Веќе ме мрзи на секое да ви обасјнувам на секое што ми е всушност поентата со тоа потрошени....јас тоа го напишав за Занети/Камбиасо и Станкович кои играта кај најклучниот дел од тимот и на овие играчии му паѓа 70% од работата во натпреварот и за одбрана и за креирањето на акциите..а како што можете да заприметите тројцата се веќе во поодминати години односно и не се толку брзи како порано и не се воопшто константни(годините си го направија своето)..имаат премногу натпревари изиграно во оваа сезона посебно и плус немаме замена за тие позиции па мора Бенитез да ги игра на секое...
И тоа се изразува на играта на Снајдер и на комплетниот напад кој нема никаква подршка, а па како што можам да заприметам во последно време Камбиасо и Занети противничките играчи ги претрчуваат на секое и тука страда и одбраната и нападот и плус тоа што немаме замени за нив(Марига,Мота,Суљо)......тоа ми беше поентата со зборот потрошени!
Нопе,не се согласувам дека Занети не е брз како што беше пред неколку месеци.Или Камби.Ни за креирањето на акциите.Камби знаеше да креира акции ли до сега па сега одеднаш не знае? Ни знаел,ни ќе знае..
На играта на Снајдер се одразува тактиката на Бенитез а не неспособноста на Камби и Занети(Да,Занети не е добар у средина ама Занети не ни треба да игра во средина него како бек) да ја градат играта.
Нели го гледаше шампионскиот Интер? И малите екипи често не напаѓаа т.е многу лесто доаѓаа до нашиот гол,што и беше поентата.Игравме многу длабоко,сите стоеа пред наш гол,дури и крилата.И сега тука настапуваше одбраната и Камби/Деки/Мота,со нивната вистинска работа,одземање топки,а не градење игра.Кога противниците грешат/им ја зимаме,топката одма се дава на Снајдер кој од наша половина ја почнуваше контрата,кој даваше убиствен пас до Милито/Ето (повеќе Милито) кои ќе поминеа 1 или 2ца и ќе реалзираа.
Еее,почнав да ја опишувам играта на шампионскиот Интер,играта која е ептен различна од она што го играме сега,со истите играчи кои незнаат да играа така.
А не сега додека Камби пробува да ја гради играта и Лусио и Самуел стојат на центар,противниците ни создаваат убиствени контри и не пунат.Значи не бива да играме така,не со овој состав.Составот си беше таман за тактиката што ја игравме,само крофната требаше да си продолжи тоа што беше почнато.
Ама и да продолжеше,не е само тоа проблемот.Проблемот е што и незнае да ги мотивира играчите,прави без врска измени/го бира тимот,прави милион грешки..значи со кратки зборови,крофната е катастрофа.
@ Syn
Инлер,Инлер,тоа е тоа што ни треба во средина.И веројатно ќе го земеме.
А за дупките,зборам за дупките од нападот.
Балотели,3иот стрелец на Интер си отиде,резервата на Интер која често влегуваше за да не вади т.е да дава голови кога Пандев беше дудук,а и си остана (колку голови има дадено,2 на 50 натпревари?)
Тогаш имавме резерва која не вадеше кога ни беше потребно,сега немаме ни тоа.А уште имаме дудук у прв тим кој треба да го замениме (еве кажи ми,дали Пандев треба да игра у прв тим на Интер?)..а и нов дудук се надѕира,ти викаш дека Милито ќе се врати ако дојде нов тренер,ја мислам дека нема,ама ќе видиме,не се знае..
Но како и да е,ни треба барем 1 нов напаѓач,ЗА ПРВ ТИМ.