Зошто македонските момци не фаќаат албанки за девојки?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.922
Поени од реакции
83.171
Факт е дека има повеќе Македонци кои имаат Албанки за жени, отколку обратно.
Но во огромен број случаи станува збор за Албанки Христијанки, од Албанија, а не за тукашни Албанки Муслиманки.
Јас мислам дека националноста не игра речиси никаква улога и не треба да се дискриминира некој заради нешто што не може да го смени, т.е. нешто што го добил од раѓање.
Поради погорниот факт, очигледно е дека она што ја прави разликата е религијата. Секако дека зборувам за повеќето случаи, а не за поединци. Бидејќи постојат такви на кои таа не им е битна.
Нема никаков проблем Македонците/Македонките Христијани да стапуваат во брак со Албанки/Албанци, доколку секако Албанците се Христијани или пак решат да го прифатат Исус за свој спасител. Секако, постојат индивидуи на кои ова не им е битно, па стапуваат во религијски мешани бракови (најчесто тоа се само граѓански бракови, т.е. формални бракови), што јас не го одобрувам.
Не ја разбирам националната дискриминација при стапувањето во брак, исто како што (веројатно) другите не ја разбираат религијската. Но, тоа е тоа. Секој со своите убедувања.

M

.:makedonec:.

Гостин
Зошто ако некој македонец фати албанка кога ке дознаат нејзините тоа може да му биде последна девојка у животот.

Јас у средно со еден другар им се пуштавме на едни албанки и почнавме да се муваме али едно другарче албанец ни рече дека не меркаат за ќотек така да прекинеме одма ако нејкеме да си имаме проблеми.
Инаку јас не сум против за врски помегу различни националности добро искуство е тоа, али помегу ралични религии поготово хрис.-мус. нема шанси да успее тоа поготово ако дечкото е македонец.
А па ако некоја македонка каже дома дека дечко и е албанец шо мислеш татко и нема да го испокрши дечко и поготово ако татко и е воено лице шо учествувал во војната ајдееееее отиде курбан дечкото на девојката ...........

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
А па ако некоја македонка каже дома дека дечко и е албанец шо мислеш татко и нема да го испокрши дечко и поготово ако татко и е воено лице шо учествувал во војната ајдееееее отиде курбан дечкото на девојката ...........
nema:nenene: taa da kaze be :vozbud:
p.s i ako kaze golema rabota :salut:

M

.:makedonec:.

Гостин
nema:nenene: taa da kaze be :vozbud:
p.s i ako kaze golema rabota :salut:
Дали си сигурен ?????? посебно ако е татко и некој патриот на државата (а такви се 85 % од татковците) нема да сака сигурно ќерка му да се пердаши со албанец :pos2:

P

Princ

Гостин
Пикасо и ДМТ ќе паузираат од форум 3 дена поради константен офтопик. Останатите слободно дискутирајте, со вкус нормално.

PYC

Член од
24 мај 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Pre mesec dana, upoznao sam jednu devojku. Extra cura. (Nesto najlepse sto sam ikad vidio zaista). Jos uvek sam do usiju zatreskan u ovu devojku. Ova cura mi bre popila mozak, ne mogu da je izbacim iz glave. Al nažalost je bila.. Siptarka u picku materinu.:tapp: Ipak ja sam Srbin (al iz Makedonije) :salut: Sta da radim, staaa?

P

Peaceful Anger

Гостин
Затоа што не сме замешани многу... поделени сме иначе од секој народ има и убави и грди и секакви

S

Shellshock nam67

Гостин
жената е жена без разлика дали е Албанка или македонка само треба да си упорен и внимателен пошто се вардат од нивната средина ако си лукав ќе ти даде и Албанката само да играш по нејзини правила а има многу убави албанки во тоА БИДЕТЕ СИГУРНИ посебно во Струга :hump:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.599
Поени од реакции
8.654
Не знам за другите и реално не ме интересира, но моите хедонистички погледи на светот се такви, во кои нема простор за националност, религија, раса, или пол. Одобрувам секаков тип на бракови, и сега не ни пробувајте да ме цитирате или да ја менувате темата.
Поголемиот дел од животов го поминувам меѓу албанци, и се дружам со нив. Жените нивни не сакаат, односно се плашат, да бидат со македонци, од проста причина што од раѓање ги учат какви да бидат ,,за некој да ги земе,, , оти ако ја видат со некој друг, макар и да се бакнува ,,таа веќе никој не ја сака,,. Е сега, имаме ситуација, Македонка од 20+ години, и Албанка од 20+ години. Македонкава, од 16 години е излезена, цел живот живее слободно, има право на свое мислење, се облекува како сака и се дружи со кого сака, има секс колку сака и со кого сака итн. Тука мислам на Македонките од градска средина. Е сега, Албанкиве, од каде и да се, ништо од ова не прават и не правеле. Бидејќи македонките се нели опуштени, веројатно македонецот од 20+ години имал секс со некоја од нив, барем една, и не очекува од девојката да се држат за рака. А ако сака да биде со Албанка баш тоа ќе треба да го прави. И тие едноставно се плашат да не бидат ,,искористени,, и да останат после ,,немажени,, односно ,,да не ги врати мажот им,, кога ќе сфати дека не се невини.
Жално, но вистинито, така е.
Јас, во животов, можеби ќе бидам со албанец, со србин, можеби и со банту црнец, ич уво не ме боли. Не сум религиозна. Но, секако дека ќе бидам со некој како мене - ниту религиозен, ниту нешто попритресен за кој што како ќе каже, ниту во било каква смисла традиционален тип. Ако размислувањата му се како моите... ич уво не ме боли каква националност или боја на кожа има. Религија нема секако да има.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Си ме насмеала бре BooBoo's... Само ништо од ова што го кажуваш не е точно, албанките (тие од градска средина) се сто пати поопасни и помодерни од условно да кажам нашите. Батали тоа се срамат, забулени, ова-она, ништо од тоа не важи.

Член од
20 мај 2011
Мислења
47
Поени од реакции
13
Затоа што муслиманската вера го налага сето тоа, ако македонка се омажи за албанец непотребно е да се споменува дека таа ќе ја превземе муслиманската вера, се знае каде и е местото на жената во муслиманската вера. Додека ако албанка заврши со македонец повторно е извесно дека таа ќе ја превземе нашата вера, Христијанска, сепак ова е балкан, жената го прати мажот... Е тоа муслиман или муслиманка нема да си го дозволи тоа, муслиманската вера сепак поагресивно го шири нејзиното ширење. Можеби истото е и со христијанската вера, но ние уште ги чувствуваме комунистичките ладни гледања кон верата. Така да верата (за многумина од нас) не претставува централна насока и учител во животот, што кај албанците не е случај.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Затоа што муслиманската вера го налага сето тоа, ако македонка се омажи за албанец непотребно е да се споменува дека таа ќе ја превземе муслиманската вера, се знае каде и е местото на жената во муслиманската вера. Додека ако албанка заврши со македонец повторно е извесно дека таа ќе ја превземе нашата вера, Христијанска, сепак ова е балкан, жената го прати мажот... Е тоа муслиман или муслиманка нема да си го дозволи тоа, муслиманската вера сепак поагресивно го шири нејзиното ширење. Можеби истото е и со христијанската вера, но ние уште ги чувствуваме комунистичките ладни гледања кон верата. Така да верата (за многумина од нас) не претставува централна насока и учител во животот, што кај албанците не е случај.
па како е тогаш помеѓу самите албанци,нели ги има и христијани и муслимани,дали тука има противање

Член од
20 мај 2011
Мислења
47
Поени од реакции
13
па како е тогаш помеѓу самите албанци,нели ги има и христијани и муслимани,дали тука има противање
реално многу се ретки и браковите меѓу католик и муслиман албанец, разгледај околу акоо имаш пријатели од тие кругови и ќе видиш дека се исто ретки како и меѓу македонка и албанец, но сепак се во таа реалција, жената е католик, ретко мажот католик (албанец), а жената муслманка, Пример, мој дугар албанец (католик) се омажи лани со македонка покрај толку албанки.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
реално многу се ретки и браковите меѓу католик и муслиман албанец, разгледај околу акоо имаш пријатели од тие кругови и ќе видиш дека се исто ретки како и меѓу македонка и албанец, но сепак се во таа реалција, жената е католик, ретко мажот католик (албанец), а жената муслманка, Пример, мој дугар албанец (католик) се омажи лани со македонка покрај толку албанки.
со ова ми докажа само тоа што јас долго го знам,но тие самите го негираат пред останатите(а друго мислат)

S

smexy

Гостин
Ко шо рече Peaceful,не се дружиме,а и кога сите све земаат на врв срце ништо чудно.
Ни македонец ќе и пријде на албанка од страв да не го згазат од ќотек нејзините 17 браќа нит пак албанец.
Ретко се дешава.
Мене ми е мањебитно.
Само да не е бот.

Kajgana Shop

На врв Bottom