Агенции за обезбедување

• Креатор на темата Креатор на темата peter
  • Време на започнување Време на започнување

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Дали некој има искуство со агенции за обезбедување и мониторинг на станови? Како се движат цените на алармните уреди и колку се плаќа месечно за мониторинг? Гледав на страните на Лупус и НИКОБ ама нема цени...
Фала ;)

Кога ќе чујам агенција за обезбедување ми се наежува кожата.

Дали некој има искуство со агенции за обезбедување и мониторинг на станови? Како се движат цените на алармните уреди и колку се плаќа месечно за мониторинг? Гледав на страните на Лупус и НИКОБ ама нема цени...
Фала ;)

Јас знам каква услуга ќе ти понудат.Наместо задолжениот што е за мониторинг да внимава на екраните, он повеќе го посветува времето на компјутерот, на страни од типот на "Slut Load", "Ladies and Bitches" и.т.н.Ова само во трета смена го практикуваат....Преку ден им е забрането, а и нема зошто да се грижат ако им е забрането, тука за замена е ѕиркањето под масата на секретарката.Не за џабе работното биро им е до вц шолјата.......За да го из****т.
Ова колку и да ти звучи иронично вистина е, квалитетна услуга нема да добиеш тоа ти гарантирам.Истотоо важи и со услугите за физичко обезбедување, од проста причина што во агенциите во Македонија се вработуваат претежно лопатари и „излезени од гето филм“ момци, крадци, арамии, или со една реченица: луѓе со криминално досие.Има и исклучоци, ама тие се „капка во морето“.

Јас знам каква услуга ќе ти понудат.Наместо задолжениот што е за мониторинг да внимава на екраните, он повеќе го посветува времето на компјутерот, на страни од типот на "Slut Load", "Ladies and Bitches" и.т.н.Ова само во трета смена го практикуваат....Преку ден им е забрането, а и нема зошто да се грижат ако им е забрането, тука за замена е ѕиркањето под масата на секретарката.Не за џабе работното биро им е до вц шолјата.......За да го из****т.
Ова колку и да ти звучи иронично вистина е, квалитетна услуга нема да добиеш тоа ти гарантирам.Истотоо важи и со услугите за физичко обезбедување, од проста причина што во агенциите во Македонија се вработуваат претежно лопатари и „излезени од гето филм“ момци, крадци, арамии, или со една реченица: луѓе со криминално досие.Има и исклучоци, ама тие се „капка во морето“.

Tokmu taka. Daj im pari bozem da rabotat za da ne ajdukuvaat.Tipi;no kapitalisticko sra*e.

90% полагаа 8-мо одделение пред да платат софра за да добијат лиценца.

Секоја чест за исклучоците а Ги ИМА.

Ако веќе бараш обезбедување гледај да биде обучен од израелската академија за обезбедување во скопје.

Имаат и ВИП заштита.
-Крав Мага.
-Анти тероризам.
-Потенцијални закани.

И најважно не платиле софра!!!

дали некој знае колкава е цената за месечно обезбедување на некој објект:uvo:

Pa imas na tv rekoa 30 evra mesecno Nikob. nego drugo mi bese zborot ti davaat licenca za obezbeduvanje a posle dali ke te vrabotat nema garancija, ja aplicirav u site agencii so gi znam, u Nikob plakaat redovno nego i tamu treba da imas vrski ko i za se, a u Branitel cekav plata tri meseca e nalet za dzabe rabotenje a u autobus ti baraat karta da platis.,...

физичко обезбедување 30 EURA месечно,или камери поставени.

Јас многу многу не им верувам на агенцииве за обезбедување... ако имаш 100 кила,и напумпан бицепс,незначи дека си добар во обезбедување лице/објект... повеќето се без никаква обука (или обука која трае недела дена)...

Ако ви треба обезбедување викнете ме мене.
Делувам корпулентно.

точно така.. Само да надополнам за физичкото обезбедување..
Огромни стомаци кои ги кријат под широките јакни.. Во теретана ќе појдат чат-пат.. А за техника на удар да не збориме..МИслам основни правила да не се знаат..
Али знакот си стои ЛУПУС и ќелави глави,облечени во широки јакни.. Мислиш парче прават.. Со исклучоци се разбира :)

Јас разбрав овие од лупос низ охридов (ако не и пошироко) обијале по викендички за да после истите ги чуваат =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom