Имате луѓе на форум, дел од онаа тастатура-експертиза ( у која спаѓам и ја ) кои пример, ја критикуваат играта на Швајцарија, фрлаат кал на истата, ја исмејуваат и слично, без разлика што победиле. Е сега, немам читано изјави за овој меч, али гарантирам дека 90% т.е. не, малце е, 99% од светската фудбалска експертиза, тргам од тренери до релевантни спортски медиуми, му симнуваат капа на човекот кој бар ја премногу го ценам и ми е 1 од омилените фудбалски стратези, Отмар Хитцфелд.
А за оној '' убав '' фудбал кој сакате да го гледате, циркуз за вашите очи, колку да ве потсетам дека Холандија на ЕП 2008 во својата група буквално ги прегази Италија, кои беа и сеуште се актуелни светски прваци, и Франција, кои беа втори на претходниот мундијал, за да потоа, фино лепо, со нивниот атрактивен и убав за око фудбал да испаднат веднаш по групната фаза од Русија ...
Ко што вика Мурињо дур беше тренер во Англија, за вас, тв гледачите, интересно е кога ке видите меч каде резултатот е 4-3, за мене како менаџер, тоа е хаотичен меч, и без разлика што мојот тим победил, јас не сум задоволен.
Германија играла феноменален фудбал, браво, али ретко кој кажа дека Австралија играше фудбал без одбрана, каде беа хаотични и пародични, ја па таков фудбал ич не сакам да гледам, каде едниот тим претставува фудбалска пародија и делува загубено у свемир ( ко Србија на претходното светско ).
Ова ме потсеќа и на критиките кои ги трпеа грците за време на ЕП во Португалија, нема везе што беа пред Шпанија во група, ja елиминираа Франција и во два наврати го изебаа домаќинот, од кој едниот пат беше и во финале, битно играле анти фудбал .... бре !