Четириесет илјади деца во Албанија работат на улица

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ова е новинарска вест, забрануваш на новинарите да објавуваат лоши податоци за Шќиприа и Албанците?

--- надополнето ---

Па ќе има 400.000 невработени, кога ни дојдоа 350.000 косовари од 1963 до сега, па мораме косовски емигранти да вработуваме наместо домородните Македонци :toe:
Не е проблем новинарите, проблемот е агендата.
Никој не ја спори веста што и како е во Албанија. Кого го интересира тоа? Сакаш да кажеш дека Албанија откако влезе во НАТО е посиромашна и по-искршена?

На агенда работиш, лоша националистичка, нискоинтелегентна, што не прилега на едно младо дете (ако си млад, а ако си стар уште полошо).

Косоварите после 1963 година, мигрираа во рамки на Социјалистичка ЈУГОСЛАВИЈА, внатре во една земја. Кај заминаа 500 000 албаци муслимани, пред 1960 година? Истанбул? Тоа што се бркаа Косоварите од Косово, беше дел од политиката да се амортизира тоа место, да се изретчи, за после тоа Србите да мафтаат.

Иначе ако се пратиш сам себеси, прво експонираш Евро омраза. Не сакаме во ЕУ и НАТО оти тие сакаат да се мени името. ОК.
Друга страна, караш врниш по албанците, дека тие како терористи воопшто не се за во ЕУ, и еве нив ги обвинуваш на неколку наврати како пречка на Македонија за во ЕУ и НАТО (иако не се). За Косово, јајш бурек, дека ЕУ, намерно го оддели Косово од Србија, демек Србите како Христијани да влезеле во ЕУ и НАТО без Косоварите, од друга страна укоруваш исто јадиш бурек против ЕУ дека тие вакви, тие такви.
80% од темите отворени од тебе, импликуваат социјални проблеми, историски проблеми, политички проблеми на Албанците и со Албанците, користејќи еклектика (лајнавено стил), синкретизам (како примерите погоре), лукавост, користејќи го идиотизмот на мнозина Македонци (да не именувам кои и како), се тоа со прагматично мастурбирање.

Дали гледаш колку како личност си компромитиран? Дали гледаш дека ти како мегафон на редица над тебе идиоти, контаминираш една цела бранша селани, лажејќи ги, и импонирајќи им лаги, демагогии (глупави и прости - авторско дело), се со цел да себеси се прикажеш како добар, невин, наивен, како нешто што некој зло ти нанасува, а нив (албанците во примерот) како лоши, идиоти, вакви, такви.

НЕ! Јас викам НЕ! И ти си лош. Ама тебе ти кажале да веруваш да бидеш добар. ;)

Работи на агенда, мора да има како тебе, ама да знаеш, секогаш на нож ќе те чекам. ;)

--- надополнето ---

Ова било партиска вест? А што е со децата од Албанија кои доаѓаат секој ден во Дебар да питачат за да ги прехранат нивните домашни во Албанија или пак со оние деца и тинејџери од Албанија што просат и р`мбаат по Полошко за корка леб?

Или што е со милионот албанци што дојдоа во Титиво време во Југославија, по корка леб?! Заборавивте од каде дојдовде и како живеевте пред да ве најадеме тука?

И велиш барем засега албанците т.е. дошљаците во Македонија се државјани на Македонија?
Абе кој Дебар, оти лажеш, т.е. кого се обидуваш да излажеш? На кого му ја продаваш оваа глупост, на human и на остали? Па глупаво е бре.
Види поарно ситуација, кој каде оди, и кој што бара и каде бара.

На крај, време Југославија, беше време Југославија, каде Македонци од Штип, одеа во Скопје да преживуваат. Исто е и со Албанците. Се движеа во рамки на една земја, на во рамки на две. Национализмот, е она што тебе те ограничува да мислиш дека некој има забрана да се движи од еден град во друг, во рамки на една земја - Југославија.

--- надополнето ---

Da bides vo MKD,a voedno da se boris i protiv nea...eh toa e golem fizicki nedostatok kaj niv...:nesum:
Да бидеш во Македонија, и да не се бориш за неа, е не само физички туку и психички недостаток - фаленка. :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Ова е новинарска вест, забрануваш на новинарите да објавуваат лоши податоци за Шќиприа и Албанците?

--- надополнето ---

Па ќе има 400.000 невработени, кога ни дојдоа 350.000 косовари од 1963 до сега, па мораме косовски емигранти да вработуваме наместо домородните Македонци :toe:
Не знам дали има на овој свет поглупав идиотус курос ... дај колни се у крстот дека твоите предци не се донесени од српската кралевина после 1900 година ?

Не дека ме боли к‘рот дали се дојдени албанци од негде или не , искрено да ти кажам баш би сакал да дојдат едно 500.000 , ти ветувам дека цел живот ке ти признам дека во овие краишта се дојдени 500.000 албанци со сила , и ти ветувам дека ништо нема да можеш да направиш.

Твоите предци кога дошле од кралевината изгледа со себе го донеле и занаетот на створење митови и лаги. Србите со иста тактика се служеа и во Косово , од една страна масовно ги протераа албанците од Санџак и сите оптини се до Ниш , а од друга страна створеа митови за албанците кои се преселуваа од Албанија на Косово.

Вие велите од Косово дојдоа албанци во Македонија , Србите викаа од Албанија доаѓаа албанци во Косово , турците велат дека од Македонија од Косово и Грција дојдоа илјадници албанци и се населија во Турција...

ЗНАЧИ НЕКОЈ ТУКА МАСОВНО ГИ ИСЧИСТИЛ АЛБАНЦИТЕ ... и масовно лажеле дека албанците ги ,,чистат,, другите.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.450
Поени од реакции
5.138
Не бре батка ако си способен да не попречуваш во тоа слободно, но знам дека немаш гз за тоа, единсвено што ти преостанува е да јадеш гомна тука, ништо повеќе.
Башка си научил како се дава негативна репутација во форумот, доволно е тоа за тебе, не очекувам повеќе.
Зошто да попречувам некој кој не може да заврши ни основно образование?
На такви полесно можеш да им го испереш мозокот...

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Зошто да попречувам некој кој не може да заврши ни основно образование?
На такви полесно можеш да им го испереш мозокот...
Ова сигурно го мислеше за себе. Но само едно ке ти кажам, помина времето кога албанците не ги оставаа да се школуваа, се со цел да можат полесно да им го ипераат мозокот, ова е генерација и време на младите образовани албанци со кој ке имате работа во наредните години.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.450
Поени од реакции
5.138
Ова сигурно го мислеше за себе. Но само едно ке ти кажам, помина времето кога албанците не ги оставаа да се школуваа, се со цел да можат полесно да им го ипераат мозокот, ова е генерација и време на младите образовани албанци со кој ке имате работа во наредните години.
Насловот не вика така.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Да бидеш во Македонија, и да не се бориш за неа, е не само физички туку и психички недостаток - фаленка. :)
Pa vie ja napagjavte Makedonija...samite Albanski intelektualci ne ve cenat...toa vi go rekoja v oci na toj Menduh drndaloto...

Dali nie vodime politika kon vas kako Grcija kon Makedoncite?Ne...a zosto se odlucivte na toj neciviliziran nacin vo 21ot vek i zedovte oruzje v raka?Toa e druga rabota...

Pak ke recam tolku begalci od Kosoves primivme i na kraj da mavate po nas...Toa e golem psiholoski nedostatok kaj vas...dojdovte od Kosovo,a se pravete starosedelci...mizi da ti baam...

I ne mi prepravaj zborovite...jas rekov da bides vo Makedonija,da ve primime,a potoa da se vrtite protiv drzavata...toa e nedostatokot kaj vas...malce ste deformirani vo taa smisla...od taa pricina jas ja pocituvam Albanija zatoa sto e pravedna,ama zalam slucaj nemozam da ve pocituvam vas...

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Насловот не вика така.
Кој го ебе насловот.

Pa vie ja napagjavte Makedonija...samite Albanski intelektualci ne ve cenat...toa vi go rekoja v oci na toj Menduh drndaloto...

Dali nie vodime politika kon vas kako Grcija kon Makedoncite?Ne...a zosto se odlucivte na toj neciviliziran nacin vo 21ot vek i zedovte oruzje v raka?Toa e druga rabota...

Pak ke recam tolku begalci od Kosoves primivme i na kraj da mavate po nas...Toa e golem psiholoski nedostatok kaj vas...dojdovte od Kosovo,a se pravete starosedelci...mizi da ti baam...

I ne mi prepravaj zborovite...jas rekov da bides vo Makedonija,da ve primime,a potoa da se vrtite protiv drzavata...toa e nedostatokot kaj vas...malce ste deformirani vo taa smisla...od taa pricina jas ja pocituvam Albanija zatoa sto e pravedna,ama zalam slucaj nemozam da ve pocituvam vas...
1. Државата не нападна.
2. Тоа не се албански туку грчки "интелектуалци" кои се противат и за независноста на косово, поготово тој католичкиот фанатик.
3. Вие водевте уште полоша политика кон нас исто ко во некое време Милошевиќ против несрбите, само сети се пред 2001, и се ке ти стане јасно.
4. Вие ништо не сте примиле, бегалците си дојдоа кај нивните браќа албанците, нема ни една мак. фамилија која примил некој бегалец од косово во својата куќа, така да ни збор да не ти чујам за тоа, дојдоа и си отидоа во нивната сега независна држава.
5. Ако ти нема да не почитуваш, мислиш дека некого ке го боли курот за тоа, се лажеш човече тоа е твој недостаток на култура.
6. За крај можеш само да:pusk:

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Dojdoa od kosovo i se napolni buxhetot so stranski donacii, kolku samo pari doniraa stranskite drzavi i kaj otidoa.:kesa:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Насловот не вика така.

