Tiesto @ Метрополис Арена - 01.09.2010

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
уште ве лажа, ццц! :icon_lol::icon_lol:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Кој како милува...
Моменталниот "транс" на тиесто е толку лош што дури и на Acid да сум нема да истрипам туку ќе се накурчам и ќе си идам дома... Моменталната музика му е толку тешка гомнарија што дојде на тоа ниво да ми е мерак да ја слушам само во кафич, дури пијам кафе (читај - водка). Ееее што убав транс правеше порано типов, а види го сеа... На ништо не личи.
А башка јаде гомна за техно, а баш техното (особено hard techno) е далеку боље музика од неговиот "транс".

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.093
Поени од реакции
1.656
Моменталниот "транс" на тиесто е толку лош што дури и на Acid да сум нема да истрипам туку ќе се накурчам и ќе си идам дома... Моменталната музика му е толку тешка гомнарија што дојде на тоа ниво да ми е мерак да ја слушам само во кафич, дури пијам кафе (читај - водка). Ееее што убав транс правеше порано типов, а види го сеа... На ништо не личи.
А башка јаде гомна за техно, а баш техното (особено hard techno) е далеку боље музика од неговиот "транс".
Добро дечко зашто замараш на секоја тема, сфативме дека си премногу хаце за нас иди трипај си на твојот ultramegahardcorepsytrance и доста не замараш сите со твои теории за која музика била каква.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Тиесто е квалитетен продуцент, и толку. Имаше неколку интересни ствари што би ги преџвакал во одреден сетап, место ( не ми пречи) но ептен меинстрим стана. Една иста формула all over, така што и оној неутрален став што го имав, ми се смени. Ама пак ако кој сака нека иде ако им се допаѓа тоа неможеме ништо, сепак подобро него да се иде на Трубо и слични најниски можни срања.

И немој да поврзуваш aсид со Тиесто жити све од било кој поглед :)

Иначе да, неговиот стил е транс, ама еуро.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Тиесто го слушав во 7мо одд...сега на 18 години сосема други погледи имам спрема неговата "музика"...Али можеби ќе дојдам ради тоа што предходните пати кога ми се правеше кејфот на неговата музика не отидов ради превоз и годините кои ги имав,па ако има некој од Oхрид и е заинтересиран да оди, да се собереме со едно комбенце би било вери најс:)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Добро дечко зашто замараш на секоја тема, сфативме дека си премногу хаце за нас иди трипај си на твојот ultramegahardcorepsytrance и доста не замараш сите со твои теории за која музика била каква.
Тиесто е квалитетен продуцент, и толку. Имаше неколку интересни ствари што би ги преџвакал во одреден сетап, место ( не ми пречи) но ептен меинстрим стана. Една иста формула all over, така што и оној неутрален став што го имав, ми се смени. Ама пак ако кој сака нека иде ако им се допаѓа тоа неможеме ништо, сепак подобро него да се иде на Трубо и слични најниски можни срања.

И немој да поврзуваш aсид со Тиесто жити све од било кој поглед :)

Иначе да, неговиот стил е транс, ама еуро.
Значи да не ме разберете погрешно. Порано прилично многу го сакав и слушав Тиесто. Hell, Adagio for Strings сеуште ми е транс химна. Ама Тоа време помина. Сега дојде време на глупи downbeat песни со лигави вокали кои воопшто не личат на транс, туку потсеќаат на Гета. И не викајте дека Тиесто и Гета не треба да се споредуваат. Исти гомна се. Метрополис пак ќе биде полна со фенсери и луѓе што ќе мислат дека Тиесто ќе направи најдобра журка до сега...

PS: Тиесто ни од далеку не може да се поврзе со Acid. Тоа беше чисто онака споредба колку е лоша моменталната негова музика...

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Иако не ми се свиѓа тоа што забега со мјузик стајлот и падна на мојата листа :) , го респерктирам мајсторов и ако се укаже прилика не би го испуштил ..

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Супер за неговите ВЕРНИ фанови од по 16-17 години! Еднаш ме разочара,втор пат не планирам. КЛОШАР! :smir:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.901
Супер за неговите ВЕРНИ фанови од по 16-17 години! Еднаш ме разочара,втор пат не планирам. КЛОШАР! :smir:
Немој бе, ипак е големо име..колку и да негираш :wink: Забега у последно време,ама сепак е име

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
а колку ќе биде карта се знае нешто?????????/

S

StormRage

Гостин
е сеа немој 16-17 години... велам дека јас прво нешто моја дефиниција за транс беше Тиесто... значи прво нешто шо чув од транс беше Traffic, Adagio For Strings и Gouryella... e сега вистина дека се запусти со последниот албум, претходниот пак држеше вода... ФАКТ е дека не е истиот Тиесто... ама то шо си напрај чоекот напрај и остаде нешто... така да ќе одам (барем планирам и се надевам) и исто се надевам дека нема да ја заеба со ептен нови туку ќе сврти на старите (и то посебно Allure)... ама има време

--- надополнето ---

да то е точно моменталниов „транс“ (мада поќе ојт на хаус :) ) е катастрофа... врати се малку на Elements Of Life и таму има нешто чат пат... а старите се уметност :) Незнам колку си слушал траки од Тиесто како Allure не се многу ама се упм... исто така голем впечаток ми оставија ремиксите на Editors- Papillon и Muse- Resistance а и нешто чат пат... а како диџеј мислам дека ќе растури...
П.С. Тиесто има продуцирано Hardcore музика :) како Da Joker и имаше уште некој алијас ама не ми текнува сеа

Kajgana Shop

На врв Bottom