Холандија - Шпанија \ Финале на Светскиот Куп \ 11.07.2010

• Креатор на темата mercenary
  • Време на започнување

Kojа репрезентација ке биде освојувачот на ова СП ?

• Вкупно гласачи
    150
P

PewDiePie

Гостин
Мислам дека многу ќе бидат разочарани холанѓаниве на крај,а и кога ќе се земе во предвид дека Ван Перси им е прва опција во нападот пиши пропало. :toe:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Мислам дека многу ќе бидат разочарани холанѓаниве на крај,а и кога ќе се земе во предвид дека Ван Перси им е прва опција во нападот пиши пропало. :toe:
Кога ќе се зема во предвид дека има себични соиграчи РвП,место тој да добива топки,тој и им мести шанси...:))
После французите,втора омилена репрезентација ми се и за нив ќе навивам во финалето.
пс:во полуфиналето истрча исто колку и Снајдер. -.-

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.755
Поени од реакции
43.944
Не знам зошто, ама ова СП сум нон-стоп против Шпанија, а на ЕП 2008 (кога не играше Англија) навивав за Шпанија како што навивам за Англија и Македонија :).. Сеа цело време против нив, а + и кажав после испаѓањето на Англија дека моја желба е првакот да биде од споритвната страна на ждребот од страната на Англија и само да не биде Бразил.. Исто и дека најмногу сум за Холандија од тие што останаа, така да си останувам на моето и во финалето ќе навивам за Холандија..

btw. Не ми се верува дека стигнавме до финале.. Уште се сеќавам како у школо викавме ајде нека почне Светското веќе еднаш... Шо убаво бевме навикнати секој ден фудбал.. Ама тоа е... Ни останаа уште 2 меча и после ќе си чекаме до 2014.. (ако 2012 не пропадне светот :icon_lol:)

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Шпанија нормално пошто ја имаат најубавата генерација до сега, и воопшто од сите екипи, башка тоа имаше МНОГУ потежок пат од Холандија. Заслужува да освои

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810
Несакајќи гласав за Холандија, а не ми се омилени и сакам Шпанија да победи, ма да и нив не ги мирисам многу... доколку може тоа некој од модераторите да ми го тргни гласот што го дадов за Холандија!!! :)

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
едно е јасно, на 11 ке видиме нов светски шампион па очекувам двете екипи да бидат крајно мотивирани и се надевам и мислам дека првенството ке го освои Шпанија.
Холанганиве некако на сила како да играа на сите натпревари и ке им биде многу тешко со прејаката средина на Шпанија..

Ке има многу плачење...кој од радост кој од тага останува да видиме..:)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Холандија има речиси иста формација ко Германија, подобри, побрзи играчи во напад, но послаби се во одбрана. Така да очекувам многу сличен натпревар како овој денес. Само да почне Дел Боске со Торес на клупа, и се ке биде ок.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.098
Поени од реакции
46.005
Sneijd'Or ја има шансата да стане првиот човек во фудбалската историја кој освоил тројна круна во една сезона со својот тим и Светско Првенство, така да, Hup Holland Hup !

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Значи една недела пред да почне светското сите другари типувавме кој може да освои и кој ќе се финалисти јас реков следното ''Или Шпанија или Холандија'' еве сме кај финалистите :)

Е сега предност и давам на Шпанија мислам дека Холандија доста и беше финале ќе се задоволат со второто место, Vamos Espana!!
Инаку требало барем 2.50 да дадат коефициент за Шпанија сепак финале светско е!!!

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Чекам да видам шо ќе каже тој октоподот па да типувам :pos:

Шала на страна,очекувам сигурна победа на Шпанците,и пред првенството ми беа онака ко фаворити најмногу ради добриот фудбал што го играат. Имаат најкомпактен состав,на сите позиции имаат врвни играчи и со игра како во претходните натпревари не би требало да имаат проблеми. :)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Чекам да видам шо ќе каже тој октоподот па да типувам :pos:
Октоподот има германско државјанство, не го интересира финалето.:pos:

За мене Шпанија освојува без дилема. Холандија објективно неколку пати се провлече на среќа, (добро имаа и добри моменти) ама со играчи како Матијсен, Ван Перси (во сегашната форма), Стекеленбург и сл. не се освојува првенство.
Шпанија од меч во меч се појако гази, а ако го надминат “синдромот Барселона“ (да не се шутира подалеку од 10м) може и со поголема разлика да добијат.
Реално, Германија има подобар тим од Холандија.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.490
Кој и да освои ќе биде заслужено!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога стигнавме уште во полуфиналето моја желба беше во финалето да се сретнат репрезентации кој го немаат освоено светското досега...и така беше....реално гледано Холандија повеќе го заслужува ова СП..не само што го елиминира бразил во патот до финалето туку тоа што досега има максимален број на победи како во квалификациите така и во првенството и поради тоа што во минатото два пати биле финалисти и два пати во финалето играле против домаќинот на првенстовто и дома се враќале со празни раце па сега ми мириса на трета среќа и тоа надвор од границите на европа....иако реално гледано шпанија има поквалитетен состав и вчерашната нивна победа против германците не ме изненади сепак чави-иниеста-чаби-бускетс се недопирливи на средина и тешко му се одзема топка.....моја лична желба е победа на холандија и за нив ќе навивам поради снајдер кој заслужува одличната сезона да ја круниса и со титулата од светското и златната топка....инаку реално гледано шпанија е благ фаворит во овој натпревар и очекувам повторно нивна доминација во поседот на топка а холандија да ја игра истата игра како и досега ,односно рутинирано да се обиде да постигне еден гол и без трошење да го доведе натпреварот до крај..и да не очекувам којзнае каков фудбал во овој натпревар со оглед на тоа што на двете репрезентации ова ќе му биде прва титула и со тој товар ќе играат двата тима, односно нема да има динамика во играта или исполнета со шанси:toe:.

Kajgana Shop

На врв Bottom