Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Поентата ми беше дека колку што Меси заслужил златна топка, или колку што Иниеста заслужи место пред Снајдер ( поприлагодно у муабетов ), толку и овие тројца заслужиле да бидат ставени пред Серџо, или Сторари, сеедно.
Така да, да, контрадикторен си али глупо е да ти барам постови, си знаеш и самиот, ако за тебе голман што прави аматерски грешки 2 најважни мечеви у сезона е најдобар во Серија А, за мене не е, енд оф стори, се знае епитетот најдобар кој може да го има, у секој случај, не една од можните причини што Интер лани ке останеше со титула минус, у пакет со Мунтари, Балотели и ИФФ.
И самиот Мурињо, барај му изјави ако не те мрзи, кажа дека губеле бодови по нетипични грешки на тимот а ова го кажа по нерешениот со Фиорентина, меч каде Цезар ја направи и втората грешка по онаа со Рома во рок од 2 недели, каде тимот прими гол а со тоа и изгуби драгоцени бодови а и првото место на табела.

Да беше Цезар голман на Јуве, со исти такви изданија, и ти ке беше со овој став, али за разлика од тебе, не терам на чакии за некој само ради тоа што е играч на Интер. :)
Реално глеам, претерано ќе е он да биде прогласен за најдобар, зашто не беше колку и да се трудиш да ме убедиш у спротивното, смешните интервенции и паѓањето на топка од раце по млак удар у секој случај не можеш да му ги избришеш. :smir:

п.с. Да дополнам само, ти тврдеше дека Цезар е најдобриот голман на светот, па видовме колку се закити со таа награда ... чисто информативно, да те потсетам и ја тебе нешто, кога веќе наградите ти се мерило, гледам колку си бил у право. :D

грешка на цезар што ми зеде добивка од 420 000денари :@

Syn ти колку мечеви на рома гледаше лани???????? Сигурно и Серџо грешел или цела сезона ни една грешка немал :helou: .

Серџо од друга страна на пример со Лацио, кога они беа први на табела, фати пенал при 1-0 и ги извади Рома кои подоцна победија, беше сигурен,

И Цезар бранеше пенали и многу пати не спасуваше.
И јас викам дека Серџо требаше да биде у топ 3 :toe:

--- надополнето ---

грешка на цезар што ми зеде добивка од 420 000денари :@

иди барај му ги пред куќа :toe:

Провери пак за видеата.
.

Да, стои кај „Видео“ и после „Нови“, ама не стои веднаш кога ќе се оди на сајтот, т.е. да се пушти видеото директно од сајтот. Таму стои уште она од натпреварот со Катанија.

Нејсе, вие си знаете.

Syn ти колку мечеви на рома гледаше лани???????? Сигурно и Серџо грешел или цела сезона ни една грешка немал :helou: .
Претпоставка ... сигурно и Серџо грешел али не дека сум начекал такви пацерај од киксови, али 100% згрешил.
Па ако одиме по оваа твоја логика, тие грешки на Цезар такоџе не беа единствени, еве сега ми текнува и на киксот со Катанија кога направи пенал у 90та, али тој не го спомињам зашто тогаш Интер веќе го имаа добиено мечот, 2-0 водеа јес да со таа грешка овие колку толку се понадеваа на бод.

Алудирам на убер клучни мечеви, затоа ти го спомнав мечот со Лацио зашто тогаш Рома беа први, имаше уште 5 кола до крај, не ми текнува точно, тоа беше единствениот меч каде Рома имаше најголеми шанси да загуби бодови. Ако бараме ситници од грешки ќе ги најдеме кај сите, али ако бараме грешки во најважните мечеви од сезоната, тогаш тие ќе ги најдеме кај Цезар.

Реков, Цезар заедно со Буфон се најдобрите голмани во Италија, нема тука дискусија, исто и Маикон, он е најдобар бек во Италија, и за тоа глупо е да се дискутира, али пример еве овој последниов беше дупе оваа полусезона и од него голем број од просечни играчи изиграа подобро. Истото важи и за Цезар.

Напунивте 2 страни со оној сероњата Серџо, бранел добро , па гајле ми е, ние да си гледаме за наш Цезар и знаеме дека Серџо неможе на ноктот на Цезар да му се фати.
http://www.fcinternews.eu/gaston-ramirez-intrigues-the-nerazzurri/ <- Gaston Ramirez

Да не знае некој дали го има со англиски превод тоа ,,филмот" од скај што излегуваше???

Да беше на располагање Кутињо би го ставил он да биде позади Милито и Ето,баш да видам што топки ке дава.Иначе она за Суљо само обична шпекулација или?

Ни отиде и Скули,чоекот де играч на интер сум,па се поздравуваше со навивачите летоска,де на лацио,де на џенова,нема да ме зачуди и овој пат да си остане у џенова :pos2:

Јонзе, Буфон и Перуци и беа прогласени за најдобри, во тој контекст не се гледа кој е само шампион и слично, во Италија во мал милион наврати за најдобри биле прогласувани играчи кои не биле дел од шампионот, или тренери, ко Алегри.
Ако добро ги памтиш сезоните на Буфон и Перуци ќе знаеш зашто биле и најдобри, ретко кој негодуваше тогаш за тоа, поготово за Перуци кој со Лацио ко што реков, чуда си правеше таа сезона, фантазии беше.
Интер од друга страна немаа никаква конкуренција, какви чуда какви бакрачи жити све праел Цезар, поготово првата сезона по Калчополи :), 22 бода предност имаа Интер ебаго, Рома 2 години им беше најсериозен кандидат, Рома ...

--- надополнето ---

И Касиљас е нумеро уно у Свет, Цезар за ЛШ стриктно, за Италија ќе видиме ... нема да бидам изненаден Сиригу да биде прогласен, игрите од лани го направија и репрезентативец.

Да ти кажам искрено фифа наградите од оваа година никад веќе нема да ми бидат мерило за ништо , а Цезар слаб нели , нјдобар у лига на шампиони , најверојатно ќе биде најдобар и у Италија и за најдобар на свет моментално изглеа ќе мора да го прогласат и најдобар у Лига Европа па да ја добие таа награда за најдобар у свет , друг нема
Пак ќе ти кажам како што праевме муабет тогаш , не ги оспорувам квалитетите на Буфон и Касиљас ама според пркажаното во лига на шампиони и серија А за изминатата година најдобар у свет е Цезар , каде што веќе за лига на шампиони доби награда . Еден месец на светдко не е мерило за тоа како ја одбранил цела година

--- надополнето ---

Самуел Ето за Интер канал

he Cameroon star then reveals a dream of his: to become Inter coach one day, but only after ending his career in Spain: "Yes, I'd like to go back and play my last year in Mallorca, the team that gave me the chance to break through. In this world of football we live in, they helped me become a man and I can't thank them enough for that. That's why I hope that my last smile as a player will be with Mallorca. Because that's where I smiled for the first time. After that I'd like to come back here and coach Inter

Да ти кажам искрено фифа наградите од оваа година никад веќе нема да ми бидат мерило за ништо , а Цезар слаб нели , нјдобар у лига на шампиони , најверојатно ќе биде најдобар и у Италија и за најдобар на свет моментално изглеа ќе мора да го прогласат и најдобар у Лига Европа па да ја добие таа награда за најдобар у свет , друг нема
Пак ќе ти кажам како што праевме муабет тогаш , не ги оспорувам квалитетите на Буфон и Касиљас ама според пркажаното во лига на шампиони и серија А за изминатата година најдобар у свет е Цезар , каде што веќе за лига на шампиони доби награда . Еден месец на светдко не е мерило за тоа како ја одбранил цела година

Не е мерило според кајгана член, мерило е за оние кои се задолжени за ова и се експерти од таа област, ако ФИФА наградата не ти е мерило од годинава, иако тоа благе везе немаше со балонот, зашто и Снајдер беше прогласен за најдобар на своја позиција од страна на Фифа сезонава, нејсе, тогаш ваљда мерило ти е таа од лани, или од пред 2 години, каде повторно Касиљас царуваше.
Светското првенство у џеб го става она што Цезар лани го направи у ЛШ, би требало тоа јасно да ти е, тоа е врвот во фудбалот, нит ЛШ нит Европско Првенство, нит Копа Америка нит ништо, Светското Првенство е кока кола за останативе.

За таму и самиот знаеш каков беше Цезар, просек, ништо повеќе, а ако е најдобар нели, и таму требаше да брилјира а он потфрли, ќе се согласев со тебе за него али да поминеше таму на ниво, а не да киксира, прими глуп гол од, кхм, Северна Кореа, топкa коja голман од светска класа ко што е и он мораше да ja фати, нејсе, тоа да го тргнеме на страна, згреши во нокаут фаза и кумуваше за испаѓањето на Бразил, е ова за тебе ако е доволно за да биде најдобар и за таа година, за оние од '' горе '' не е, зашто ко што ти реков, Светското Првенство е Монт Еверест у фудбалот, скалила над све останато.
Штета ( за него ) што му се погоди истово во година кога освоија тројна круна, да не беше ова натпреварување тогаш ќе ја добиеше и наградата од ФИФА, али јебига, на најсилното светско фудбалско натпреварување, '' најдобриот '' потфрли дебело.

Не е мерило според кајгана член, мерило е за оние кои се задолжени за ова и се експерти од таа област, ако ФИФА наградата не ти е мерило од годинава, иако тоа благе везе немаше со балонот, зашто и Снајдер беше прогласен за најдобар на своја позиција од страна на Фифа сезонава, нејсе, тогаш ваљда мерило ти е таа од лани, или од пред 2 години, каде повторно Касиљас царуваше.
Светското првенство у џеб го става она што Цезар лани го направи у ЛШ, би требало тоа јасно да ти е, тоа е врвот во фудбалот, нит ЛШ нит Европско Првенство, нит Копа Америка нит ништо, Светското Првенство е кока кола за останативе.

За таму и самиот знаеш каков беше Цезар, просек, ништо повеќе, а ако е најдобар нели, и таму требаше да брилјира а он потфрли, ќе се согласев со тебе за него али да поминеше таму на ниво, а не да киксира, прими глуп гол од, кхм, Северна Кореа, топкa коja голман од светска класа ко што е и он мораше да ja фати, нејсе, тоа да го тргнеме на страна, згреши во нокаут фаза и кумуваше за испаѓањето на Бразил, е ова за тебе ако е доволно за да биде најдобар и за таа година, за оние од '' горе '' не е, зашто ко што ти реков, Светското Првенство е Монт Еверест у фудбалот, скалила над све останато.
Штета што му се погоди истово во година кога освоија тројна круна, да не беше ова натпреварување тогаш ќе ја добиеше и наградата од ФИФА, али јебига, на најсилното светско фудбалско натпреварување, '' најдобриот '' потфрли дебело.

Ми ги вадиш зборивите од контекст , да не ти вадам мои цитати каде ја зборев за Цезар за изминтава година , а не за годините наназад , убаво се сеќавам што сум зборел и стојам позади тоа
Играч што е прогласен за најдобар у ЛШ и еве у тројцата у Серија А , тогаш тоа е тоа . За најдобар на свет за изминатава сезона беше позади Касиљас , само поради светското
Твојот Жулио Серџо го нема нигде , не постои , се изгуби , со Меси ги бараат двајцата , подобриот од Цезар за Серија А според тебе

Ти си роден за политачар , ако не студираш ова , си ја утнал професијата , веруј ми

Translation:

Pre-Match training session today for the whole group of match ready players, the team worked with Leonardo for a little more than an hour to prepare the match against Cesena, Thiago Motta, Samuel, Snejder, Julio Cesar and Suazo trained separately in the morning and the afternoon to recover from injuries. Coutinho trained with the rest of the group as he is getting better.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom