Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
^ :pos:
E вака ебаго, ем со кеф ти го читам постов, пошо пократок тро, ем ме изнасмеј :)

@Типосан

Размислувај бе пред да напиеш нешто, не умарај ко курва пред МТВ, разгледај малце како играле Интер на времето со трансфери, разгледај малце што се случувало кога имале само една трансфер цел без алтернативи, разгледај малце што направија кога сакаа да го доведат Лампард.
одкај знаеш ти какви се тие пред МТВ?
attachment.php

поситна слика, очите да ви истечат, и Деко раката да го здоболи!

абе синче
не ми е мене дојдено со тебе да го тупам овде
САКАВ ДА ТИ КАЖАМ дека ФЕР ПЛЕЈ НЕ ПОСТОЈ
ти на сите ни докажуваше овде дека челзи,мелзи,интер не трошеле
Никаде не оспорувам дека намалуваме со трансфери се со цел за помал минус
ама тоа нема никаква врска со ФЕР ПЛЕЈ
морати ги намалува трошоците и сака да гради нов стадион со цел да го стабилизира тимот финансиски а не поради фер плејот
Е за ова ти зборев, извртуваш работи, а што е најтрагично, на крајот, го тераш муабетот кој и јас тука го имам зборувано.
ФФП не е стапено во сила, тоа го имам потенцирано у мои постови, остантото веќе го кажа и самиот, зашто Интер е поанемичен од порано.

Од друга страна за Челзи, Абрамович после Шева прекина да инвестира ко порано, од 2006 го нема ова направено, да даде огромни суми за 1 играч, кога ќе собереш Се, Интер и Челзи имаат исто дадено во последни 4-5 години за играчи, сега што се реши повторно на ваков потег али па донесе ѕвезда, меч со 2 оштрици зашто е injury prone играч, но ако има спротивна кариера во Челзи од онаа на Шева, овие пари дадени за него ти гарантирам дека за година дена ќе се вратат.

--- надополнето ---

одкај знаеш ти какви се тие пред МТВ?
Попладне аплицирав за пасош и лична карта. :D

и сеа постој тој фамозен фер плеј? :vozbud:
Самиот си одговори
Никаде не оспорувам дека намалуваме со трансфери се со цел за помал минус
за откако ќе стапи во сила, да се деси тоа што сам рече.

Еве, тргни од тоа дека Морати зема играч за 12м евра плус Бијабијани, играч за кого на времето знаеше да даде и 20м евра. Сампдорија барале 16 плус Бијабијани, Бранка отишол на варијанта take it or leave it со 12, затоа Гароне пред камерите на Скај Италија беше нервозен пред просториите на Интер ( па почна да се шпекулира дека зделката ќе пропадне ). И после додај Се младо што донесоа, кога они имале ваква политика ? Никогаш ...
Свртен е еден нов лист се со цел да си влезат порастеретени во ФФП бидејќи колку подобро стојат на финансиски план толку подобро ќе дејствуваат во иднина на трансфер маркетот, Порто, Манчестер, тоа на пример ти се тимови кои одат на buy low sell high стратегија со тоа што Фергунсон некогаш знае да го заобиколи тоа ( Фердинанд, Бербатов ), ништо чудно и Интер да тргне делумно по тој пат во случај да создадат јака основа при наредна смена на генерации.

п.с. Затоа и Морати инсистираше за Леонардо со години, затоа и сега го доведе во екипа, затоа и во иднина во случај да не задоволи како тренер, ќе му биде дадена друга функција во екипата ала Бранка, за да се врбуваат таленти од Бразил.

пред да прашате зошто морати ТРОШЕЛ сеа а не летоска, еден поглед на трансферите и ќе видите дека батето фактички уштедило 12М (земал 53М, потрошил 41М), плус имавме и лани (13М) затоа и загубата така драстично се намали, а ако споредиме со претходни периоди 08/09=-49М, 07/08=-22М, 06/07=-15М.
зар сакате да сме ко идијотине ливерпул кои спискаа 50-60М на двајца играчи од кои едниот играл само во хоалндско првенство, а ЛШ елиминации само на телевизија има гледано, а другиов до лани у 2ра лига играше.

10/11: Пацини 16,7, Ранокија 16,3, Кутињо 3,4, Бијабијани 4 ----- Бијабијани 6,1, Крхин 2,4, Хименез 3,3, Кварезма 6,4, Бало 26, Бурдисо 7

П.С. Бројки во фунти, според transfermarkt

пред да прашате зошто морати ТРОШЕЛ сеа а не летоска, еден поглед на трансферите и ќе видите дека батето фактички уштедило 12М (земал 53М, потрошил 41М), плус имавме и лани (13М) затоа и загубата така драстично се намали, а ако споредиме со претходни периоди 08/09=-49М, 07/08=-22М, 06/07=-15М.
зар сакате да сме ко идијотине ливерпул кои спискаа 50-60М на двајца играчи од кои едниот играл само во хоалндско првенство, а ЛШ елиминации само на телевизија има гледано, а другиов до лани у 2ра лига играше.

10/11: Пацини 16,7, Ранокија 16,3, Кутињо 3,4, Бијабијани 4 ----- Бијабијани 6,1, Крхин 2,4, Хименез 3,3, Кварезма 6,4, Бало 26, Бурдисо 7

П.С. Бројки во фунти, според transfermarkt
Ти се разбираш од основните поими во економијата, профит и загуба.
Остај оваа сезона, кажи наредната колку ќе намалиме во загубите, и колку ќе зголемиме во приходи со однос на оваа :) (од прилика)
едит: Лошо го поставив, мислев на крајот од оваа сезона(2010-11) споредбено со сезоната 2009-10.

а да ми кажеш ти мене колку ќе биде нафтата другата година ова време ... па да напраатм Џорџ Сорос финта...

искрено мислам дека како што тргнале ќе ја преполоват годинешнава загуба, али многу важно е до каде ќе тераат у ЛШ ... односно колку после баерн :-)

тоа помал минус не го мислев за фер плеј туку за да се стабилизира клубот на финансиски план т.е да не оди во минус нон стоп
значи според мене нема фер плеј и можеше уште летото да се пазари некој играч
не оспорувам се што кажуваш ама факт е дека ти фер плејот си го свати премн сериозно
дури и сеа викаше дека нема да потрошат пари па еве над 20 милиони фрливме што и не е баш малце за овај период
значи ако сакавме можевме уште летото
а сега ги купија играчиве оти виде морати на какво дереџе стасавме и мораше да се купува нешто
летото не беше повреден самуел и снајдер ,милито беше во добра форма и затоа ништо не се купи,сеа се купуваше оти се мораше

Дечки мала дигресија: Ибра вечерва два пати ја погодил пречката (не гледав, читам нешто) и двата пати на семафорот се појавило ова:
6c2058481b7ea9b783441f041503c294-62394-1296602929.jpeg

Некој е нестрплив... :pos:

Продолжете сега...

абе тој двапати е погоди со еден шут :)
да не си речиш два пати грешка напрајле на семафоров :) една иста ситуација е во 50та минута

Кој има храброст да им честита на комшиките празник? :)

Јас не сакам, зошто знам што ќе ми вратат. - „Види ја табелата па ќе збориме“ или „7 титули во ЛШ“.

абе тој двапати е погоди со еден шут :)
да не си речиш два пати грешка напрајле на семафоров :) една иста ситуација е во 50та минута
Е веројатно е така, гугл транслејт пак ми е лут нешто. Во секој случај, работава била не умри магаре до зелена трева... :)

--- надополнето ---

Кој има храброст да им честита на комшиките празник? :)

Јас не сакам, зошто знам што ќе ми вратат. - „Види ја табелата па ќе збориме“ или „7 титули во ЛШ“.
А што празнуваат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom