Oд септември Царината ќе казнува и ќе одзема возила.

Што мислите:

• Ќе се одземаат возилата.

Гласови: 18 37,5%
  • Кучињата ќе лаат ама карванот ќе си врви.

Гласови: 21 43,8%
  • Ќе се пролонгира рокот, ама на крај ќе биде како досега.

Гласови: 9 18,8%

• Вкупно гласачи
    48

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Што бидна ги пуштија да влезат од граница почнаа да запленуваат возила или?

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
не ги пуштаат да влезат, на еден мој комсија колата му остана на граница мегу македонија и србија

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
не ги пуштаат да влезат, на еден мој комсија колата му остана на граница мегу македонија и србија
Што значи една за ваму друга за таму :icon_lol:, па што доволно им е тука што се возат за странство не мора.

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
колата му остана не една за ваму друга за таму туку со бугарски таблици не го пуштија да влезе во македонија

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
ако ако... така треба... освестете се бугарофили... живеете во македонија а не во бугарија.. тука владеат македонски закони а не бугарски...

и јас сум обичен работник, немам турбо примања, ама за мене и потребите за работа имам 4 возила и ниедно не ми е на бугарски таблици... сите се на македонски таблици, поточно скопски... немам ни бугарски пасош, не ми ни треба... не си го продавам газот и името за една мочана кола...

T

Tetro

Гостин
ако ако... така треба... освестетет се бугарофили... живеете во македонија а не во бугарија.. тука владеат македонски закони а не бугарски...
Македонец сум, ама можам да ти кажам дека не е убаво да навредуваш национална определба. :nenene:

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
и во бугарија има македонци па возат коли со бугарски таблици што значи дека и во македонија ке се возат само коли со македонски таблици па вие не бугарчиња ако сакате и талибанци пишете се

T

Tetro

Гостин
@sanos_a> Ако ти сакаш со твојата кола со мк таблици да идеш до Италија на пример, дали треба да важи и за тебе да мораш да извадиш Италијански таблици? Постот ти е нон-сенс.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Колку коли досега запленија тоа ми е прашањето?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Македонец сум, ама можам да ти кажам дека не е убаво да навредуваш национална определба. :nenene:
извини молим те... процветли ме и посочи ми каде имаше навреда на национална основа? да не бркаш малку поими?

T

Tetro

Гостин
извини молим те... процветли ме и посочи ми каде имаше навреда на национална основа? да не бркаш малку поими?
освестете се бугарофили... живеете во македонија а не во бугарија.. тука владеат македонски закони а не бугарски...
Да некој човек се осеќа како Македонец или Бугарин, па и Јамајканец,..... Никој не може да му се меша како ќе се изјаснува, ниту судија во судница, ако ме сваќаш до тука.
"Бугарофили" е погрден збор за национална определба, м`кеј?

И не :nenene: Немам блгарско државјанство, ниту лична карта, ниту пасош. И не штитам ничии интереси. Само сум објективен. :smir:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Да некој човек се осеќа како Македонец или Бугарин, па и Јамајканец,..... Никој не може да му се меша како ќе се изјаснува, ниту судија во судница, ако ме сваќаш до тука.
"Бугарофили" е погрден збор за национална определба, м`кеј?

И не :nenene: Немам блгарско државјанство, ниту лична карта, ниту пасош. И не штитам ничии интереси. Само сум објективен. :smir:
терминот БУГАРОФИЛ ни малку не е погрден збор за некого туку е определба... значи ти можеш да се определиш да бидеш бугарофил. иако е големо прашањето и тешка е дискусијата за да се појасдни правилно, сепак во кратки црти може да се објасни дека бугарофил е некој што е македонец ама работи заднинско и тајно за интересите на бугарија... значи ни малку не е грд збор туку напротив, тоа е збор кој посочува одредена група (мала или голема небитно) на луѓе.. исто како и македонци, исто како и срби исто како и гркофили, србо фили или среброљупци... извини ако мислиш поинаку ама тоа е вистината... не навредив никого не па на национална основа... никогаш сум ја немал таа намера...

T

Tetro

Гостин
Извинете за оф-топиците кои ги создадовме во темата.

На темата и мое дефинитивно мислење е:
дека треба да се има јасен и дефиниран закон за возилата кои се на странски таблици. Тој закон треба да се спроведува и секој да биде запознаен со истиот.
Премногу се строги коментарите од наша страна и осудуваме без да се запознаеме со реалниот проблем, а ги осудуваме граѓаните кои си дале парите за да возат поново возило купено некаде од ЕУ и конечно да можат да стигнат од точка А до точка Б, со некој форд или опел, а да заборават на возилото кое го возел и неговиот дедо пред 30-40 години.
И сега некој му забранува да го вози одеднаш? :uvo:

--- надополнето ---

Извинете за оф-топиците кои ги создадовме во темата.

На темата и мое дефинитивно мислење е:
дека треба да се има јасен и дефиниран закон за возилата кои се на странски таблици. Тој закон треба да се спроведува и секој да биде запознаен со истиот.
Премногу се строги коментарите од наша страна и осудуваме без да се запознаеме со реалниот проблем, а ги осудуваме граѓаните кои си дале парите за да возат поново возило купено некаде од ЕУ и конечно да можат да стигнат од точка А до точка Б, со некој форд или опел, а да заборават на возилото кое го возел и неговиот дедо пред 30-40 години.
И сега некој му забранува да го вози одеднаш? :uvo:

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
@sanos_a> Ако ти сакаш со твојата кола со мк таблици да идеш до Италија на пример, дали треба да важи и за тебе да мораш да извадиш Италијански таблици? Постот ти е нон-сенс.
јас ако идам за италија со мојата кола ке идам и ке се вратам за 1-2 или 3 месеци а бугарцињата ги возат нивните коли тука со години што е сосема различно од тоа дали некој ке иде на одредено време во некоја друга земја. твојот пост е нон сенс тука напишан

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Баравте-гледајте :)

Исповадија бугарски државјанства и пашапорти за 200-300 евра, станаа „европејци“ и купија половни аута од Бугарија, ама не за да ги возат во Бугарија туку во Македонија ама како благонадежни б`лгари со бугарски регистарски таблички. Е арно ама, Македонија колку и да е банана-држава, сепак има закони кои си ги спроведува. Цврц-наздравје! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom