До сите што се глупираат: Читајте го постот па размислите уште 2-3 пати па кажете нешто.Не знам со кое право се глупирате сите кои викате дека тој старт на Пепе не е за црвен....како прво јас како фудбалски судија ви тврдам и ви потврдувам дека како непишано и како запишано правило е доколку играчот стартува со отворена копачка(без разлика дали има допир или не) е за директен црвен картон бидејќи има шанса да се случи тешка повреда врз другиот играч....примери ви се Едуардо(2008) и Лисандро(рибери случај)...секој отворен ѓон ви е потенцијален црвен,не знам зошто се понашате како од вчера да пратите фудбал кога самите ги знаете правилата.....
Искрено вечерва навивав за Реал Мадрид но од другата страна почнаа да ме нервираат страшно и двете екипи а причините ги знаете и самите...овие првите почнаа да маваат како стоки на теренот синкир ултимејт фајт гледаме на телевизија(и Марсело заедно со Рамос заслужија црвени после стартот на Пепе), а овие другиве ја претераа со лижењето и глумењето,,добро бе да му е*ам мајката толкави пички немам гледано на теренот(со извинение на припадничките на понежниот пол во форумот)..па сите освен Месси,Алвес и Чави од составот на Барселона се бувкално за вХоливуд..па толкаво лижење и толкав притисок да му се прави на судијата за непотребни фалови го нема ниту кај нас во трета лига ебаму глумците...ја заслужија победата што ја заслужија, но реално гледано ја претеруваат каталонците на големо..како и да е честито нека му е на победата и на финалето.
П.С. Месси уште еднаш докажа дека е најдобар!
П.П.С.Не знам за вас ама јас си го гледав супер дербито во снукер помеѓу О Саливен и Хигинс...каков натпревар човече..па ел класико лајна да јади
![]()
После сликава нема зборови....
![]()
12 vs 11 (-АЛБИОЛ) ...
Едно е да блокираш, друго е да идеш со ѓон. Од авион се виде дека иде да го повреди.ОК судијо ајде така нека е, значи по тоа правило никој не смее да дигне нога за да блокира или да ја удри топката...
следните два натпревари пратете колку такви стартови има и колку црвени ќе се досудат...
Моја грешка :kesa:Пепе не доби жолт картон, не кењај кога врска немаш.
такво е правилото..јас не го измислив ...ОК судијо ајде така нека е, значи по тоа правило никој не смее да дигне нога за да блокира или да ја удри топката...
следните два натпревари пратете колку такви стартови има и колку црвени ќе се досудат...
Што така мењаш мислења, според тебе и тоа на Еванс си беше оправдано ако ти текнува кога дискутиравме, како сега одеднаш ова не е ?После сликава нема зборови....
![]()
12 vs 11 (-АЛБИОЛ) ...
Сплет на околности, токму така, затоа кажав доделен беше црвен поради други две причини не само поради стартот:такво е правилото..јас не го измислив ...
Такви стартови за потенцијален црвен ги има многу во секој натпревар од поголемите лиги но судиите не се осмелуваат да покажуваат на секое црвен бидејќи во ЛШ и во домашно првенство не се суди со ист критериум и на ист начин бидејќи судиските одлуки се сплет на околности и неможиш да судиш се што ќе гледаш на било кој натпревар...
За опасен старт се добива жолт картон, а не црвен. Судијата наседна на глумата на Алвес, не издржа на притисокот од останативе рипачи и тоа е тоа.такво е правилото..јас не го измислив ...
Такви стартови за потенцијален црвен ги има многу во секој натпревар од поголемите лиги но судиите не се осмелуваат да покажуваат на секое црвен бидејќи во ЛШ и во домашно првенство не се суди со ист критериум и на ист начин бидејќи судиските одлуки се сплет на околности и неможиш да судиш се што ќе гледаш на било кој натпревар...
Не е точно ...
Добро бе ти ги знаеш правилата ????? знаеш дека секој старт со отворена ѓон е за црвен без разлика дали има допир или не????