Скопјанки - спремајте бикини!

Плажа на Вардар?

• Вкупно гласачи
    186
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Ќе се вработат 2 лица кои ќе ја контролираат работата на фонтаните, при најмал ветер ќе ги гасат фонтаните, ова ќе трае се додека Вардар не се направи питок.
И да не беа фонтаните сметам дека проектот "Вардар со питка вода до 2014" треба да биде на врвот на приоритетите на оваа влада.

До тогаш ќе импровизираме.
Што не конкурираш за едно од тие 2 работни места, сигурно имаш се што е потребно за таа работа(од квалификации до бранење владини проекти на форум).
Какви се тие фонтани што при најмал ветар ќе се гаснат? Што функција ќе има таа фонтана која на секои 2-3 минути ќе прска и ќе се гаси.
И да биде водата како Peckham Spring Water, сигурно никој не би сакал да го прска вода, луѓево во маало кога пијат вода ако прска малце жедни остануваат, а не пак деловни луѓе кои немаат време да идат до дома да се пресоблекуваат.

Народе, на кој му е далеку плажата, овозможено е ладење од фонатана во Вардар.

http://www.yourprops.com/norm-48f2c900c2b5f-Only+Fools+and+Horses+%28TV%29+%281981%29.jpeg

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Се јавија партиските војничиња и плакетолепачи, едногласни, фонтаните сепак се океј за градот. Hell yea :tv:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
Се јавија партиските војничиња и плакетолепачи, едногласни, фонтаните сепак се океј за градот. Hell yea :tv:
Друже у право си до негде, идејата како идеја не ми пречи нити ми се допаѓа, ама ова со болестиве и инфекцииве извадено од пропорции превише. Па мајку му стара кога ќе влеземе у некое јавно веце (знаеме какви се) има 100 пати поголема шанса да закачиш нешто него од некоја си фонтана! Да не збориме за интернет кафињата.... поточно тастетурите!

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Скопје на Вардар

Матен Вардар како може
Скопје да го радува
Кога Скопје, кутар Вардар
Води му загадува

Дамна беше, деца бодри
Во водите му пливаа...

Си остана сирак река
Без деца што се брцкаат,
А рибите прст и плева
О безглаво ја прснаа.

Ој Вардаре солзо бистра
Нашата брза горда река
Негрижата подла, срамна
Ти го скрати векот.

Ја препишав од една тетратка што ја чувам како спомен од основно:pipi:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
^Ништо не може да ја замени оваа песна што ја поставив, единствена народна песна у телефон што ја имам.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Фонтаниве се ептен смешни, посебно кога ќе видиш дека ги местат на Вардар... Не знам, на Сена има фонтани?
Прво требаше да се превземе акција за да се исчисти и среди коритото, да се извади цела бела техника од него, пластика и слично, да се прочисти водата и после фонтана да се стави. Вака мизерно изгледа.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Што не конкурираш за едно од тие 2 работни места, сигурно имаш се што е потребно за таа работа(од квалификации до бранење владини проекти на форум).
Какви се тие фонтани што при најмал ветар ќе се гаснат? Што функција ќе има таа фонтана која на секои 2-3 минути ќе прска и ќе се гаси.
И да биде водата како Peckham Spring Water, сигурно никој не би сакал да го прска вода, луѓево во маало кога пијат вода ако прска малце жедни остануваат, а не пак деловни луѓе кои немаат време да идат до дома да се пресоблекуваат.

Народе, на кој му е далеку плажата, овозможено е ладење од фонатана во Вардар.
Не филозофирај многу :wink: Италијанската фирма што ги гради сигурно знае и има искуство со вакви проекти , сигурно не е од вчера.. од мува правите локомотива,као да ќе седиш на кеј ќе пиеш кафе, а фонтаната ќе те прска..пази,пази... И мислам дека тие пумпи ќе исфрлаат силен млаз вода,така да при помал ветар НЕМОЖЕ да прска..едино би можело при посилна бура...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
^Сачувај боже ако цел млаз отиде во нас.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Пред некое време ми пукна цевка у купатило..знаеш ли колку силен млаз вода е тоа,едвај ја сопрев поплава да не направи, а пукнатината беше мало дупче.. епа ти замисли какви се тие пумпи,што исфрлаат 30 метра вода,колкава сила имаат,па ни ветер ни незнам што не и може ништо...така да тоа е банална забелешка,да не кажам злонамерна...едина примедба би прифатил ако имаш нешто против фонтаните,ама незнам зашто би имал некој..стварно ќе изгледа убаво..а Вардар да треба да се чисти,треба..не бегам од тоа

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
^Ипак не ме сфати, не реков дека цел млаз вода ќе отиде на страна, затоа реков сачувај боже тоа ако се деси, може и да загине некое детенце. Мислев на оние милион мали капки што ќе прскаат цело време(ако биде многу нормално, ни сум стручњак воопшто).
И за да се исчисти Вардар исто така не сум баш сигурен кога ќе биде и дали е возможно за толку брзо време.

Иначе гледате зашто некои биле против спомениците? Баш заради ваквите милион мали проблеми кои искачаат кога се прави нешто набрзина и пред се заради задни намери а не поради тоа што стварно треба да бидат.
Него не ми се дискутира веќе на оваа тема, секогаш ќе има некој попаметен што ќе ми рече дека сум предавник :)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Вие не ја сваќате идејата на Коце.Тој замислува од фонтаната да летаат гомна (цели како од газ испаднати) и со ваздушни пушки да се гаѓаат тие во летот и едно пукање 10 денари и оп гомна во лет пари во џеб.За 3 погодени гомно за сувенир.Ќе биде главна атракција.Скопје Гомноград на годината.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
А го видовте ли денес бе!? Стаил еден двоглед на Водно и одма на вести да се пофали. Ебате кокошката!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Фонтаниве и во Црн Дрим да беа поставени педерасиве и тогаш ќе се бунеа.
Изроди.

Kajgana Shop

На врв Bottom