Насловот вика нешто што кој како сака си го сфаќа...

Значи, 40.000 деца, РАБОТАТ на улица...

вредни момчиња, нема што.

Во Македонија, 40.000 деца ПРОСАТ на улица...

Нит му чуе на некој дали тие деца во Албанија се роми, нит му чуе на некој дали тие деца во Македонија се роми.. Важно, насловот е битен.

Да, албанците работат, продаваат на семафори сунѓери. ВРЕДНИ СЕ... мисли си ти дека со тоа се срамам.

Крис...

1.Игнорирањето на албанците во 1991ва.
2.Намерно дестабилизирање на единствената политичка партија на албанците од страна на УДБА во 93та или 94та, не е ни битно.
3.Кога Европската заедница реагираше во 93та дека Албанците ТРЕБА да се интегрираат во образовниот систем и ПДП излезе со план проект за образование, Киро Глигоров ги "надмудри" западњаците, и го отфли тој план.
4. Палење и гасифицирање на "Албанците" во гасни комори, јавно кажано на митинзи....
5. Битпазарските немири , убиства и малтретирање...
6. Гостиварските немири, убиства и малтретирање.
7. Тетовските протести, 3ца убиени протестанти кои ДЕМОКРАТСКИ се обидоа да се "борат" со државата.... Убиецот...кој друг, МВР.

Е кога, на демократски начин се обидуваш, и те убиваат, ондак останува она другото....2001ва.

Ајт! На здравје.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Не знам дали има на овој свет поглупав идиотус курос ... дај колни се у крстот дека твоите предци не се донесени од српската кралевина после 1900 година ?

Не дека ме боли к‘рот дали се дојдени албанци од негде или не , искрено да ти кажам баш би сакал да дојдат едно 500.000 , ти ветувам дека цел живот ке ти признам дека во овие краишта се дојдени 500.000 албанци со сила , и ти ветувам дека ништо нема да можеш да направиш.
.
И ти си знаеш дека сте дошљаци, ама не значи дека ако сте дошљаци, дека и сите во Македонија се дошљаци или донесени од некого, како вие од турците и од Тито.

На битушките гробишта мојата фамилија има семеен гроб стар над 250 години и јас ги знам сите мои претци Битушани до пред 7 генерации. Во Битуше имаме куќа изградена 1870 г. од мојот чукун-дедо, 100 години порано пред да се населите вие од Косово.

--- надополнето ---

Насловот вика нешто што кој како сака си го сфаќа...

Значи, 40.000 деца, РАБОТАТ на улица...

вредни момчиња, нема што.

Во Македонија, 40.000 деца ПРОСАТ на улица...

Нит му чуе на некој дали тие деца во Албанија се роми, нит му чуе на некој дали тие деца во Македонија се роми.. Важно, насловот е битен.

Да, албанците работат, продаваат на семафори сунѓери. ВРЕДНИ СЕ... мисли си ти дека со тоа се срамам.
Ама во Дебор доаѓаат секој ден над 100 албанчиња од Албанија за да просат :toe: Од Албанија просат во Македонија :pos2:

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
И ти си знаеш дека сте дошљаци, ама не значи дека ако сте дошљаци, дека и сите во Македонија се дошљаци или донесени од некого, како вие од турците и од Тито.

На битушките гробишта мојата фамилија има семеен гроб стар над 250 години и јас ги знам сите мои претци Битушани до пред 7 генерации. Во Битуше имаме куќа изградена 1870 г. од мојот чукун-дедо, 100 години порано пред да се населите вие од Косово.

A jas ako ti kazam deka jas ovde kade zhiveam mojata familija ima grob star poveke od 500 godimi i mozam da ti nabrojam poveke od 7 generacii, mozes li da mi verues.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
A jas ako ti kazam deka jas ovde kade zhiveam mojata familija ima grob star poveke od 500 godimi i mozam da ti nabrojam poveke od 7 generacii, mozes li da mi verues.
Крај која црква е тој гроб, оти пред 500 години имаше само црквени гробишта?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Супермен утре доаѓа на плоштад...trust me!:pos2:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ќути Битушанец, барајќи податоци за вк број на деца и жители у Албанија на википедија, најдов нешто што баш и не е за објавување, фалење и мерење на Македонија према другите...некои индекси каде нашите соседи се пред нас, подобри од нас :) низ другите рангирања и споредба на Албанија и Македонија... среќа не ги гледа никој тие податоци :kesa:
Lurtz, izgleda posle tvojava objava- iako po edna godina(verojatno so zakasnuvanje go chitnale postov) se reshija na prevzemanje merki za trganje na decata od ulicite-
kolku ke bide uspeshno- ostanuva da vidime:)

Kajgana Shop

На врв Bottom