
А македонија си беше тука од памнтивек, и прд бугари и пред албанци и пред срби... Овие новите, доселениците цела беља ја прават.
А като се знае дека сите сме дошли от Африка ....?! Само вие сте си били тука?!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
А като се знае дека сите сме дошли от Африка ....?! Само вие сте си били тука?!
Па отвори книги историја и барај низ неа кога прв пат се споменува Македонија, Македеонец, кога Бугар, Србин, Албанец, Турчин.
Се си е запишано
Некој се појавил пред 3000 години некој пред 1000 некој пред 500

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Дете бе, и што на крајот ако било така. Што ако се донесени Албанците на Косово? Еве да кажеме дека се донесени, пак тоа на крај не менува ништо, над 90% од народот кој живее таму зборуваат Албански јазик и не сакаат да живеат во една држава каде ќе биде администрирана од страна на Срби. Крај!

Друго за Манастирите и сите други прикаски (пошо ако нема прикаски, вие и Србите никако не ќе опстојувате никаде и никогаш)...

Уште во изградбата на Пеќката Црква (центар на целата Патријаршија) на Цкрвата цртани се овакви фигури и личности
Dete , najprvo bi ve posovetuval da si gi resite problemite vo Albanstinata, koj kakov e i sto e.Mnogu e simptomaticno i smesno koga mu se smeete na Makedonecot za toa koj e i sto e, debatirajki za Anticki i Sloveni,koga ne si go gledate sopstveniot dvor i genezata na denesnite Albanci,koja ocito se dvoi vo dva diferencijalni pravci.
Eden moj mnogu dobar prijatel e Albanec, od Republika Albanija,koga go prasav sto misli za Albancite na Kosovo, i vo Makedonija , mnogu me iznenadi so odgovorot. Mi rece , deka pravite Albanci od Albanija nemaat nikakva vrska so ,citiram: "zatucanite i zaostanati Kosovari od SFRJ(za koi napomena deka za vreme Tursko bile poveke Turci otkolku Arvaniti),i koi duri i ne go vladeat praviot Albanski Jazik, a ni so radikalnite konzervativni Makedonski Albanci,koi sakajki da pokazat kolkavi golemi Albanci se, se poveke se zakopuvaat samite sebe vo Radikalniot Islam,dirigiran od radikalni krugovi od Sredniot Istok i Saudiska Arabija." Suma Sumarum, Albancite od Albanija , na Makedonskite Albanci i na Kosovarite gi smetaat za nesto ponisko, dolno , vo nivnata socioloska i kulturoloska geneza.

Toski ili Gegi, Avtohtoni, ili doselenici...koja e genezata na Albanskiot Jazik, i faktot deka postojat DVA Albanski Jazici, koi se mnogu razlicni- onoj na Toskite i onoj na Gegite????

Dali kosovarite i Makedonskite Albanci, se Albanci, ili pak Wanna-be Albanci???????

I za kraj, Nacija ne se gradi so "cukanje" 8-9 deca,kako sto toa go pravea Albancite na Kosovo i vo Makedonija od 50tite pa do den denes, tuku so kulturoloski i naucni dostignuvanja,i konsolidacija i integracija na socioloskite elementi vo edno integralno edinstvo.

Srbite ostavile pogolem istoriski i kulturoloski beleg na Kosovo, iako Kosovarite uspeaja za 50-70 godini da se namnozat do tolkav broj ,za da ja zasenat Srpskata populacija.
I Baskite ne sakaat da ziveat vo Spanija,i Skotite ne ja sakaat Velika Britanija, Valoncite i Flamancite ne ja sakaat Belgija... dali treba da gi prekroime mapite na Evropa, po zelba na sekoe pleme- posebna drzava?????????????????

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Dete , najprvo bi ve posovetuval da si gi resite problemite vo Albanstinata, koj kakov e i sto e.Mnogu e simptomaticno i smesno koga mu se smeete na Makedonecot za toa koj e i sto e, debatirajki za Anticki i Sloveni,koga ne si go gledate sopstveniot dvor i genezata na denesnite Albanci,koja ocito se dvoi vo dva diferencijalni pravci.
Eden moj mnogu dobar prijatel e Albanec, od Republika Albanija,koga go prasav sto misli za Albancite na Kosovo, i vo Makedonija , mnogu me iznenadi so odgovorot. Mi rece , deka pravite Albanci od Albanija nemaat nikakva vrska so ,citiram: "zatucanite i zaostanati Kosovari od SFRJ(za koi napomena deka za vreme Tursko bile poveke Turci otkolku Arvaniti),i koi duri i ne go vladeat praviot Albanski Jazik, a ni so radikalnite konzervativni Makedonski Albanci,koi sakajki da pokazat kolkavi golemi Albanci se, se poveke se zakopuvaat samite sebe vo Radikalniot Islam,dirigiran od radikalni krugovi od Sredniot Istok i Saudiska Arabija." Suma Sumarum, Albancite od Albanija , na Makedonskite Albanci i na Kosovarite gi smetaat za nesto ponisko, dolno , vo nivnata socioloska i kulturoloska geneza.

Toski ili Gegi, Avtohtoni, ili doselenici...koja e genezata na Albanskiot Jazik, i faktot deka postojat DVA Albanski Jazici, koi se mnogu razlicni- onoj na Toskite i onoj na Gegite????

I za kraj, Nacija ne se gradi so "cukanje" 8-9 deca,kako sto toa go pravea Albancite na Kosovo i vo Makedonija od 50tite pa do den denes, tuku so kulturoloski i naucni dostignuvanja,i konsolidacija i integracija na socioloskite elementi vo edno integralno edinstvo.

Srbite ostavile pogolem istoriski i kulturoloski beleg na Kosovo, iako Kosovarite uspeaja za 50-70 godini da se namnozat do tolkav broj ,za da ja zasenat Srpskata populacija.
I Baskite ne sakaat da ziveat vo Spanija,i Skotite ne ja sakaat Velika Britanija, Valoncite i Flamancite ne ja sakaat Belgija... dali treba da gi prekroime mapite na Evropa, po zelba na sekoe pleme- posebna drzava?????????????????
Момче ти не разбираш, и тоа те јаде, те јаде поради супстанцијалитетот на проблемот кого не можеш да го решиш. Над тебе и над 90% припадници на твојата народност, не можете да се помирите со тоа, дека Србите губат. Тоа е онака вбризгано, супстанцијално, суштествено унутра во коренот на вашето јадро, национално јадро, и денес, ти, ќе бидеш метастаза за твоето дете, ќерка, фамилија.

Не е ни битно, од каде потекнуваат албанците, не е ни битно од каде се доселуваат, не е ни битно јазикот кој им е, не е ни битно колку биле пред 100 години, не е ни битно зошто и како си заминале Србите. Битно е денес што сакаат тие луѓе во рамки на таа територија.

Тие сакаат независност. КРАЈ! И за тебе, и за оние како тебе. Лечи комплекси на друго место. На крај колку и да сакам да ти објаснувам за генезаата, за историјата, лингвистиката, зацементиран мозок како твојот не може тоа да го разбере. Ни најдобиот БОШ хилт не те дупи тебе. Браос, уште цементот да покриваше интелегенција и капацитет, и се ќе беше убаво.

Другото, е пак на моја страна. 14 век, е пред Карпошовото востание, наши манастири, наши права. Сакаме гориме, сакаме требиме, сакаме ебиме. Шо сакаме прајме. Твоја работа е да си гледаш твоите интереси. :)

Инаку мора да знај тој твој капацитет, дека Косово беше поклонето на Србите, после Берлино-Лондонскиот конгрес, од страна на Русија. Разбираш?
Тогаш Русија беше со Србија, а воедно најмоќна држава. Сега е Америка, и америка е со Албанците, и им го врати назад она што некој некад го злоупотреби го зеде. (мора ова твојот голем капацитет да го сфати лежерно и лесно) - МОРА

П.С. И пак се дрзнуваш да тропаш глупости, како сите твои антиквизирани сонародници. Го знаеш Албанскиот јазик ти? Од кај знаеш дека Дијалектот на Гегите и на Тоските - ти бил два различни јазици? Како после тоа, јас Битолчанец не можам да разберам некој Кумановац? Зошто тоа така? Нели и тие се Македонци. Капацитет бе, љепотан...

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174

Dali kosovarite i Makedonskite Albanci, se Albanci, ili pak Wanna-be Albanci???????

Totalno se soglasuvam so tvojot post...

Albanci se tie od Albanija dodeka onie od Kosovo i Makedonija se pravi ''shiptarishta''...

Jas go gledam toj problem od sosema druga strana...koga bese vojnata vo Makedonija onie shiptarioshta od Kosovo,nareceni Kosovari mu dadoa logisticka i druga sranje poddrska na ovie so ni se kotat tuka kaj nas...bez Kosovarite, ovie so gi imame doma, nemase da krenat ''bunt'' koj spored niv bil '' za sloboda i covecki prava''...Kolku golema ironija...

I da dodam deka nacija definitivno ne se pravi so cukanje i kotenje deca, odenje vo dzamija, site do edna zeni (nosenje burki i razno razni takvi gluposti), i igranje so islamski fundamentalizam,i narko mafijasi...Ova e eden imidz za Kosovar...navistina, da si zboruvame realisticki...

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Totalno se soglasuvam so tvojot post...

Albanci se tie od Albanija dodeka onie od Kosovo i Makedonija se pravi ''shiptarishta''...

Jas go gledam toj problem od sosema druga strana...koga bese vojnata vo Makedonija onie shiptarioshta od Kosovo,nareceni Kosovari mu dadoa logisticka i druga sranje poddrska na ovie so ni se kotat tuka kaj nas...bez Kosovarite, ovie so gi imame doma, nemase da krenat ''bunt'' koj spored niv bil '' za sloboda i covecki prava''...Kolku golema ironija...
Сурле, прекини да јадиш од она лошото, фекалието, не јади, ќути, оти не труеш од тоа устата твоја со глупости.
Како бе дозволено е овакви како тебе и оној "капацитетот" да куцаат по форуми и да јадат фекалии насекаде.
Тој знаел кој биле Албанци а кои не биле, ебате аналфабет ебате. Оди бе, си остајл златна нива, не туку замарај тука со глупости и фрустрации твои. Оди марш. Гледам не те банираат, а мора да си баниран. Вреѓаш етникум, етноним, и се што носи со себе тој етнички феномен. Почитувај ме, ако сакаш да те почитувам. Вака праеше и пред 2001-ва, ти и таткоти, зато сега кукате, офци недострижени.

Kajgana Shop

На врв Bottom