D-r-ot
од поликлиника
- Член од
- 8 јануари 2009
- Мислења
- 3.360
- Поени од реакции
- 941
Голем ти е постов, не можам да го најдам тоа што сакав да те цитирам. А сакав да те цитирам за Сантон...Nema covek (osven ako ne mu e rodnina) sto posle poslednite 2 natprevari ke go brani Materazzi. Ili treba da si slep, ili ne si gi gledal natprevarite pa onaka samo nagagjas. Covekot ne znae da igra, porano bese mlad, imase kondicija, fizicki bese kako zivotno i so toa kompenzirase, sega ni visinata ne znae da ja koristi, Krespo igrase kako macka so gluvce so ovoj.
Na hartija, Parma pojaki od nas bea vo napad, zatoa i ne me cudi ovoj rezultat. Krespo na Pandev moze da mu e zen master, Giovinco na Santon za krilo isto taka moze da mu e zen master, e sea Bambini iznenaduva poslednive 2 utakmici, izgleda deka sepak so inka moze da ti turat pamet vo glata, samo me cudi sto tolku mu e po kejf da dribla koga ne znae, site gi pominuva blagodarenie na svojata nenormalna brzina, da imase malce kontrola nad topka ke bese nezamenliv, ama nema.
Ne mozam da go sfatam krofneto, sto mu bese fintava so rotacijava na Santon, ednas levo krilo, posle desno krilo (mnogu kratko), posle bek (nekoi 5-6 minuti) koga Inter igrase nekoja si cudna 4-4-2 formacija, kako prvo Santon ne e za toa, kako vtoro SANTON NE E ZA TOA. Ne znam kako e mozno eden obicen navivac da gi poznava igracite podobro od trenerot. Koja e logikata Santon-Pandev-Bambini, koga se mozese Pandev-Alibek-Bambini, so toa sto ke se dobiese na iskustvo, i na realizacija, siguren sum Alibek podobro ke se snajdese, ovoj Pandev kako me nervirase samo, celo vreme ofsajd sedi, koga ke dobije topka, odma probuva so grb da se vrti za da si ja cuva i da podava, a koga ke podava me unistuva za sutevite negovi da ne kometiram, ke povtoram samo toa sto pisav na predhodniot post koga ja promasi sansata i koga se smeese :uvo:
Syn rece deka golovite na Deki bea navidum na sreka, ne sakam da se mesam vo toa, ama gol si e gol, tie barsa muabeti deka gol treba so akcija i takvi muabeti ne palat, ne deka sum zadovolen od igrata, ama gol si e gol, pa makar i avtogol ili so raka ili topkata ne ja pominala linijata, ako sudijata svirne gol, gol e. Poleka so hejtanje
Formacijata nekoj ja razbra ili samo jas se obiduvav da ja desifriram? Znaci sekoi 6-7 minuti se menuvase, ednas Snajder e napagac, posle Pandev e, potoa dvajcata se, za Santon komentirav pogore, istoto i so Zaneti primetuvav... Krofnata mora da sfati deka ovie igraci ne gi biva za toa, mora da sfati deka na raspolaganje nema K.Ronaldo i Messi, nego ima igraci edno nivo podolu.
Pobeda si e pobeda, ako napocetok na sezona se nervirav na pobedite so bedna igra, pojke ne se nerviram deka podobro vaka nego da zagubime ili nereseno so ekipi kako Parma.
p.s. Giovinco epten mal bil be, Snajder kako dzin bese pred nego
Ubavo mu naprae, Rui i Mur i cela kompanija, kolku i da napravile za Inter, ne se poveke Inter, Rafa e Inter
Zatoa Rui da si gleda vo Real da ne se mesa mnogu, deka mnogu lesno e da zboruvas od nastrana, ne deka ne zasluzuva ova sto mu go rece, ama drugo e koga ke go rece Morati ili nekoj vnatresen, drugo e koga nekoj od nadvor ke jade.
Ја смени тактиката од 4-2-3-1 во 4-3-1-2. Сантон отиде како бек, а Занети влезе во средината, заедно со Камби и Деки. Снајдер беше пред нив, а Пандев и Биабијани во напад, иако Биабијани повеќе се откриваше по страните, а нашиов остануваше во средината.
Така тимот играше подобро, а и како што кажа Рафа на интервјуто сакале да го маркираат Џовинко кој бил многу брз и правел проблеми. Тимот играше многу подобро со тројца во средина и Снајдер пред нив. Бидејќи вака претходно со двајца дестриуктивци, брзо ја прескокнуваа средината овие млекариве. Најверојатно на ова се реши бидејќи и Матераци беше камен во одбрана...