Не треси само бре, Интер лани немаше шут кон голот па помина даље. Дали разбирате виде дека на Арсенал не му требаше да шутне?7 години по ред (од 2003) СЕКОЈ тим кој заиграл во ЛШ имал БАРЕМ по 1 шут кон голот на противникот во СЕКОЈ натпревар. Арсенал го сруши тој рекорд со одличниот напаѓачки фудбал (кој го вети Арсен) кој им донесе фантастични 0 шутеви кон голот, и два допира на топката во противнички шеснаесетник.
Arsen Wenger: "We do not have enough security to sit back and defend. You can’t go to Barcelona, play for a 0-0 and not try to score. It is also not the personality of this team."
Болд 1: Збори си за себеНикој од неутралните навивачи не ја мрази Барса, океј да не генерализирам, ама ептен чудно ми е да мразиш екипа, онака само...
Нема врска тоа, зборов ми е дека ако Арсенал сака да биде успешен во Европските купови и во Англија, мора да инвестира, Арсенал никогаш не ивестирал онака како што му заликува на еден гигант последните 10 години. Од друга страна Барса последниве 10 години потрошила сума вредна на 2 или 3 екипи на секашниов Арсенал , срам за Барса ке беше да не помине, и све тоа бла бла бла бла...
Мене друго ми е ептен глупо, црвениот картон. Дури и онака апла да се слушнеше свирчето, и Ван Перси да застанеше и онака од револт и инает (во стил демек, Е НЕ БЕШЕ ОФСАЈД) да ја шутнеше топката, пак мислам дека не требаше да му се даде втор жолт. Да немаше жолт пред тоа, океј, може да му се даде прв, ама за ситуацијава ептен смешно е да се даде втор жолт/црвен. Што е следно? Да имаш жолт и да дадеш гол последната минута за победа, да го соблечеш дресот од радост/возбуда, и иде судијата ти дава ЦРВЕН!
Исто и со Интер - Милан се случе, поради ироничен аплауз, директен црвен на Снајдер... сигурно има уште вакви нелогични реакции од страна на судиите ама тоа е тоа...
Очигледно не разбираат. Арсенал си имаше одлична стратегија: да издржат што е можно подолго и да нападнат до контра кога Барселона ќе се отвори. Грешката на Фабрегас и исклучувањето на Ван Перси одлучија, инаку Арсенал ќе беше во игра до крајот. Дури и вака како што се одвиваа работите, да шутнеше Бендтнер од прва можеше да се реши со еден потег пласманот.Не треси само бре, Интер лани немаше шут кон голот па помина даље. Дали разбирате виде дека на Арсенал не му требаше да шутне?
Лани дојде со намера да напаѓа повеќе и заврши 4:1 без помош од судијата без ништо беа растурени... Сега дојде Венгер со сосем друга намера и оправдано пошто имаше предност од првиот натпревар.
Никој не кажа дека Арсенал изиграл добро ама дали разбирате дека Арсенал имаше пласман понатаму во онаа 55та минута кога го исклучија РВП без разлика колку лошо играле.
Во фудбалот не секогаш подобриот победува го кажав тоа и пак го повторувам...
Како јас да сум го пишувал, сите мои поенти од вчера ги напишалеFirstly, did he kick the ball 'away' or did he attempt to kick it into the goal, as is the stated intention of any footballer in any football match?
Secondly, you claim he did this 'despite being flagged offside'. Now clearly he wouldn't have seen offside flag go up, as he was concentrating on the ball, and I can see no evidence that he heard the whistle indicating that play had stopped. Even if he did hear the whistle, he kicked the ball within 1 second of the whistle sounding, and in the same movement.
Frankly, Wenger is right when he says the sending off was an embarrassment to the game. The referee took no account of common sense or context in making the decision, and deserves to be strongly criticised on that basis.
As to the impact on the result, don't forget that Arsenal were winning the tie at the time of red card, irrespective of the fact that Barca had dominated first half possession. Arsenal didn't need to score again to progress, and isn't it substantially easier to defend with 11 men than with 10, not to mention being able to carry a threat on the counter? If I recall correctly, Barca dominated possession in the first half at the Emirates, but ended up losing the game.
Ultimately, who knows what would have happened, 11 v 11, in that final half hour, but to so glibly assume that Barca would have taken the game and the tie in the manner in which they did is rather simplistic, and any summary which does not convey the irrationality of the referee's decision is, to me, disingenuous.