UEFA Champions League 2010-2011

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .
Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Многу што навивавме за Барса го сакаме и Арсенал па и обратно :vozbud:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Успех е да те изберат за мен оф д меч на натпревар како Барса-Арсенал, а да не си играч на ниту еден од двата тима. Браво Бусака, идемо јако !! :bravo:

I

IBIZA SOUND

Гостин
абе нема ништо чудно тука
се знаеше од пред тоа дека арсенал ке биде растурен,но не се знаеше резултатот :smir:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Никој од неутралните навивачи не ја мрази Барса, океј да не генерализирам, ама ептен чудно ми е да мразиш екипа, онака само... :)

Нема врска тоа, зборов ми е дека ако Арсенал сака да биде успешен во Европските купови и во Англија, мора да инвестира, Арсенал никогаш не ивестирал онака како што му заликува на еден гигант последните 10 години. Од друга страна Барса последниве 10 години потрошила сума вредна на 2 или 3 екипи на секашниов Арсенал :), срам за Барса ке беше да не помине, и све тоа бла бла бла бла...

Мене друго ми е ептен глупо, црвениот картон. Дури и онака апла да се слушнеше свирчето, и Ван Перси да застанеше и онака од револт и инает (во стил демек, Е НЕ БЕШЕ ОФСАЈД) да ја шутнеше топката, пак мислам дека не требаше да му се даде втор жолт. Да немаше жолт пред тоа, океј, може да му се даде прв, ама за ситуацијава ептен смешно е да се даде втор жолт/црвен. Што е следно? Да имаш жолт и да дадеш гол последната минута за победа, да го соблечеш дресот од радост/возбуда, и иде судијата ти дава ЦРВЕН!

Исто и со Интер - Милан се случе, поради ироничен аплауз, директен црвен на Снајдер... сигурно има уште вакви нелогични реакции од страна на судиите ама тоа е тоа...

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
А примети ли некој дека Барселона можеше да даде уште 5-6 гола минимум.

Можеа во секое време да ги декласираат...

И да, лејм е да се плаче по судијата а да немаш шут на гол 90 мин.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
7 години по ред (од 2003) СЕКОЈ тим кој заиграл во ЛШ имал БАРЕМ по 1 шут кон голот на противникот во СЕКОЈ натпревар. Арсенал го сруши тој рекорд со одличниот напаѓачки фудбал (кој го вети Арсен) кој им донесе фантастични 0 шутеви кон голот, и два допира на топката во противнички шеснаесетник.

Arsen Wenger: "We do not have enough security to sit back and defend. You can’t go to Barcelona, play for a 0-0 and not try to score. It is also not the personality of this team."
Не треси само бре, Интер лани немаше шут кон голот па помина даље. Дали разбирате виде дека на Арсенал не му требаше да шутне?
Лани дојде со намера да напаѓа повеќе и заврши 4:1 без помош од судијата без ништо беа растурени... Сега дојде Венгер со сосем друга намера и оправдано пошто имаше предност од првиот натпревар.
Никој не кажа дека Арсенал изиграл добро ама дали разбирате дека Арсенал имаше пласман понатаму во онаа 55та минута кога го исклучија РВП без разлика колку лошо играле.
Во фудбалот не секогаш подобриот победува го кажав тоа и пак го повторувам...
Сите ќе се сложиме дека Барса играше лани подобро од Интер на Ноу Камп, имаше 3 пати повеќе пасови, 75% посед итн ама кој помина даље? Дали Интер мораше да напаѓа? Не воопшто му одговараше и нерешено и пораз од еден гол.. Ама плачевте вие ко пичиња дека Интер поминал и баравте грешки кај судијата а заборавате што направи Бускетс или треба да ве потсетам...

Волку нереални не се ни едни други фанови...
А такви балетани од фудбалери нема ниту еден друг клуб... Ако успеам да најдам клипови од фаулите ќе ги ставам меѓутоа тешко да најдам... уште во прва минута Клиши ЕДВАЈ го допре Алвес со тело овој се фрла во воздух како покосен како да го удрила кола и се држи за ногата... Срамота

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Никој од неутралните навивачи не ја мрази Барса, океј да не генерализирам, ама ептен чудно ми е да мразиш екипа, онака само... :)

Нема врска тоа, зборов ми е дека ако Арсенал сака да биде успешен во Европските купови и во Англија, мора да инвестира, Арсенал никогаш не ивестирал онака како што му заликува на еден гигант последните 10 години. Од друга страна Барса последниве 10 години потрошила сума вредна на 2 или 3 екипи на секашниов Арсенал :), срам за Барса ке беше да не помине, и све тоа бла бла бла бла...

Мене друго ми е ептен глупо, црвениот картон. Дури и онака апла да се слушнеше свирчето, и Ван Перси да застанеше и онака од револт и инает (во стил демек, Е НЕ БЕШЕ ОФСАЈД) да ја шутнеше топката, пак мислам дека не требаше да му се даде втор жолт. Да немаше жолт пред тоа, океј, може да му се даде прв, ама за ситуацијава ептен смешно е да се даде втор жолт/црвен. Што е следно? Да имаш жолт и да дадеш гол последната минута за победа, да го соблечеш дресот од радост/возбуда, и иде судијата ти дава ЦРВЕН!

Исто и со Интер - Милан се случе, поради ироничен аплауз, директен црвен на Снајдер... сигурно има уште вакви нелогични реакции од страна на судиите ама тоа е тоа...
Болд 1: Збори си за себе :)
Болд 2: Точно тоа е поентата, не е важно дали имало 90 000 луѓе и не слушнал или немало никој на стадион и се слушнало. Проблемот е што судиите немаат доволно чувство дека ова се многу важни натпревари и не треба да упаѓаат и да го решаваат исходот со вакви одлуки. Глупаво е на една екипа да и ги одземеш шансите затоа што играчот шутнал топка по свирежот на судијата. Екстремно глупаво е. Подобро нека стават видеоснимки и нека се суди со технологија, пошто и онака чувството повеќе не е потребно.

А никој не спори дека Барса беше подобра, дека жолт картон судијата има право да покаже и се тоа...

--- надополнето ---

Не треси само бре, Интер лани немаше шут кон голот па помина даље. Дали разбирате виде дека на Арсенал не му требаше да шутне?
Лани дојде со намера да напаѓа повеќе и заврши 4:1 без помош од судијата без ништо беа растурени... Сега дојде Венгер со сосем друга намера и оправдано пошто имаше предност од првиот натпревар.
Никој не кажа дека Арсенал изиграл добро ама дали разбирате дека Арсенал имаше пласман понатаму во онаа 55та минута кога го исклучија РВП без разлика колку лошо играле.
Во фудбалот не секогаш подобриот победува го кажав тоа и пак го повторувам...
Очигледно не разбираат. Арсенал си имаше одлична стратегија: да издржат што е можно подолго и да нападнат до контра кога Барселона ќе се отвори. Грешката на Фабрегас и исклучувањето на Ван Перси одлучија, инаку Арсенал ќе беше во игра до крајот. Дури и вака како што се одвиваа работите, да шутнеше Бендтнер од прва можеше да се реши со еден потег пласманот.

И вкупниот победник не се гледа од еден натпревар, реваншот. Првиот натпревар Арсенал го доби. Лани исто се јадеше бурек за Интер како не шутнал на гол, а заборавија дека во Милано Интер победи со 3-1, и дека на 2-1 сеуште напаѓаше. Два натпревари се играат.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
А да да заборавив Барса воопшто не заслужи картон нели???
Погледнете каде е Бусака и на крај НИШТО ама баш НИШТО ниту опомена...

Член од
30 октомври 2008
Мислења
1.046
Поени од реакции
35
сите го дрвите барса можела да дај уште 3-4 гола . оти не даде бе?
и дали во првото полувреме со комплетен арсенал барса направи шанси? освен голот кој беше поради грешката на фабрегас.
во второ полувреме 55та минута 1-1 резултато
дали барса ќе направеше и 2-1 е прашање затоа што неможеше да се опушту и да напага со сите сили затоа што контрите на арсенал ќе беа многу опасни
и сеа што се случи? го исклучуваат единствениот напаѓач на арсенал и барса има можност само да напаѓа затоа што во одбрана ќе си нема проблеми
и сите ми ги испушивте куров за пасојве на чави ... па нормално е да прави пасови ,играат на домашен терен и си кружат околу 16тник нормалн одека ќе направи многу пасови , ама 80% од пасовите се во второ полувреме кога арсенал играше со играч помалце
никој не зборува за играта на барселона се до црвениот картон , а до тогаш барса беше добро запрена!
се надевам дека ќе се паднат со реал или челзи да видат што ќе ги снајде

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Не бе, со Билан ке играат, и Ибра ке ги реши :pos:

Аман и вие ама, да падне со Реал и Челзи... со кој Реал бе? со истиот кој го силуваа? Со кој Челси? Со истиот што не може 3 победи да врзи во Премиер Лигата? :)

Готово е ова, Барса оди понатаму, фер/нефер тоа е тоа.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Анкетата може да се смени во - Кој тим има највеќе помош од судиите.

G

Gray Foxx

Гостин
Firstly, did he kick the ball 'away' or did he attempt to kick it into the goal, as is the stated intention of any footballer in any football match?

Secondly, you claim he did this 'despite being flagged offside'. Now clearly he wouldn't have seen offside flag go up, as he was concentrating on the ball, and I can see no evidence that he heard the whistle indicating that play had stopped. Even if he did hear the whistle, he kicked the ball within 1 second of the whistle sounding, and in the same movement.

Frankly, Wenger is right when he says the sending off was an embarrassment to the game. The referee took no account of common sense or context in making the decision, and deserves to be strongly criticised on that basis.

As to the impact on the result, don't forget that Arsenal were winning the tie at the time of red card, irrespective of the fact that Barca had dominated first half possession. Arsenal didn't need to score again to progress, and isn't it substantially easier to defend with 11 men than with 10, not to mention being able to carry a threat on the counter? If I recall correctly, Barca dominated possession in the first half at the Emirates, but ended up losing the game.

Ultimately, who knows what would have happened, 11 v 11, in that final half hour, but to so glibly assume that Barca would have taken the game and the tie in the manner in which they did is rather simplistic, and any summary which does not convey the irrationality of the referee's decision is, to me, disingenuous.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Firstly, did he kick the ball 'away' or did he attempt to kick it into the goal, as is the stated intention of any footballer in any football match?

Secondly, you claim he did this 'despite being flagged offside'. Now clearly he wouldn't have seen offside flag go up, as he was concentrating on the ball, and I can see no evidence that he heard the whistle indicating that play had stopped. Even if he did hear the whistle, he kicked the ball within 1 second of the whistle sounding, and in the same movement.

Frankly, Wenger is right when he says the sending off was an embarrassment to the game. The referee took no account of common sense or context in making the decision, and deserves to be strongly criticised on that basis.

As to the impact on the result, don't forget that Arsenal were winning the tie at the time of red card, irrespective of the fact that Barca had dominated first half possession. Arsenal didn't need to score again to progress, and isn't it substantially easier to defend with 11 men than with 10, not to mention being able to carry a threat on the counter? If I recall correctly, Barca dominated possession in the first half at the Emirates, but ended up losing the game.

Ultimately, who knows what would have happened, 11 v 11, in that final half hour, but to so glibly assume that Barca would have taken the game and the tie in the manner in which they did is rather simplistic, and any summary which does not convey the irrationality of the referee's decision is, to me, disingenuous.
Како јас да сум го пишувал, сите мои поенти од вчера ги напишале :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Катастрофаното судење на Бусака и наклонетоста кон Барса го реши натпреварот.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Хејтери,хејтери,хејтери.....БАРСА ИДЕ НАТАКА НЕ АРСЕНАЛ!
Идете сеа плачете си......Навијачи на реал дајте си петка.

Kajgana Shop

На врв Bottom