Assassin's Creed: Brotherhood

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
За мене двојката е многу подобра игра, приказната е подобра, мисиите со карневалот и уште многу други беа супер, локациите многу повеќе ми се свиѓаа, поготово Венеција. Единствено подобро нешто во новата е тоа што е добро оптимизирана.
За се се согласувам со тебе, brotherhood e само нашминкана AC II...башка нешто што го заприметив и што не ми се допадна беше, тоа што во 2ката оружјата се откриваа со текот на времето и сите си имаа удел во приказната, во оваа многу оружја воопшто не ни ги купив до самиот крај на играта(double hidden blade немав, smoke bomb исто така)...Како и да е сепак солидна игра и пак со душа ќе го чекам следното продолжение.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
30.978
Ај и ја да дадам една кратка рецензија.
Како голем фан на Assassins Creed серијалот, морам да признаам дека Brotherhood не е тоа што се 1от и 2ката. Далеку позабавни беа нејзините претходници. Се си има за и против, па сега ќе ги изнесам моите pros & cons.
Првата работа шо ја замерив во ACB беше регрутите. Идејата е добра, но тука уште остануваат куртизаните, крадците и војниците, кои веќе немаат работа и сите од нас ги заменија со регрутите. Плус и со arrow storm нема потреба да вадиш меч да се тепаш. Значи тоа е една добра идеја, која не е доволно реализирана.
Ми се допаднаа Shop Quests бидејќи благодарение на нив, почнав да ги барам материјалите во ковчежињата и во луѓето шо ќе ги убиев. Во 2ката воопшто немав мотивација за колектирање такви нешта.
Е сеа да кажам збор два за приказната. Па не требаше толку да очекуваме од приказната, бидејќи сепак, ова е продолжение на 2риот дел. Додека во 2риот дел се шетавме низ 5 места, сега сме само во еден Рим, и на крајот во Шпанија на едно поле и на еден замок. Текот на приказната во 2риот дел сепак почнуваше од самото раѓање на Ецио, и донекаде можевме полесно да го разбереме ликот, како собирајќи кодекси доаѓа до нови надградби...Овде имаш се на мени само треба да купиш. А незнам во приказната на Дезмонд шо им требаше тоа на крајот...
Графиката не беше бог знае колку посебна, само имаат обратено внимание повеќе на деталите.
Сепак добра игра, која може да ве остави заинтересирани подолго време, ако имате оригинал и играте мултиплејер уште подобро.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
За се се согласувам со тебе, brotherhood e само нашминкана AC II...башка нешто што го заприметив и што не ми се допадна беше, тоа што во 2ката оружјата се откриваа со текот на времето и сите си имаа удел во приказната, во оваа многу оружја воопшто не ни ги купив до самиот крај на играта(double hidden blade немав, smoke bomb исто така)...Како и да е сепак солидна игра и пак со душа ќе го чекам следното продолжение.
Word. Не глеам нешо драстично сменето . Само шминкерски промени

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Word. Не глеам нешо драстично сменето . Само шминкерски промени
Па не знам што очекуваа сите, кога ова е само продолжение (нешто како stand-alone експанзија) на AC2. Верувам дека во AC3 ќе има многу подобрувања и многу нови работи, како што имаше во двојката во споредба со кецот.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Па не знам што очекуваа сите, кога ова е само продолжение (нешто како stand-alone експанзија) на AC2. Верувам дека во AC3 ќе има многу подобрувања и многу нови работи, како што имаше во двојката во споредба со кецот.
Нема врска тоа што е продолжение и што многу сме очекувале, мене друго ми беше зборот...на пр. мисиите со Leonardo не ги имав завршено, а ја завршив приказната, сега ги играв тие мисии и луѓето зборат како да Cesare сеуште е жив, потоа мн. подобро ќе беше најпрво да се ослобооди целиот град па после да можеше да ја завршиш приказната...сакам да кажам дека не е најдобро изреализирано како што беше во 2ката.

--- надополнето ---

Малце ОФ:
Бидејќи е активна оваа тема овде ќе пишам...Assassin's Creed кецот не ја завршив тогаш поради тој крашот во Ерусалим, и сега сакам да ја завршам па ме интересира дали ПИРАТЕРИЈА би ми помогнало

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Сите работи што ги кажавте до сега се до некаде точни, но имам една мн голема замерка во играта, а тоа е кога се преоблекуваш во непријателската униформа, и кога се е сменето но самострелот ти виси на грб, и никој не приметува. По глупава работа, односно грешка, немам видено. А да и уште една работа, е јавањето на коњот, во двојката имаше 3 нивоа на брзини, а сега се само 2, евентуално третата се појавува во 2-3 мисии. Последна работа што исто така е многу глупава. Во вториот дел, градовите беа направени стварно градови, со нивните сшецифични елементи (пример Венеција беше инзвонредно направена). А во оваа верзија Рим го направиле како СЕЛО, а не ГРАД од тоа време.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Сите работи што ги кажавте до сега се до некаде точни, но имам една мн голема замерка во играта, а тоа е кога се преоблекуваш во непријателската униформа, и кога се е сменето но самострелот ти виси на грб, и никој не приметува. По глупава работа, односно грешка, немам видено. А да и уште една работа, е јавањето на коњот, во двојката имаше 3 нивоа на брзини, а сега се само 2, евентуално третата се појавува во 2-3 мисии. Последна работа што исто така е многу глупава. Во вториот дел, градовите беа направени стварно градови, со нивните сшецифични елементи (пример Венеција беше инзвонредно направена). А во оваа верзија Рим го направиле како СЕЛО, а не ГРАД од тоа време.
Најбрзото трчање(gallop) беше оневозможено бидејќи целата игра се одвива во град, освен нели во 2-3 мисии како што кажа.

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
На Tunngle имаш за се живо и диво соби, е сега кои од нив проверено работат сеуште не е потврдено. Треба да се испита ова. :)

aj malce pomos go spustiv tunggle go inst se naravivi vlegov vo ACB naprajv za da vlegva vo igrata ama myltiplayer nem mi izlegva .... pomos

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.369
Поени од реакции
5.761
aj malce pomos go spustiv tunggle go inst se naravivi vlegov vo ACB naprajv za da vlegva vo igrata ama myltiplayer nem mi izlegva .... pomos
побарај на youtube што и како се прави ! бај д веј ти треба да притискаш Ф12 и кога ке слушнеш ВОРКИНГ влетуваш во мултиплејер креирана игра и одма што влезеш стискај Ф12 пак за да ти каже трансфер комплит ! побарај на нет ке најдеш се убаво објаснено !

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не ми е јасно како сите ја утнавте кардиналната грешка на играва.
Значи не е проблем што има толку side мисии и тие не се важни за приказната...Значи, ако сте ја свртеле без нив, ви биле напорни, па уште играта да бараше да ги завршите? Тоа ќе беше убиство.

Проблемот лежи во тоа што главните мисии се срање, налик на Mafia 2. Оние мисии на Леонардо конкретно, се дааааалеку поинтересни него било која главна мисија. Човече, па можете да возите средно-вековен тенк. :) Исто така, ослободувањето на Борџиа кули е далеку подобро од било која мисија. Барем овде, имате слобода, каде да одите, што да правите...сите мисии овде се мање више скриптирани, иако има две-три патишта за до целта...само еден е правилниот каде што нема да ве забележат чуварите или слично. Мала слобода, јебига.

Доаѓаме до заклучок - требале сите тие side quests да бидат ставени како главни мисии, далеку поинтересни, помалку скриптирани и се на се далеку подобри од главните мисии.

И да, ставиле ненормално многу работи, ама сите се слични...јас да ослободувам продавници за да ми дадат попуст и слични глупости, многу мал импакт има тоа во играва, а колкаво замарање е. Јас ги ослободив сите кули, ги завршив Леонардо мисиите и скоро сите продавници ги купив. И пак сум до 50%, а ја играм 20 саати може. :)

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Значи не е проблем што има толку side мисии и тие не се важни за приказната...Значи, ако сте ја свртеле без нив, ви биле напорни, па уште играта да бараше да ги завршите? Тоа ќе беше убиство.

Проблемот лежи во тоа што главните мисии се срање, налик на Mafia 2. Оние мисии на Леонардо конкретно, се дааааалеку поинтересни него било која главна мисија. Човече, па можете да возите средно-вековен тенк. :) Исто така, ослободувањето на Борџиа кули е далеку подобро од било која мисија. Барем овде, имате слобода, каде да одите, што да правите...сите мисии овде се мање више скриптирани, иако има две-три патишта за до целта...само еден е правилниот каде што нема да ве забележат чуварите или слично. Мала слобода, јебига.

Доаѓаме до заклучок - требале сите тие side quests да бидат ставени како главни мисии, далеку поинтересни, помалку скриптирани и се на се далеку подобри од главните мисии.

И да, ставиле ненормално многу работи, ама сите се слични...јас да ослободувам продавници за да ми дадат попуст и слични глупости, многу мал импакт има тоа во играва, а колкаво замарање е. Јас ги ослободив сите кули, ги завршив Леонардо мисиите и скоро сите продавници ги купив. И пак сум до 50%, а ја играм 20 саати може. :)
Баш е така. И јас го констатирав тоа вчера и сега почнав да ги играм сите side мисии што ми се слободни па после одам на главните.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64

Да не ги заборавиме тие пердувите, кој платив 20К за мапата, и на крај кога ги собрав да ми каже дека ништо не ми дава. Се надевав на некој меч или нешто друго

Kajgana Shop

На врв Bottom