Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Тогаш немаше потреба да го земаат, си го имавме Бурдисо. Ќе наместиш ултра-дефанзивна тактика и Бурдисо ќе ги јаде :pos: Дај не заебавај, Лусио имаше 1на1 работа со Дрогба и Ибра колку сакаш. Тука нема мрдање, ако си послаб ќе те изработат барем еднаш.

А за симулирањево... стварно не знам на што мислиш. Ако може малку youtube да видиме што тоа глумел со Дрогба...
Не е тоа што мислам ама нешто у овој стил...

Кога и да влезеше во дуел, а знаеме што животно е по градба паѓаше многу меко во дуелите...

Незнам мене искрено ми ја нема класата што ја имаа тие што ги набројав прееска :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Не е тоа што мислам ама нешто у овој стил...

Кога и да влезеше во дуел, а знаеме што животно е по градба паѓаше многу меко во дуелите...

Незнам мене искрено ми ја нема класата што ја имаа тие што ги набројав прееска :)
Па не е ист тип на играч тука се сложувам. Тие двајцата се одлични дефанзивци што си ја знаат работата, секогаш се трудат да бидат на вистинско место во вистинско време и да ја расчистат опасноста.

Лусио ти е Крал на Џунглата, ѕвер од кој противниците се плашат уште пред натпревар и само класа напаѓачи му влегуваат дирекно во дуел. Згора на тоа има одлични напаѓачки карактеристики, знае да пресече топка и да ја однесе до зона на удар, опасен е од корнери итн...

Целиов муабет кој од кој е подобар е детски, започна откако едно залутано дете дигна паника затоа што некој споредувајќи ги составите на Интер и Милан пишал дека Лусио и Неста се =. Па почна да не замара со години наназад иако се работеше за актуелна дискусија. Кој разбира фудбал може само да констатира дека и Лусио и Неста се топ дефанзивци и понатаму нема што да се дискутира, освен да се удира сеир и ремет по потреба :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.073
Поени од реакции
45.908
Ова ко дел од фановите на Барса или Јунајтед, а се спомне нешто за Милан, ко антивирусине што даваат предупредување за вирус, така овие у долен десен агол им стига нотификација дека е спомнато нешто контра нивни играч или тим.
Прво и основно, кажав, муабетот беше за моменталната сезона, за овој период, а не за периоди кога ја, Марли и компанија сме биле основно или гуштери у средно ...
Лани најдобриот стрелец во ПЛ не се виде, у џеб беше ставен, Лусио го изеде, Ибра во 2 меча имаше 0 удари кон голот на Интер, доволно е кажано. Впрочем мал милион колумни имаше од лани каде Лусио - Самуел беа ставани го дефанзивно дуо број 1 во тие моменти у Свет.

За минатото, ако одиме по логиките на Марли за титули, тука се, освен Неста што има титула повеќе во ЛШ и Уефа Купот со Лацио ( оние купчиња и суперкупчиња не ги сметам ), на национално ниво Неста го јаде, СП он ко активен играч не освои зашто беше повреден, Лусио го освои во 2002 ко стандарден првотимец.
Нејсе и тоа, нека е Неста подобар, сеедно, мене и двајцата од 2000та нагоре ептен ми се свиѓаа ( Неста у Лацио и Милан, овој у Леверкузен и Баерн ), али ве молам не го ставајте на исто ниво со Малдини, Неста ради повредите имаше дигресии у форма, Малдини играше стандард од периодите кога дел од дискутантиве биле поделени на сперматозоиди и јајце клетка па се до пред 2-3 години, или па Турам, што па Турам направил повеќе од Лусио а гледам го спомнавте, ене, идете на Вики и видете, пак, ако одиме по логиките на Марли у он е изеден од Лусио у поим овој пат ( или двете години у Јуве со титула се доволни со Малдини да го стаиш у ист кош ) ...

У секој случај, не навлегуем во муабети каде се гледа субјективно, реков и погоре, релевантно ми е она за оваа сезона, а тоа и беше муабетот е сеа што паднаа луѓево на амебана од вчера тоа е друго, терајте си ...

п.с. И Тери некој го спомна ... дај бе. :tv:

Член од
19 април 2010
Мислења
763
Поени од реакции
28
знаеш што му е проблемот на неста? повредите. гледај до 2004 редел успех, во 2006 зема светско во кое мислам дека не одигра ниедна поради повреда, и после во 2007 кога милан зема ЛШ. од 2004 до 2007(исклучок на светско) неста го нема, исто и од 2007 до 2010.
кај лусио е до 2005 ништо(исклучок светско) и после тоа реди успех со баерн и интер, со што цреша на врвот му е изминатава сезона кога беше и повеќе од ѕвер.
вие сте миланези кај вас Неста е бог, кај нас дури сега се појавува таков константен силен дефанзивец кој можеме да го наречеме бог, досега го гледавме матрикс и неговите полу убиства и самоубиства на теренот и кордоба кој на моменти делуваше изгубено.
http://soccernet.espn.go.com/players/stats?id=11705&cc=5739 eve go nesta znaci od poslednite 10 godini samo 2008-9 ne ja izigra ic i uste 2-3 godini so sitni povredi

lucio minatata sezona ja izigra na svetsko nivo bravo za nego moze i najdobar defanzivec bese
ama i ne zaboravajte deka i prave kiksovi znam eden jak avto gol si dade a i onoj fernandez od catania sto bese sega juve sto go zema go iskina

a nesta minatata sezona moze ne ja izigra cela ama ne vidov da napravi nekoja greska ama toa e do tebe koga gi imas jankulovski kaladze favali i abate nemozis uspeh da napravis on ke izigra odlicno ama eden od ovie 4 sto gi kazav ke ja poserat rabotata ama ovaa godina e podrugo gi imame sokratis yepes i onievu kako novi u odbranata i plus edno mlado urugvayce koe moze i ke go bide hehe :)

^

Тери,Стам,Фердинанд,Десаи ги забораи.
de be teri ajde tapa e veke a i se istakna od koga dojde murinho i sea u top 5 e a?
pa i desali kolku godini ima igrano vo ovie 10 godini?
za stam i ferdinand moze si u pravo ama jas bi gi stavil u top 10

--- надополнето ---

МОМЕНТАЛНО Лусио е подобар од Неста. Е сега ако ги споредиме двајцата во минатото, Неста никогаш не бил подобар од Лусио или па можда бил али за нијанса, но ни Лусио никогаш не бил подобар од Неста. Двајцата спаѓаат во 10 најдобри стопери во последниве 10тина години и џабе се карате кој е подобар ко и двајцата се или биле ѕверови. :D

drugarce de be ajde pa ti sto se mesas od toj vasiot klub eden sega na nas fan klub pisi deka nesta bil 0 i samo silva ni vredel drugo se tapa toa e koga ne gledas nisto drugo osven toj mancester
pa i edni komsii od rabota mi vikaa deka teri bil podobar od nesta dzabe e ubedeni se ovoj bil dedo a teri bil dupla pojak od nesta e k si go prasam ... hehe :)

--- надополнето ---

Ме мрзи да скролам назад .....

Неста - Звер кај и да играл ...мада со Стам уиграни апла беа ....
Лусио у Интер и Леверкузен - ЗВЕРОТИЊА
Лусио у Баерн - КАМЕН
Самуел у Интер и Рома - ЗВЕРОТИЊА
Самуел у Реал - Камен

Немоеш да го споредуеш Лусио со Неста и обратно ..... Факт е дека последнава сезона му немаше рамен на Лусио ама и Неста пред 1-2год. беше звер ....(може не изиграл на толкаво ниво ко Лусио , да ги јаде зверовите као Дрогба и Ибра(маму му ебем) али не е за потценување ни тој ....
abe nesta i sega e jak i toa mnogu ama do nego igracite se za nigde i dzabe ti e a lucio do nego gi ima maicon kivu samuel cordoba santon a nesta jankulovski abate kaladze favali

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.486
Поени од реакции
6.876
турам и канаваро вечно ќе ги памтам по она секси голче на гоки :)

M

mercenary

Гостин
Еј Биланези,ај не си ги фалете играчите во наш фан клуб,ај одјебети и не замарајте.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Неста стварно беше класа пред 6-7 години сега има повреди и колегите му се дупка освен Тиаго Силва.

А кој се сеќава пред да оди во Милан Неста беше скоро играч на Интер.
Тогаш цел на Милан беше Канаваро а на Интер Неста,Неста вечерта дава Изјава одам во Интер сите весници тоа насловот.Но Морати и Крањоти се скаруват и другото сабајле Интер го договара Канаваро а Неста потоа оди во Милан.А неста и лични услови беше договорил со Интер.

А Канаваро знаеме што направи во Интер размена Карини Канаваро:nesvest:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Не сфаќате дека некој не го разбира поимот моментално? Ни знаат за што почнала дискусијата а одма скокаат.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
знае некој што се деси со ривас ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кај го спомнавте и Ривас, осеќам иде споредба и за него :pos:

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
јепес е подобар има коса , личи на латино пејач и има освоено награда за најдобар 12 играч во лига за петличи во колумбија , не се дружи со нарко дилери и игра за милан

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom