WIMBLEDON 2010 (21/06-04/07)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.997
Поени од реакции
16.467
2-2 Надал-Хасе
Во петтиот сет е 4-1 за Надал...изгледа ќе напраи тотален пресврт Рафа.
Но оваа игра не гарантира нешто повеќе на Вимблдон.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И тоа е Надал, дами и господааа....:vozbud: Имаше мала криза, ама се врати само како што он знае! Па тооооооооо бе масторе!

С

сашенко

Гостин
Играта во 4 и 5 сет гарантира многу ама фактот дека изгуби 2 сета ме плаши хех.Не смее да си дозоли вакво нешто Надал ако сака да нарави нешто годинава на ВИмболдон.Мареј само ги оравда очекувањата(моите и ги надмина).ИНа4е Федерер и Надал малку ме разочараа зашто не очекував ваков старт од нив двајца-моите фаворити за финале...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро бе луѓе не знам шо се разочарувате. И Федерер и Надал, сепак се само луѓе... башка и другите тенисери не се за потценување, затоа што штом некој стасал до Вимблдон значи дека го бива. И тие се борат. Не знам шо се воодушевувате толку на Мареј. Ако тепаш натпревари 3-0, не значи дека си најдобар.

С

сашенко

Гостин
Абе сепак ке гледаме финале федерер Надал сигурен сум.Имаа тежок старт ама ке се опраат...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мала криза имаше Надал но веднаш се врати.Тоа е,никој не е слаб па можеш лесно да поминеш,мора залагање.Да ги поздравам уште еднаш Иснер и Махут стварно треба да се наградат и двајцата за оваа историја што ја испишаа во тенисот.:cuc:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.997
Поени од реакции
16.467
Абе сепак ке гледаме финале федерер Надал сигурен сум.Имаа тежок старт ама ке се опраат...
:nenene:

Teшко, тешко.
Мада залажува играта на Енди Мареј, ама суеште не е кадарен за да игра во финале...се форсира премногу.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Батали фудбал, кошарка. Ма каков маратон и десетобој. Не е хумано тоа што може да го поднесат организмите на овие двајца тенисери.
Излишни се статистиките дека Меси трчал по 13 километра на утакмица.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Значи имав добра прогноза,гледаме убав тенис.
Дефинитивно ова се најимпресивните први кола кои некогаш сме ги гледале,долго ќе ги паметиме Иснер и Махут,но и мора да се признае тенисериве општо немаат репсект за фаворитите играат со сета сила и прикажуваат одлична тениска игра.Денес срце ми застана кога видов дека Надал губи,језда се врати ама сето ова само наговестува дека патот до финале на Надал и на Роже нема да биде воопшто лесен.
Па и Содерлинг денес беше доста убедлив на терен на кој не е најубедлив така да бројов на фаворити молкум се зголемува.
Но сепак, VAMOS RAFA!!!!

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Значи стварно ретко може да се види таков меч,како што изиграја Маху-Иснер..свака им част! И мислам дека никој од нив не побарал ни лекарска помош,толку ли биле спремни :raz: :)
А инаку,до сега се си оди онака како што е предвидено т.е победуваат фаворитите,и уживаме у нивните игри ! :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Кога се прегрнаа на крај преку мрежата, priceless :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
Па добро бе, Надал не е луд да се троши со овој, му падна малку играта, но гледате кога се врати 6-0, и 6-3. Нормално ако запне малку готов е овој, мора да се чува за понатака, дај размислете малку не буејте.
И не се чува само Надал туку и сите другите тенисери што се освојување фаворити де, затоа не се разочарувајте од нивните игри иаку победуваат тесно.

Браво и за Иснер кој конечно го доби натпреварот, не ми се веруваше еј! хаха. Се исцедија!

VAMOS RAFA!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Па добро бе, Надал не е луд да се троши со овој, му падна малку играта, но гледате кога се врати 6-0, и 6-3. Нормално ако запне малку готов е овој, мора да се чува за понатака, дај размислете малку не буејте.
И не се чува само Надал туку и сите другите тенисери што се освојување фаворити де, затоа не се разочарувајте од нивните игри иаку победуваат тесно.

Браво и за Иснер кој конечно го доби натпреварот, не ми се веруваше еј! хаха. Се исцедија!

VAMOS RAFA!
Конечно некој што ја користи главата.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.997
Поени од реакции
16.467
Ѓоковиќ убедлив против Монтањес, брзо и ефикасно ќе го заврши дуелот. 4-3 во третиот се надевам и последен сет. Во првите два беше убедлив со 6-1 и 6-4
Барем според очекувањата. :smir:

--- надополнето ---

И третиот сет заврши со 6-4 и со победа на Ѓоковиќ со 3-0 во сетови.
Интересно Џон Иснер загуби од Де Бекер со 3-0 во сетови, експрес дуел :):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom