Судир на Албанците и Србите во Косовска Митровица

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Srbite sakat da pravat neredi posle da kazuvat ova sve doaga od Nezavisnosta na Kosovo....imam rodnini vo Mitrovica i retko idem tamu i cela Severna Mitrovica e so begalci od Srbija i kriminalni grupi sto doagat od Beograd ili ljuge sto napraele mnogu krivicni deli vo kosovo !!

SEVERNAMITROVICA e poloso i od Tetovo sto bese vo 2001
Боже ме сачувај, какви глупости изнатропа.
Бегалци од Србија!? Па знаеш ли ти кој е уствари бегалец и емигрант на тие простори? Сакаш да кажеш дека Срби од Белград намерно бегаат од таму за да се преселат на Косово оти е многу убаво и богато!? Поголема глупост не сум слушнал.

Али џабе зборам, веќе почнаа да ја менуваат историјата на Косово, ги срушија сите споменици/цркви/манастири за да се скрие српското постоење, уште малку и истото и на нашиве простори ќе прават.

Рамноправен со кого ?

--- надополнето ---

Извини вака но Албанците нема да бидат главен играч тие се пиуни на Америка а дали Америка ќе остани главен фактор на Балканот рано е да се каже како што пишав интересна е ситуацијата со Косово.

A Srbite sne se piuni na Rusite? sto gi pravi Srbite podobri?

sve e so scenario ... denes se mitrovica i ona sto ostana srpsko od Kosovo ....
utre sme nie ....
dodeka ne se oformi onaa istoriska VELIKA ALBANIJA .....

Она што денес го преземаат Србите од Митровица е всушност единствениот начин кој им преостанува за да се заштитат и да ја заштитат својата иднина. Нивните обиди се можеби, во очите на посматрачите очајнички, но само така ќе можат да опстојат.

Тоа за жал воопшто не допира до Македонците, кои имаат пред свои очи примери од кои ништо не научуваат. Го имаат Арачиново, Чаир, Тетово... каде се во малцинство или пред целосен изгон. Никаква поука, никаков одек меѓу македонската маса, нема судбината на несреќниците кои таму живеат (ако живот под постојан притисок и во страв, може тоа така да се нарече). И тоа што се случува со Македонците од Арачиново или Матејче, да речеме, е дури пофлагрантно од состојата во српските енклави на Косово.
Секоја чест на исклучоците, заедниците кои нешто учат од реалноста: Вевчани, Крива Паланка, скопско Бардовци...
Но остатокот, веројатно ја заслужува судбината која му се спрема.

Uste malce i ke gi iscistime srbite od Kosovska Mitrovica..

Никој никаде ништо нема да исчисти. И да сакаат било кои чистачи тоа да го направат меѓународната заедница нема да им дозволи. Во косовска митровица е малку деликатна ситуацијата, србите ги истераа албанците од северниот дел а беа истерани од јужниот дел. албанците сакаат да се вратат во северниот дел а србите не им го дозволуваат тоа бидејќи тие не сакаат да се вратат во јужниот дел. Инаку во другите краишта на косово ситуацијата е средена уставно и законски а полека ќе се среди и практично.

Ќе треба неколку генерации да поминат за да се заборават страотиите од војната. Да не заборавиме дека 13 000 албанци и нeколку илјади срби загинаа a има и многу исчезнати - нивните блиски нема лесно и брзо да го заборават тоа.

Инаку српскиот јазик е официјален на косово, косово е граѓанска држава, има процентуална застапеност во администрацијата како овде, парламентот е двојазичен, знамето е граѓанско и се е граѓанско.

Никој никаде ништо нема да исчисти. И да сакаат било кои чистачи тоа да го направат меѓународната заедница нема да им дозволи. Во косовска митровица е малку деликатна ситуацијата, србите ги истераа албанците од северниот дел а беа истерани од јужниот дел. албанците сакаат да се вратат во северниот дел а србите не им го дозволуваат тоа бидејќи тие не сакаат да се вратат во јужниот дел. Инаку во другите краишта на косово ситуацијата е средена уставно и законски а полека ќе се среди и практично.

Ќе треба неколку генерации да поминат за да се заборават страотиите од војната. Да не заборавиме дека 13 000 албанци и нeколку илјади срби загинаа a има и многу исчезнати - нивните блиски нема лесно и брзо да го заборават тоа.

Инаку српскиот јазик е официјален на косово, косово е граѓанска држава, има процентуална застапеност во администрацијата како овде, парламентот е двојазичен, знамето е граѓанско и се е граѓанско.

Siguren si?

Mene znameto na Kosovo,me potseka na Bosna...a Bosna sto e protektorat na Evropa...

Kosovo e pregolem zalak za EU,so ne vervam deka nekoj ke moze da go goltni...Mozese da ima podobri Kosovski lideri,a ovie koj losi polosi...Nevinite Albanci se tamu zaloznici na tie narkomanski licnosti...

:pos2: Или за сите територији што сакате да ги земете...
Абе бидете мирни да не даде Господ еднаш да се сите собереме против вас...пепел ке останете

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom