Дали кога би ви се пружала можност би го уништиле светот?

• Креатор на темата Креатор на темата Господ
  • Време на започнување Време на започнување
Koj го мрази цел свет, се мрази и себе. Затоа, земете убијте се самите себе ако сакате да прекинете да се замарате со ебаниот свет.

хехехе:) абе кај ви текнуваат вакви теми. Јас никогаш не би го уништил светот, оваа планета е толку совршена и толку добро изградена што мислам дека нема причина да биде уништена од некоја индивидуа. До некаде кога ќе размислиме светот веќе го уништуваме, меѓутоа свесно го правиме тоа и последиците самите ќе си ги прифатиме.

Raduj te se luge , svetot konecno dojde do mir.
Nikoj nema muda da frli atomska bomba taka da prekinat e lanecot 1-va svetska vojna , 2-ra svetska vojna ........
Moze porano zgresil covekot nekogas(potkrepeno so faktite i mitovite za Atlantida) , ama sega srceto mi vika nema veka takvi raboti da ima.
A jas mu veruvam na srceto i fala bogu ne me izlazalo do sega.

Not!
Целото човештво не заслужува да биде уништено само затоа што некој имал лош ден, преку тасе му е од животот негов и луѓето околу него.
Да луѓето на планетата се лоши, немилосрдни,ѓубриња, творови и што ли уште не...ама сепак има и такви кои не се,поради кои изгрејсонцата и зајдисонцата се најмагичното нешто и уште минимум 10 причини кои престојот на планетава го разубавуваат.
Сепак имам уште многу unfinished business и планови кои треба да ги направам така да би стискала дугмиња.

Поента е да се спречи човековата рака пред да стане предолга притоа за жал уништувајки многу други видови на живи суштества.

POINTLESS!!!

Имаме систем,имаме живот и СИСТЕМ на исхрана кој функционира,ти од каде право да мислиш дека сме паразити...ај вака,ако ПРИРОДАТА го создала човекот(каков што е)тогаш се што прави човекот е ПРИРОДНО.

Јас,не знам.Сакам,а во исто време и би се плашел не оти ми е гајле за другите,туку што ќе се случи со мене по смртта(face it никој не знае)

Гледаш,тебе не ти е гајле ниту за себе тогаш...а да се плашиш од Што...јебига секако МОРА да се умре,и дали тој ТВОЈ страв...или пак Гнев поради Х причина друг да биде виновен,па ти да имаш право да судиш.

Што го генерира таквиот гнев??

И де објасни мислам некои спомнаа лајтшоу некои не-кажи за каква деструкција зборуваш....оти мораш и хемиско да користиш и биолошко и Нуклеарно оружје значи за WMD опција
-Или пак едноставно да земеме предвид дека копчето на некој начин ги убива СИТЕ ЛУЃЕ но нее и животиња,нема пожари,контаминација за разлика од WMD..сега

за каква деструкција збориме??

--- надополнето ---

cvetanovskiigor;3638031 A jas mu[B напиша:
veruvam na srceto[/B] i fala bogu ne me izlazalo do sega.

Играј Светско Првенство у кладилница.....а??

Што вели срцето??

Моето вели ЈАС СУМ МАКЕДОНИЈААА:vozbud:

Сум дел од ова општество и разбирам дека треба да дадам свој придонес...во зацвврстувањето на темелите на мојата држава....а знам и не сум единствен.

Ете моето срце што вели a и твоето вели така(апстракција од ОШО:vozbud:)???

....казна налет бе,не тепај,не кради,не силувај,не дилај отрови на младина и нема казна,оти кај нас наместо да се Поправат...криминалците излеваат попиздени:)

Еј какви п***и :pipi:

Гневни сте на светот и на вашиот удел во него и сакате да се убиете, ама не само тоа... туку и цел свет да го повлечете со себе. Ова е како да гледаш филм и таман доаѓа кулминацијата на сите срања, масакр прва класа,Чак Норис јаде ќотек... и кабелската цркнува...:vozbud:
Пенал во судиско продолжение...залет...телевизорот кврц...:( :vozbud: :vozbud: :vozbud:

What rotten sense of timing ladies & gentlemen...ај да беше 1345 година и црната чума...ама сега бе???
Најдовте на сред најзабавното да барате крај да се стави. Период во кој снемува нафта,храна,вода,плодна земја,каде се поголем глад ќе има, каде веќе во земји како Хаити и Пакистан луѓето умираат ради loadsheding or rolling blackouts и плус поради тоа што ги испосекле сите дрва во околината па температурата достига и до 50 степен. :tapp:
Таман сега ќе доаѓаат финансиски кризи едно по друго, војни, веќе почна забавата во Тајланд,Грција,Мексико, еврото и доларот идат во неповрат, peak oil, енергетска и еколошка криза, изчезнуваат куп видови,капитализмот дојде во фаза debt slavery & never ending bubble of financial bullshitting & scams, нема риби веќе во морето за ловење и уште милион други работи кои говорат дека THE END IS NIGH :vozbud: ама ме мрзи да набројувам...читав нешто за некој Кинез шо живеел 256 години...јесссс

ццц...п***и... барате крај сега да се стави! Глумејќи ха-це, знаете што следува па кенкате за брз крај наместо долго бавно мачење, take it like a men bitches :icon_cool

There`s no easy way out...:vozbud:
There`s no button...sorry to break this for you...:vozbud:

П.С.
What a place...

aurora-borealis1.jpg

aurora_hobart.jpg

:back:

П.П.С. Дури и да има такво копче (има...за уништување на екосферата за неколку часа) не би го стискал...just for the fun of it...:vozbud::vozbud::vozbud:

Оти бе мораш да допридонесеш за општеството?
Зарем татко ми ја клецал мајка ми со мислата ова ќе иде по нива следното по вода и така со ред?
Ич не ми чуе.
Не знам кај најдовте гнев во мене.
Уништувањето на планетата е логично решение.
Копчето е метафора за тебе нека биде 50 кила антиматерија или 50000 нуклеарни боеви глави или што ти ја знам.
Дали би ја рокнале?
Ја би размислил.Али логично е да се спречи,природно или не.
Тој систем за кој зборуваш го разурнува токму човекот.Постојано уништува,истребува,врши дебаланс на системот.
Кое фајде од оставање на човекот да се развие во раса која еден ден ќе тероризира и надвор од својата планета?

Ако би имала сила да го уништам светот значи би имала сила и да го променам, поради што секако би се одлучила за ова второво. Би елиминирала политика, религија, оружје (нема потреба од насилство), би елиминирала закони и забрани...секој да си го зема она што му треба и да не го спречува другиот да си го земе она што на него му треба... Секако ова би бил еден целосно нов систем, за жал нам сеуште непознат, ама како и да е и ова еден ден ќе дојде. Жал ми е што нема да бидам присутна да го видам :vozbud:

Глупост, па ова е живот.
Вакви прашања се отвораат баш поради тоа што има огромен напредок. Рим не бил изграден за еден ден така и нивото на нашата свест не може да се подигне за само неколку години. Мислам дека по многу важни прашања стануваме се посвесни и поодговорни, само што мора паралелно да се живее секојдневниот живот. Не е тоа пљукни залепи работа.
Апсолутно не би го уништил светот да ја имам таа можност. Можеби би се отарасил од некои индивидуи и би ги искоренил тешките болести, ама цело човештво...тоа е апсурд и како идеја. :)

Оти бе мораш да допридонесеш за општеството?
Зарем татко ми ја клецал мајка ми со мислата ова ќе иде по нива следното по вода и така со ред?
Ич не ми чуе.
Не знам кај најдовте гнев во мене.
Уништувањето на планетата е логично решение.
Епа сакал или неќел ти си во интеракција со општеството и еј...мораш да даваш допринос..и тоа да биде поголем од твојот родител-тогаш си успешен ген,инаку...

Значи не е логично решение на планетата по никој основ-и како прво од кај знаеш дека ќе тероризираме-со постојниве ЕЛЕМЕНТИ-мали се шансите.

е метафора за тебе нека биде 50 кила антиматерија или 50000 нуклеарни боеви глави или што ти ја знам.
Дали би ја рокнале?
Ја би размислил.Али логично е да се спречи,природно или не.
Тој систем за кој зборуваш го разурнува токму човекот.Постојано уништува,истребува,врши дебаланс на системот.
Кое фајде од оставање на човекот да се развие во раса која еден ден ќе тероризира и надвор од својата планета?

Добро а од кај ти ПРАВО да судиш кој уништува и кој прави дебаланс на Системот-дете НЕМА ИДЕАЛЕН СИСТЕМ оттука и немаш право да кукаш,башка ти кажав-човек дело на природа=природно

Незнам само зашто толку многу се чудат во врска со ова прашање, и се изненадени од одговорот. Во човеката подсвест - природа е да уништува, убива, и све друго што е деструктивно во секој поглед на човечкиот живот. Така е уште од камено доба, така било и ќе биде. Светот се уништува иљадници години, само што место копче во реалниот живот во прашање е едно животно кое се нарекува..."човек"

Кога јас би се прашувал, животните повеќе го заслужуваат човечкиот статус него ние. Да, еве ме мене пак со геј срања, right..ама па размислете? некои се смеаат, затоа што одредена личност не е како нив различен став има чуден е..ама па има и такви што се смеат бидејќи сите се исти!

Каде е поентата да пробуваш да се вклопиш, со сите сили ако си роден да се спротиставиш? Никој не е нормален, ваљда до сега го свативме тоа или не? факт е дека.....постојат многу чудни "луѓе" со заеднички интереси, што не прави ниеден од нив "нормален"

Ох и за оние со спротивно мислење, погледнете го докомунетарецот Baraka па тогаш вратете се на дискусија, да видиме тогаш дали пак копчето ќе изгледа толку COOL!?

Или пак ѕирнето го видеово само...

Доста е уништување...

Незнам само зашто толку многу се чудат во врска со ова прашање, и се изненадени од одговорот. Во човеката подсвест - природа е да уништува, убива, и све друго што е деструктивно во секој поглед на човечкиот живот. Така е уште од камено доба, така било и ќе биде. Светот се уништува иљадници години, само што место копче во реалниот живот во прашање е едно животно кое се нарекува..."човек"

Грешиш-многумина велат Општеството е причина,па и Државата(кој прави војни:)

Ние баш со способноста за СОЖИВУВАЊЕ знаеме дека нема потреба да нанесуваме штета-животиња нема таква способност.

Кога јас би се прашувал, животните повеќе го заслужуваат човечкиот статус него ние.

Нема Статус-синџир на исхрана и имај предвид дека ако го СНЕМА ЧОВЕКОТ може да снема и други видови?!?!?!?

--- надополнето ---

Каде е поентата да пробуваш да се вклопиш, со сите сили ако си роден да се спротиставиш? Никој не е нормален, ваљда до сега го свативме тоа или не? факт е дека.....постојат многу чудни "луѓе" со заеднички интереси, што не прави ниеден од нив "нормален"

.

За*би ги.

Имај свои принципи и грам етика,имај РАЗУМ и оди по твои закони каде што можеш.

Доста е уништување...

Да,ама пак болести по стока по луѓе...:toe:

Нема Статус-синџир на исхрана и имај предвид дека ако го СНЕМА ЧОВЕКОТ може да снема и други видови?!?!?!?

Во друга конотација е цитатот кажан, погрешно си го протолкувал. Нема везе, како и да е јас моето мислење го кажав, за некого погрешно за некого не.

Има една добра изрека на таа тема,

There is a little difference in people, but that little difference makes a big difference. That little difference is the attitude. Still, the Big difference lies in: its either positive or negative.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom