Зошто македонските момци не фаќаат албанки за девојки?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би ја опнал една момичка од Косово и те како ама не се дава пустата не дека сум рисјанче туку ја чекало либе дома.

Затоа што не ги сакам, има доволно Македонки и немам потреба од некоја забулена .........

Едно време само Муслиманките беа бричени а сега сите се, исто ти е дали ќе фатиш Албанка или Македонка а па ако подобро размислам дупка е дупка, и тие и тие имаат по 200 грама смрдливо месо...

уф, се изначитав се и сешто...Темава е стварно на место. Оние што викаат дека не сакаат врска со албанец/албанка ( независно ) бидејќи се грди или не знам шо само си бараат оправдување да не имаат таква врска, Постојат и ќе постојат такви врски помеѓу луѓе од различна вера, во случајов помеѓу албанец и македонка и обратно. Лично јас познавам таков пример, брак помеѓу Македонец и Албанка имаат едно дете и се вика Александар. Но кога се земаа они на почетокот имаа мн проблеми од родителите на невестата, и мораа да се иселат од земјава и по не знам колку години се врати а тука каде невестата сеуште не смее да оди дома кај своите а камоли да оди со мажот и. Поради ваквите работи ретки се врските и браковите помеѓу Албанец и Македонка и обратно. Но јас се запрашувам само едно..Тие бракови помеѓу луге од различна вера, како функционираат...КОј празник го слават, Каде одат - Во џамија..црква каде? Слават Бајрам ...Велигден Што слават? Каква свадба прават? Нивните деца по која националност се водат?? и мн слични прашања.

Затоа што не можат да се заљубат у нинџа :)

kako prvo bidejki tie ne jadam svinsko meso , religiite se razlichni , tie ne se krsteni i mirisaat :P (bez navreda) i ne se zaljubuvam vo Ninja:pos2:

Сега ја утна! Вери Бад Мислење .

Образложи зашто мислиш дека ја утнав.

Реков дискриминаторски односи ради верата, етничката припадност, несогласувањата итн итн. Ние луѓето си иаме стереотипи у глаата. Еве глеам згоден/а Албанец/Албанка, а не го знаеме тоа, тука може да профрчат позитивни коментари. И после дознавам дека не е наш/а и одма ни се менува сликата. Без никаква причина. Онака затоа што е всадено. Тоа можеби е негативна појава, но така сме навикнати и така ќе си остане. Проблемот е доколку некој нема предрасуди и такви срања. Ние скептиците ќе го осудуваме. Тоа е, така сме се научиле

kako prvo bidejki tie ne jadam svinsko meso , religiite se razlichni , tie ne se krsteni i mirisaat :P (bez navreda) i ne se zaljubuvam vo Ninja:pos2:

Добро, барем имате нешто заедничко; македонскиот јазик не сте го совладале доволно.

Верата е прв проблем а не етничката припадност. Да беа Албанците претежно христијани ќе имаше многу мешани бракови исто како и да беа Македонците претежно муслимани.

Втор проблем е претежната неедуцираност на населението и стереотипите кои владеат во државата (оправдано или неоправдано).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom