- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 17.108
- Поени од реакции
- 16.759
Ти од кога почна да навиваш за Интер, чисто информативно ме интересира, 2006 летото ?
Koга си почнал ти, тогаш сум почнал и јас 1-2 години -/+ ..98/99, ако поточно те интересира.
И не ми беше тоа муабетот дека Интер никогаш не направил голем трансфер т.е не фрлил Морати толку пари, поентата ми беше во тоа што ти се вадиш со ФФП, па за тоа не сме купиле некој играч од 20 милиони(немора од 60мил. за мене тоа е преценување големо, па и Меси да биди).
И ти ако си задоволен од Јамаха(демек ќе се праело лом со негови дресови во Азија, па нека купи ѕвезда Морати, нема потреба од Азија и во Европа ќе праи пари со дресови) или од Пацини(кој изигра само една утакмица и одма ве воодушеви), незнам што да ти кажам...не дека не сум навикнат јас на купување на анонимуси(читај некој си играч од Сиера Леоне, Јапонија, Тунгузија.), но во овие 12-13 години сакам во Интер да заигра играч од типот на Торес, Агуеро, Меси (океј претерувам тука

И целиот муабет ми е за ФФП и тоа дали клубот може да троши пари или неможи, го даде за пример ти Абрамович, ете тој денеска фрли над 80мил. евра, со што правилото/законот за ФФП паѓа во вода (штедењето), а не тоа дали Морати ја направил грешката со Бенитез, нема потреба од мешање на Бенитез секаде...нели минато е. (ваљда повредата на Лусио не е резултат од неговата работа).