Дали кога би ви се пружала можност би го уништиле светот?

• Креатор на темата Креатор на темата Господ
  • Време на започнување Време на започнување
Значи еврибади дали ќе ја рокнете планетава ако ви се даде можност.
Не би, нема цел...ништо не се постига со уништување на се живо, влагаш у ист кош со оние ради кои го притискаш копчето...а ги казнуваш оние кои тоа не го заслужиле. По мене тоа би било двојна грешка со плус еден прашалник...кој сум јас да пресудам на таков начин на се што постои. Со една дополнителна дилема...дали сум дел од оние кому треба да се суди или од оние кои недолжно ќе загинат -кој да го фрли каменот.
Ги разбирам и оние кои сакаат да го уништат светот, да докажат моќ...имаше тема за едни деца кои беа доволно моќни да изигруваат Бог со едно маче.

Ohh! What does this button do?

Не бе, се зезам.
По долго размислување и спознавање на моиите умствени способности и капацитет за да ја извршам оваа задча се одлучив да не го стискам копчето, бидејќи во краен момент ми текна ако го претиснам копчето утре сабајлето ќе нема од каде за си купам бурек со јогурт и цигари.

зашто да се уништи кога може да се направи убаво место за живење? само треба добра и цврста воља.

Ај вака.
Рецимо одлучувате да не го уништите.
Знаете каков е човекот.
Рецимо за 1000 години човештвото апла се развие и почне да тероризира и уништува надвор од сончевиот систем?
Дали ви текнало на тоа дека човештвото премногу е забегано на лошата страна за да се врати на добрата?
Цело време гледате надеж.Да увек има надеж али статистиката,логиката и историјата ја истиснуваат надежта.
Фактите го врескаат она што вие не сакате да го чуете а тоа е дека Човекот повеќе уништи и тоа што го создаде го искористи за уште уништување!

Ќе го наместам копчето да се стисне само, откако ќе прекинат моите биолошки функции.:devil3::devil3::devil3:

Ќе го наместам копчето да се стисне само, откако ќе прекинат моите биолошки функции.:devil3::devil3::devil3:

А ако ти дадат утре да го стиснеш?
Мораш утре!
Нема после.
Крај.
А само ти ја имаш шансата.
Тоа е поентата на целата тема.
Пошо face it сите прво гледаат за себе.

Ај вака.
Рецимо одлучувате да не го уништите.
Знаете каков е човекот.
Рецимо за 1000 години човештвото апла се развие и почне да тероризира и уништува надвор од сончевиот систем?
Дали ви текнало на тоа дека човештвото премногу е забегано на лошата страна за да се врати на добрата?
Цело време гледате надеж.Да увек има надеж али статистиката,логиката и историјата ја истиснуваат надежта.
Фактите го врескаат она што вие не сакате да го чуете а тоа е дека Човекот повеќе уништи и тоа што го создаде го искористи за уште уништување!

Абе каква надеж за подобро човештво, какви добри и лоши страни?
Се додека има топол бурек со месо и јогурт јас ќе го сакам светот и се во него! (освен комунистите)

А ако ти дадат утре да го стиснеш?
Мораш утре!
Нема после.
Крај.
А само ти ја имаш шансата.
Тоа е поентата на целата тема.
Пошо face it сите прво гледаат за себе.

Just kidding :)
Нема шанси кога би можел да го уништам светот да го направам тоа.:pipi:

Абе каква надеж за подобро човештво, какви добри и лоши страни?
Се додека има топол бурек со месо и јогурт јас ќе го сакам светот и се во него! (освен комунистите)

А ако додека ти мцкаш родео после бурек со месо и јогурт во зграда ти се разнесе некој Ахмед или Барак реши да ја бомбардира Македонија оти на баба му од Африка и се сонило дека у Македонија има нафта?

А, го шириме нашето дејство у вселена :)
Човекот повеќе уништи и тоа што го создаде го искористи за уште уништување!
ние не сме воопшто моќни и сега и за 1000 години да срониме макар и ронка од вселената. Па и да срониме...тоа е дел од развојот на вселената.
Едноставно не сме никаков фактор ни во димензијата време ниту простор, иако тоа го посакуваме. Со копче ќе се уништиме себеси и светот нам познат, а реално светот нема да се уништи, тој ќе опстои и без нас.
Тоа го може само оној (или она) кој го креирал светот.

Не би го стиснал бе, што ви е? Толку народи со свои култури, креативност, напредок... Глејте ги малце позитивните страни.
I love the whole world :)

А, го шириме нашето дејство у вселена :)
ние не сме воопшто моќни и сега и за 1000 години да срониме макар и ронка од вселената. Па и да срониме...тоа е дел од развојот на вселената.
Едноставно не сме никаков фактор ни во димензијата време ниту простор, иако тоа го посакуваме.

Абе ние нема да ја уништиме вселената али ќе утичаме на живиот свет од вселената.
Дури и најмалата жива единка сепак е жива и е дел од вселената.
Види колку само го узурпираме живиот свет на оваа планета,зошто мислиш дека тоа во иднина ќе се смени.
Човекот одувек бил склон кон војни.
Финансираат развој на технологија колку да можат да се фалат со новите big guns.
Целиот жив свет е во симбиоза.
Се е фактор :)

А ако додека ти мцкаш родео после бурек со месо и јогурт во зграда ти се разнесе некој Ахмед или Барак реши да ја бомбардира Македонија оти на баба му од Африка и се сонило дека у Македонија има нафта?

Не смее такво нешто на мене и тоа во моето маало, оти на мене братучед ми е Зоки Гилотиња а тој е нај јак во моето маало.

Ако размислиме во тој правец, ние со секое наше движење, збор, здив...влијаеме врз светот, земјата, вселената. Доколку само еден човек загине, се менуваат полињата и движењата на фигурите и дејствата во иднина...многу ми е некако сложено, да јадам прво, да му дадам на мозоков малку храна :)

зашто да се уништи кога може да се направи убаво место за живење? само треба добра и цврста воља.

Ајде де, направи го убаво место за живеење. Јас еве во моментов имам и добра и цврста воља да го подобрам па некако не ми оди работава. Не гледам напредок. Грешка си, светот неможе да се направи поубаво место за живеење. Или ќе си го прифатиме таков каков што е и ќе си ќутиме, или ќе парадираме на сите страни за негово прдобрување без никаков резултат. Неможеш ти сама против сите на светов. face it

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom