Дали, и колку А1 се оригинални?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.656
Поени од реакции
8.088
На лагата и се кратки нозете, добра поговрка зар не?

За среќа, окото на македонските гледачи од ден на ден гледа се побистро, и навистина е тешко тоа да се излаже. Оригиналноста на А1 телевизија се повеќе се доведува до прашање, а доказ за тоа е следното видео парче на кое што е прикажана најавна шпица која датира од 2006 година и е во сопственост на телевизијата Channel nine. Како што и самите можете да видите, А1 оваа графика ја има ископирано до најситниот детал, ја користат како маска за најавна шпица, а намената не беше многу различна ни кај Channel nine. Накратко кажано, една од нашите најдобри телевизии се кити со отпадот на други странски телевизии...

Срамота!

Видеото можете да го погледнете овде, а во следните фотографии прво е прикажана оригиналната најавна шпица на Channel nine, а потоа гледаме и дел од копијата на А1.
Channel nine

А1

Превземено од
tvpaket.com.mk

Е

експерт

Гостин
Па и на сител шпицата на вестите им беше украдена од германска телевизија.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Незнам што кревате толку врева као да живееме ние во некоја си јака земја па копи пејст да не е дозволено...па уште и срамота си напишал...Излеа новодојден си во Мкд? :)

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Незнам што кревате толку врева као да живееме ние во некоја си јака земја па копи пејст да не е дозволено...
се е ок тоа..........но изгледа поентата е дека ни МАЛКУ НЕ СЕ КРЕАТИВНИ самите новинири,водители и уредници,освен за тоа да бидат антивладини или провладини(зборам општо за секоја МК ТВ)

п.с.во денешно време при толкав избор на канали(пред се странски) клетва е да гледаш А1,Сител,МТВ,Канал 5(и нивните братски ТВ)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
А1 ако се креативни и оргинални, тогаш јас сум Чак Норис. Престанав да ја гледам таа телевизија од дамна ;). Ви препорачувам и на вас да го сторите истото.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
аман бе луѓе, македонци сте или што сте? зар уште не сфативте каков народ сме? се што ќе видиме подобро си го земаме за нас, па зошто не би зеле и уште една посрана најавна шпица? а со неа, а без неа.... исто ти се фаќа :toe:

A

amco2009

Гостин
Momentalno najobjektivna i najdobra Tv vo Makedonija moze i podobro se razbira ama visoko odskoknuva pred Drugite posle nea Kanal 5 Telma mnogu me bendisuva,Alfa ne e losa, Alsatm dobra e, Sitel ne ja gledam radi Latas ja upropastuje televizijata covekot so tolku doza na Omraza prema razlicnostite, Mtv e sranje, drugite se lokalni televizii za mene

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
не е до тоа што копираат,јасно е дека нема ни интелек ни финансии во таа телевизија кои би направиле сопствен продукт туку проблемот е што и за копирање не ги бива:tapp:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Kога ќе ги погледнам другите телевизии се радувам шо копираат шпица од вакви високо рангирани телевизии. гајле ми е дали било на Ченл најн шпицата, многу сме назад, сврти на др телевизии наши па види.

Види сител во прајм термините која програма ја има:
18:59 Горка љубов - серија
20:00 Ѓумуш - серија
20:55 Сите го мразат Крис - серија
21:20 Тв фејсбук
21:30 Бандини - серија

Мислам хелоу.

Крај краева

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ko да ќе ми смени нешто во животот што А1 имаат иста најава како некоји други вести -.-

Kajgana Shop

На врв Bottom