Група Х (Шпанија, Швајцарија, Чиле, Хондурас)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Сакам да гледам фудбал. Тоа е се. Најмногу симпатии имам спрема Германија така да баш и не ми е гајле што ќе направи Шпанија. Едноставно сакам да гледам фудбал не пички на терен ебаго.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.921
Поени од реакции
8.798
Сакам да гледам фудбал. Тоа е се. Најмногу симпатии имам спрема Германија така да баш и не ми е гајле што ќе направи Шпанија. Едноставно сакам да гледам фудбал не пички на терен ебаго.
ма ти не знаеш кај тераш...

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Алал да им е на Швајцарците браво за победата и пожртвуваната игра нека продолжат така...ианку Шпанија секако оди понатаму зар и од Хондурас ќе загуби

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Против ваква затворена формација како што играа Швајцарците, тимот што напага ке има малку шанси што ке мора да ги искористи , ако не ке се случи тоа што им се случи на Шпанците. Не ги искористија шансите и тоа ти е казната но има уште мнооогу време за Шпанија да им ги затне устите на сите гомнојадци...

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
^
Не е само гомнојадци...срамота е со ваков тим од Швајцарија(како на Реал што му се смееа цела сезона 250м ова она) да губиш бе?! преку 600м вреди тимот за пораз од 0-1:pos2: Светски бруки аиииии, исто така имаше и доста фанови се фалеа како ќе го згазат Швајцарското сирење. На крај од многу фалење дојде поразот и реметот:toe: Јас сум сигурен дека Шпанија иде даље ама и од многу сигурност некои работи не се остварувале, со што е многу мал процентот да не отиде Шпанија, не верувам!!!

П.С. главен фаворит на Светско, Шпанија и ваква работа...:nenene:

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Шпанија фаворит? :pos:.... Како и секое првенство главните фаворити секогаш кикснувале првото коло и на крајот терале се когаш далеку :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.918
Поени од реакции
44.923
Имате луѓе на форум, дел од онаа тастатура-експертиза ( у која спаѓам и ја ) кои пример, ја критикуваат играта на Швајцарија, фрлаат кал на истата, ја исмејуваат и слично, без разлика што победиле. Е сега, немам читано изјави за овој меч, али гарантирам дека 90% т.е. не, малце е, 99% од светската фудбалска експертиза, тргам од тренери до релевантни спортски медиуми, му симнуваат капа на човекот кој бар ја премногу го ценам и ми е 1 од омилените фудбалски стратези, Отмар Хитцфелд.

А за оној '' убав '' фудбал кој сакате да го гледате, циркуз за вашите очи, колку да ве потсетам дека Холандија на ЕП 2008 во својата група буквално ги прегази Италија, кои беа и сеуште се актуелни светски прваци, и Франција, кои беа втори на претходниот мундијал, за да потоа, фино лепо, со нивниот атрактивен и убав за око фудбал да испаднат веднаш по групната фаза од Русија ...
Ко што вика Мурињо дур беше тренер во Англија, за вас, тв гледачите, интересно е кога ке видите меч каде резултатот е 4-3, за мене како менаџер, тоа е хаотичен меч, и без разлика што мојот тим победил, јас не сум задоволен.

Германија играла феноменален фудбал, браво, али ретко кој кажа дека Австралија играше фудбал без одбрана, каде беа хаотични и пародични, ја па таков фудбал ич не сакам да гледам, каде едниот тим претставува фудбалска пародија и делува загубено у свемир ( ко Србија на претходното светско ).

Ова ме потсеќа и на критиките кои ги трпеа грците за време на ЕП во Португалија, нема везе што беа пред Шпанија во група, ja елиминираа Франција и во два наврати го изебаа домаќинот, од кој едниот пат беше и во финале, битно играле анти фудбал .... бре !

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
П.С. главен фаворит на Светско, Шпанија и ваква работа...:nenene:
Сеуште се главни фаворити за освојување на светско. Еден натпревар не може ништо да промени. Тоа ти е исто како Реал да го прогласиш за нефаворит со Ксерез по првите 15 минути, и во тие 15 минути Реал да не прикаже ништо.. :)

Не знам зошто да не важат за фаворити, да немаа никаква игра ај, како Португалија, како Бразил вчера по првото полувреме, ама ваквата игра, шансите, ударите кон голот, ми даваат добра надеж дека Шпанија можат да стигнат далеку.

Денеска реализацијата беше слаба, тоа не значи дека и на наредните натпревари ќе биде, напротив, очекувам голема победа на наредниот натпревар, и да докажат дека ова денеска беше само еден несреќен натпревар...

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
^SYN
Во право си за ова...не е битна играта за око, битен е успехот на тимот, добрата тактика на тренерот... Еве баш сеа слушам на една програма ја коментираат играта, тој што збори вика многу енергија трошат во енда акција Шпанците. Во таа една акција да стигнат до гол со кружење претрчаа 313.5 метри. Ова мислам дека е многу.:toe:

--- надополнето ---

Сеуште се главни фаворити за освојување на светско. Еден натпревар не може ништо да промени. Тоа ти е исто како Реал да го прогласиш за нефаворит со Ксерез по првите 15 минути, и во тие 15 минути Реал да не прикаже ништо.. :)

Не знам зошто да не важат за фаворити, да немаа никаква игра ај, како Португалија, како Бразил вчера по првото полувреме, ама ваквата игра, шансите, ударите кон голот, ми даваат добра надеж дека Шпанија можат да стигнат далеку.

Денеска реализацијата беше слаба, тоа не значи дека и на наредните натпревари ќе биде, напротив, очекувам голема победа на наредниот натпревар, и да докажат дека ова денеска беше само еден несреќен натпревар...
Не викам дека не е фаворит Шпанија, напротив. Еве и сеа се докажа дека по богат е мозокот од парите, ама сепак и на јаки тимови им се случува кикс. Нема тим што е непобедлив...Поентата ми беше имаше некои фанови ги читав да не ги набројувам, толку беа дигнати да мислиш дека овој тим ќе тепа до финале по 3 гола разлика.
Шпанија играше добро ама Хицфелд им постави толку добра тактика да неможеа толку лесно да стигнат до голот и да шутираат. Туку цело време тоа кружеше трошење на непотребна енергија со премногу комплицирање на акциите. Швајцарија не се бранеа 90 мин како што се спомнува тука, дечките беа добро поставени од страна на Хицфелд и :toe:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Aбе нема врска поразот од Швајцарија.....една шанса и гол...потоа се затворија.....сепак Шпанија нема да изгуби од Хондурас и Чиле... :toe:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.231
Aбе нема врска поразот од Швајцарија.....една шанса и гол...потоа се затворија.....сепак Шпанија нема да изгуби од Хондурас и Чиле... :toe:
Работата е да ги победи и двете бидејќи во спротивно може да кажат чао пријатно на светското првенство. Дуелот со Чиле ќе им биде решавачки и очекувам доста интересен натпревар :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Работата е да ги победи и двете бидејќи во спротивно може да кажат чао пријатно на светското првенство. Дуелот со Чиле ќе им биде решавачки и очекувам доста интересен натпревар :)
Да,да ги гледав Чиле со Хондурас и добро изиграа...но и тие имаат проблеми со реализација.....но како што рече би требало да биде интересен натпревар :)

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Сега Шпанија мора да победи и на двата натпревари за да оди понатаму. И сега шансите се големи да заврши 2 во група , па во 1/8 финале да игра со Бразил. А не се лоши ни Чиле , ништо чудно нерешено да извадат со Шпанија.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Епа нормално де да не очекуваше некој дека Франција, Англија, Аргентина, Германија, Холандија, Бразил, Шпанија и Италија ќе играат 1/4 финале. Мора некој курбан по групи да оди, некој во 1/8 па да има и некој ко Уругвај/Чиле/Гана/БСК/Словачка во најдобрите 8... Да е шарено малку :smir:

А во очи на евентуално Шпанија-Бразил ми течат лиги :tv:

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Умирам за тој меч ...Шпанија-Бразил..се искинав од нервози кога изгубија од Америка во Купот на Конфедерации, не заради поразот од америка туку заради тоа што нема да ги гледам против Бразил..

Но ако Чиле ги тепа на Швајцарија, можно е сценарио 6 6 6 0 у група каде би одлучувала гол разлика и ке биде зезнато..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom