Белград заговара идеја за размена на територии

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Не се согласувам со тебе,колку џамии се уништени за војната во Косово?А кажи ми што правеше УЧК во 2001?Манастирот кај Лешок потплно уништен,но не е само тој,што му направија на попот?Зошто го терале да пее како оџа?Дали некој Србин,Македонец,ова го направил на Албанците,и воопшто на исламот?
Ќути вие сте подобри да неречам лалиња за мирисање, од Холандезија де. Абе кој ја запали Џамијата во Битола и Прилеп, и уште уште уште не ги обновија, имаше еден член тука што јавно призна дека терал Муслимани да се крстат под закана за живот ме мрзи да му ги барам постовите Агрос побарај може ќе најдеш ти ако имаш повеќе време, Србите што праеле у Босна само со лудило се правда не само Оџи ебати Оџите мене кур не ме боли за нив , него трудни жени им го пореле стомакот, силување на Мајки , Сестри ,Жени пред нивни очи е бре брате војната е лоша небира средства и многу е прљава јас никого не оправдувам само кога осудуваш осудувај сите и гледај праведно на работите не пристрастно , јас таквите што војуваат нехумано сите би ги однел на Еликтричен стол и прво на силуење у некој затвор, и не се гордеам јас со такви чинови , да се разбереме го осудвам и Лешок и Бриони и Мавровски работници, ја осудувам и Битола , Прилеп, Кочани, и палеше протерување и малтетирање на недужно население

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Никој не рече дека ние сме цвеќиња за мирисање,но сепак ни албанците не се ништо подобри нели?Јас никого не обвинив,туку зборев што се случуваше во изминатите години.Ако нашата војска има уништено 2 џамии,тогаш колку цркви имаше уништено?Немој,не збори за џамиите,бидеќи во Тетово ги има билион и во околината,како да се наоѓам во Афганистан.А за Косово,и Србите се криви од тоа не одрекувам,но и стварањето на голема Албанија беше исто така голема но и успешна операција во која имаше масакар направен од двете сили.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Никој не рече дека ние сме цвеќиња за мирисање,но сепак ни албанците не се ништо подобри нели?Јас никого не обвинив,туку зборев што се случуваше во изминатите години.Ако нашата војска има уништено 2 џамии,тогаш колку цркви имаше уништено?Немој,не збори за џамиите,бидеќи во Тетово ги има билион и во околината,како да се наоѓам во Афганистан.А за Косово,и Србите се криви од тоа не одрекувам,но и стварањето на голема Албанија беше исто така голема но и успешна операција во која имаше масакар направен од двете сили.
Абе другар Манастирот го запалија Терористи со тоа се сложуваме сите и има друга тежина додека Џамиите ги запалија МВР и АРМ и тоа има друга тежина не е исто верувај кога една Терористичка организација праи нешто и кога една Држава која собира даноци и од мене и од тебе и јас ја плаќам полицијата зожто да пали Џамии ли ја плаќам немој молимте. Додека за бројот на Џамии во тетово смешна ти је констарацијава па има потреба па се градат да нема немало да ги има малку ми е тендециозно да неречам Исламфобично , дали има Џамија во Виница не пошто нема потреба т.е нема верници .. А во Тетово и тие што се верувај дека се малку има потреба за уште, или конкретно за Скопје имаме кусок од Џамии верниците се молат на тротоари пред Џамиите пошто се тесни и не не збираат сита ама ова е ван тема...

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Викаш малку се џамиите? Тоа е голема провокација,а нај-неубав момент е кога оџата со толку гласен тон ја кажува молитвата,што може да ти се скрши прозорецот. А кај се христијаните во Тетово? Зошто градот има само 3-4 цркви преку сила,а толку џамии? Па не е градот некоја си метропола од 11 милиони,него 70.000. Не сум исламофобичен, но тука во Тетово ние сме малцинство,зошто за нас нема цркви? Нели сакате еднаквост? Зошто ако цело тетово има 300 џамии,зошто нема 300 цркви?

Гледаш во што е работата?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Каква врска има темава со случувањата во Македонија?

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Викаш малку се џамиите?Тоа е голема провокација,а нај-неубав момент е кога оџата со толку гласен тон ја кажува молитвата,што може да ти се скрши прозорецот.А кај се христијаните во Тетово?Зошто градот има само 3-4 цркви преку сила,а толку џамии?Па не е градот некоја си метропола од 11милиони,него 70.000.Не сум исламофобичен,но тука во Тетово ние сме малцинство,зошто за нас нема цркви?Нели сакате еднаквост?Зошто ако цело тетово има 300 џамии,зошто нема 300 цркви?Гледаш во што е работата
Абе другар ако имате потреба од Цркви кој ве брани градете не 300 500 изградете кој ве брани Џамиите ние имаме потреба и си ги градиме , сами си ги градиме е сега незнам да не сакаш и на вас Цркви да ви градиме те молам и во право е Ехлехмк забегуваме доста

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Абе другар Манастирот го запалија Терористи со тоа се сложуваме сите и има друга тежина додека Џамиите ги запалија МВР и АРМ и тоа има друга тежина не е исто верувај кога една Терористичка организација праи нешто и кога една Држава која собира даноци и од мене и од тебе и јас ја плаќам полицијата зожто да пали Џамии ли ја плаќам немој молимте. Додека за бројот на Џамии во тетово смешна ти је констарацијава па има потреба па се градат да нема немало да ги има малку ми е тендециозно да неречам Исламфобично , дали има Џамија во Виница не пошто нема потреба т.е нема верници .. А во Тетово и тие што се верувај дека се малку има потреба за уште, или конкретно за Скопје имаме кусок од Џамии верниците се молат на тротоари пред Џамиите пошто се тесни и не не збираат сита ама ова е ван тема...
Нееее бе какви терористи??? Тоа се "борци за човекови права"! :tapp:

Член од
7 мај 2010
Мислења
39
Поени од реакции
3
He he ima i takov IlIRIDEC ne sum znael fala za informacijata . Ne se naseleni so Srbi vo Makedonija ziveat 20000 iljadi Srbi vo Kosovo 100000 , vo Crnagora 50-100000 vo Republika Srpska nema srbi nego ima Bosnaci pravoslavni ama vie so sila im go nametnuvate Srpskiot identitet ko da samo srbite na ovie prostori smeat da bidat Pravoslavni e gospode sto sve se ragja .... Poveke Srbi ima vo Germanija nego vo cela Srbija
Ne tropaj gluposti ti prvo i prvo na znaes da napravis razlika medju Bosanci i Bosnjaci osvesti se covece .

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Ne tropaj gluposti ti prvo i prvo na znaes da napravis razlika medju Bosanci i Bosnjaci osvesti se covece .
Epa zatoa napravija ti kazimija razlikata koja e? Bosanci se pravoslavnoto naselenite sto zjivee vo Bosna koe sto se odaziva na oj ti Srbine ili? A Bosnjaci su muslimansko naselenie sto zjivee vo Bosnia koe sto pravoslavnite gi vikaat Balije ili? A Katolicite kako se vikaat medzjusobno

Член од
7 мај 2010
Мислења
39
Поени од реакции
3
Epa zatoa napravija ti kazimija razlikata koja e? Bosanci se pravoslavnoto naselenite sto zjivee vo Bosna koe sto se odaziva na oj ti Srbine ili? A Bosnjaci su muslimansko naselenie sto zjivee vo Bosnia koe sto pravoslavnite gi vikaat Balije ili? A Katolicite kako se vikaat medzjusobno
Nemoj da se petljas u raboti koi ne gi razbiras ali eve ce ti odgovoram .Poimot Bosanec ne se odnesuva na pravoslavnoto naselenie od Bosna tuku na poimite Srbin ,Hrvat i Bosnjak ili podobro kazano Poturak .Deduktivno od toa moze da se izvlece deka poimot Bosanec go oznacuva naselenieto koe zivee vo Bosna , a toa se Srbite,Hrvatite I Bosnjacite .Znaci site tie Bosnjacite, Srbite i Hrvatite od Bosna se vikaat sebesi BOSANCI .Za poimot Bosnjak e povece od jasno toa se poturcenite Srbi koi porano se vikaa POTURCI a vo ponovo vreme se narekuvaat BOSNJACI .Najgolem del od Bosnjacite se poturceni Srbi (75%) I Hrvati vo glavno Hercegovci okolu Konjic I Mostar (25%) .Srpskoto postoenje vo Bosna ima dlaboki koreni za toa kolku e toa silno dovolno e da se pogledne linijata na Kotromanjicite.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Nemoj da se petljas u raboti koi ne gi razbiras ali eve ce ti odgovoram .Poimot Bosanec ne se odnesuva na pravoslavnoto naselenie od Bosna tuku na poimite Srbin ,Hrvat i Bosnjak ili podobro kazano Poturak .Deduktivno od toa moze da se izvlece deka poimot Bosanec go oznacuva naselenieto koe zivee vo Bosna , a toa se Srbite,Hrvatite I Bosnjacite .Znaci site tie Bosnjacite, Srbite i Hrvatite od Bosna se vikaat sebesi BOSANCI .Za poimot Bosnjak e povece od jasno toa se poturcenite Srbi koi porano se vikaa POTURCI a vo ponovo vreme se narekuvaat BOSNJACI .Najgolem del od Bosnjacite se poturceni Srbi (75%) I Hrvati vo glavno Hercegovci okolu Konjic I Mostar (25%) .Srpskoto postoenje vo Bosna ima dlaboki koreni za toa kolku e toa silno dovolno e da se pogledne linijata na Kotromanjicite.
Kako prvo pak dojde na mojot . Imeno vo Bosna postojat samo Bosnaci koi sto po veriospoves se Muslimani i Hristijani Hristijanite se delat na Katolici i Pravoslavni. A Srbi i Hrvati ima vo Hrvatska ne vo Bosna i site ti se Bosanci nemozje istovremeno da bide i Bosanec i Srbin ili i Bosanec i Hrvat. Toa e tesko svatlivo a luge so nizok koeficient na inteligencija ama pa jbg. Zanci Srbi i Hrvati nema Pravoslavieto ne e samo ekskluzivitet za Srbite ili pak Katolicizmot za Hrvatite. Sledstveno na ova odgovrimi ima li Srbi katolici ????

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Kako prvo pak dojde na mojot . Imeno vo Bosna postojat samo Bosnaci koi sto po veriospoves se Muslimani i Hristijani Hristijanite se delat na Katolici i Pravoslavni. A Srbi i Hrvati ima vo Hrvatska ne vo Bosna i site ti se Bosanci nemozje istovremeno da bide i Bosanec i Srbin ili i Bosanec i Hrvat. Toa e tesko svatlivo a luge so nizok koeficient na inteligencija ama pa jbg. Zanci Srbi i Hrvati nema Pravoslavieto ne e samo ekskluzivitet za Srbite ili pak Katolicizmot za Hrvatite. Sledstveno na ova odgovrimi ima li Srbi katolici ????
Имаш право, тешко сфатливо е за луѓе со ниска интелигенција, а баш ти не го сфаќаш.
Ти си и Македонец и Албанец, Македонец по државјанство, АЛбанец по етничка припадност.
Босанец од друга страна си е босанец по државјанство а нешто трето по етничка припадност. Убаво ти кажа човекот што го цитираше.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Имаш право, тешко сфатливо е за луѓе со ниска интелигенција, а баш ти не го сфаќаш.
Ти си и Македонец и Албанец, Македонец по државјанство, АЛбанец по етничка припадност.
Босанец од друга страна си е босанец по државјанство а нешто трето по етничка припадност. Убаво ти кажа човекот што го цитираше.
Абдурахман е Македонец муслиман. За СДС навија.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Хе хе хе СДС(М) . Торбеш сум Пикасо Торбеш а Македонец само по државјанство:helou:

--- надополнето ---

Хе хе хе СДС(М) . Торбеш сум Пикасо Торбеш а Македонец само по државјанство:helou:

--- надополнето ---

Kajgana Shop

На врв Bottom